logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Zvonuri, bârfe, ecouri, de se rupe oraşul în două, în cei care cred sau în cei cărora nu le pasă, că acestea sunt sau adevărate.

La bursa zvonurilor, cel mai tare din ultima vreme ne pune şi pe noi la treabă şi începem să instrumentăm cazul cu moţ, să aflăm ce şi cum.

Se spune pe la colţuri, pe margine de şanţ, în cârciumi, pe terase şi tot aşa, că cea mai tare şi mai mare afacere ce se derulează în judeţul Galaţi, cea cu eolienele (fabrică de bani, nu alta ) şi care nu e la îndemâna oricui, ar fi o mină de aur şi pentru alte instituţii ale statului şi în primul rând ale „culturii”. Mai marii noştri gânditori în a inventa taxe şi impozite de tot felul, au găsit şi aici modalitatea de ale lua bani cu porcoiul investitorilor de pretutindeni care vor să producă energie în Republicuţă.

Astfel trebuie să plătească taxe pentru aprobare descărcare de sarcină arheologică, de efectuare de lucrări prospective pe cheltuiala lor de…, de…, de… încât cheltuielile cu toate aprobările şi şpăgile de rigoare a celor cu energia verde se ridică de la câteva sute de mii de euro până la milioane.

În atare condiţii, la atâta bănet, ăştia din „Cultură”, alde Negoiţă, Mitrof sau Căldăraru, au mirosit oportunitatea şi au trecut la „treabă” creând un consorţiu într-o frăţietate de a se dedulci din borcanul cu miere al energiilor produse din vânt.

Ba că e valul lui Traian, ba că e valul lui … Ginghis Han, ba că e necropolă, ba că s-ar putea să fie ruinele unei cetăţi dacice, ba că s-ar putea să avem oase de dinozaur sau homo sapiens. Vrei aprobare, să nu mai fie probleme, să poţi să construieşti, trebuie musai să plăteşti.

Nu taxele de rigoare, care sunt destul de mari, NU! Ci bunăvoinţa celor care hotărăsc, dacă îţi dau voie sau nu, dacă îţi dau aprobare sau nu, te pun pe butuci.

Prin târg circulă bârfe precum că bunăvoinţa se cumpără pe mii şi zeci de mii de euroi, că la ultima solicitare a unei firme de renume naţional şi european, indivizii când au auzit care-i şpaga şi-au luat calabalâcul şi duşi au fost, în alte zări unde bate „vântul” mai curat şi mai uscat decât la noi.

Măi domnilor Nica, Dobre, Prefect, servicii şi Procuratură, schimbaţi bre indivizii aceştia care sug cu conducta în numele vostru şi al nostru. Aceştia au fost şi „înainte” şi acuma, şi-au dat măsura neputinţei şi nepriceperii prin starea jalnică a monumentelor şi sit-urilor istorice, prin bătaia de joc adusă culturii, moştenirii istorice, a gălăţenilor.

Ei au alte preocupări, măi oameni buni, decât euroii. Daţi-i AFARĂ!

Titi Chioru 28 - iunie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...