logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

hotel faleza (1)Revenim după ceva timp la ceea ce s-a mai scris în gazeta noastră cu privire la retrocedarea ilegală, de aiurea, cu iz penal, a terenurilor amplasate în buricul Galaţiului (Hotel Faleza), ce presupune desfiinţarea unei străzi betonate de acces în blocurile Paltin 2A şi Paltin 2B, a imposibilităţii de acces a unităţilor de intervenţii în caz de necesitate, pentru întreaga populaţie. De asemenea, s-a încălcat legislaţia şi au fost retrocedate canale tehnice cu utilităţi aferente zonelor respective cu toate că legea respinge în mod expres acest lucru.

Nici măcar amplasamentul solicitat restituirii s-a dovedit a nu fi corect, între timp fiind puse la dispoziţie fişe cadastrale, planşe topo şi GPS, documente de la arhivă care demonstrează clar făcătura şi că de fapt retrocedarea este o aiureală, pe amplasamentul propus de către expertul ce aparţinea Primăriei Galaţi. Cetăţenii din zonă trezindu-se cu o aşa gogomănie, cu o asemenea minune a Justiţiei Gălăţene, cu o asemenea fraudă de proporţii, care le afecta însăşi existenţa şi habitatul, securitatea locuinţelor, s-au adunat şi au cerut ajutorul Asociaţiei de Locatari, au nominalizat câţiva locatari să se ocupe de toată tărăşenia şi să declanşeze acţiunile necesare de remediere şi intrare în legalitate. Au făcut petiţii peste petiţii la o groază de instituţii ale statului, începând cu cele de pe plan local din Administraţie şi Justiţie, continuând până la nivel central. Pe plan local toate instituţiile s-au spălat pe mâini, au dat răspuns că e „definitiv şi irevocabil”, că nu există calitate procesuală, că e tardiv, că nu se poate şi tot aşa. Primăria lui Stan, cea incriminată pentru şmen şi inducerea în eroare a judecătorilor şi Justiţiei, cea care a generat prin expertul tehnic şi onor comisie şi Departament de retrocedări, toată această nebunie, în loc să declanşeze o anchetă internă, să ceară ajutorul instituţiilor în drept să ancheteze, ca apoi să ia măsurile ce se impuneau, a răspuns şi ea că nu se mai poate nimic arătând cu degetul în curtea Justiţiei. Adică ei în loc să apere domeniul public şi cetăţeanul, automat şi pe faţă trage plapuma peste funcţionarii corupţi, care au greşit, că doar nu ar îndrăzni Stan sau altcineva să dea într-unul precum Gurzu, cu soţie şi cumătră ce fac parte din structurile de anchetă ale statului. Vorba aceea „când dai cu piatra într-un câine trebuie să ştii cine e stăpânul”, nu-i aşa?

Ce ne minunează şi indignează la culme în acelaşi timp, este faptul că aproape toate sesizările acestea au primit răspunsuri, pe care le-am văzut şi noi, după care ne-am făcut cruce cu ambele mâini. Idioţenia, parşivitatea şi curvăsăreala instituţiilor din administraţia locală sau centrală te dau pe spate, adică cetăţenii au scris la Primul-Ministru, la Ministrul Administraţiei, la… iar răspunsurile primite sunt date în aceeaşi manieră de către… minune mare… Primăria lui Stan. Rămâi crucit, ei reclamă Primăria şi ilegalităţile ei, iar zecile de instituţii sesizate (inclusiv Prefectura Galaţi) în loc să ancheteze în nume propriu şi prin aparatul şi pârghiile de care dispune, apelează la Primăria lui Stan să le pună la dispoziţie punctul de vedere. Tare nu? Aşa ceva credem că numai în Fantastica Românie e posibil, în administraţia condusă de Dragnea&Comp. Stupefacţie şi mânie. Nimeni nu răspunde, nimeni nu plăteşte în vreun fel. Ura şi la gară, ce a mâncat lupul e bun mâncat!

Cât de mărunt e marele Togan!

Citiţi şi înjuraţi fraţilor, ne uităm pe un răspuns semnat de Stan, iar în subsol de şeful Serviciului Juridic „marele” Togan Dragu, o Întâmpinare către Curtea de Apel Galaţi, în care aceştia pun „capac şi toarnă pământ” peste golăniile acestea prin care se spune: „Reclamantul prin actele depuse nu a făcut dovada faptului că este titularul dreptului pretins”, – adică nu are calitate procesuală, sau, auziţi: „Considerăm că soluţia pronunţată de Tribunalul Galaţi este legală şi temeinică”, culmea cinismului. Zău, mă şefule de serviciu, uns cu toate alifiile în materie de Drept, chiar aşa? Şi dacă nu aveau oamenii aceştia calitate procesuală, de ce nu a ieşit în faţă Primarul, tu, Primăria, să apăraţi domeniul public şi interesul cetăţenilor, a contribuabililor, pe care voi sunteţi obligaţi să-i protejaţi. De ce nu aţi dat voi în judecată?!? De ce nu v-aţi transformat voi în calitate procesuală certă?!? De ce nu v-aţi prezentat la nici un termen!?! De ce după hotărârea data în instanţă, definitivă şi irevocabilă, în data de 5.02.2007 şi până în anul de graţie 2011 aţi tăcut chitic, punând pe cei care au solicitat retrocedarea în posesie după cinci ani?!? Vă spunem noi că aţi retrocedat aşa deliberat, stând cu capul la putinică, aşteptând să treacă timpul care prescrie, anulează posibilitatea atacului şi duce în veşnicie şmenul. Acum organele de anchetă (unele) dau dreptate cetăţenilor, dar arată cu degetul la legile strâmbe din ţara asta şi spun că nu se mai poate face nimic.

Noi nu credem asta, nu putem să credem că o eroare judecătorească, ori de care o fi ea, nu mai poate fi îndreptată! Aşa că solicităm organelor în drept să găsească soluţiile legale în acest sens, autorităţilor administrative ce sunt obligate în acest caz să facă lumină. Cerem în mod logic şi normal ca judecătorul(rii) să răspundă, cerem ca funcţionarii din Primărie să fie daţi afară şi deferiţi Justiţiei pentru neglijenţă şi abuz în serviciu, pentru corupţie. Altfel, salteaua pe ţambal, relevând cât de „incredibilă şi fantastică este ROMÂNIA”.

Obiectiv 6 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...