logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Deschide uşa creştine
Ca venim şi noi la tine
La mulţi ani, mulţi ani cu bine

Findcă a plecat scârbit din oraş, de Crăciu şi de Anul Nou, probabil scârboşit de halul în care a ajuns oraşul sub direcţia sa de manelist-fotbalist de administraţie, Primarul Stan s-a gândit (?) să facă oleacă de caragaţă de necazurile votanţilor, trimitându-le o felicitare cu căldură. „Căldura” e un fel de a râde golăneşte de suferinţele oamenilor, care o duc dintr-o avarie în alta, şi tremură de frig în case.

Aşadar, o groază de cetăţeni au primit în cutiile poştale o felicitare semnată de Marius Stan, Primarul oraşului tău. Felicitarea este o „creaţie”, cei drept cam simplistă şi debilă, a desenatorului comerciant Viorel Baciu: o fereastră prin care se poate zări o căpiţă de fân ninsă, şi un îndemn „Deschide fereastra creştine”.

Ce are sula cu prefectura, baba cu mitraliera şi căpiţa cu urbanismul nu sunt nişte chestii prea clarificate în minţile zăpăcite ale ciracilor lui Stan, care trimit astfel de mesaje de sărăcie într-un oraş terminat termic, exterminat urbanistic, neiluminat festiv şi vulgarizat la extrem. De fapt, manelismul de administraţie din Primăria Stan a comis şi un inculturalism, pocind şi colindul lui Hruşcă, care spune altfel decât în felicitarea Stan: Deschide uşa creştine/Ca venim şi noi la tine/La mulţi ani, mulţi ani cu bine. Ce vrea să spună Stan? Punem pariu că am ghicit? Că chiar dacă e dat afară pe uşa oraşului cu un şut în cur, el nu renunţă, şi va intra, fie şi pe fereastră. Și va face în mijlocul oraşului o şură, cu proptele roşii UNPR. Uraaa! Hai, marş la vot!

Silviu VASILACHE 17 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF