logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Primăria  hărţuieşte o familie cu cinci copii şi o ameninţă cu demolarea casei. Senzaţional, şocant, uluitor, incredibil, absurd! Incredibil pe dracu! E foarte real şi de colea de lângă noi. Pierdută în maidanele cu moloz ale Bădălanului, o familie cu cinci copii se luptă de 10 ani cu birocraţia şi funcţionarismul aberant din Primăria Galaţi pentru a-şi dobândi drepturile asupra terenului pe care şi-a construit casa. Funcţionarii Primăriei nu numai că nu sprijină cu nimic această familie cu venituri foarte mici ci, dimpotrivă, o hărţuiesc si îi blochează toate demersurile pentru intrarea în legalitate. Culmea abuzului a fost atinsă de curând – funcţionari din Primărie refuză să recunoască valabilitatea actelor de proprietate şi de cadastru cerute chiar de ei şi întocmite de chiriaş pentru Primărie, pe propria cheltuială.

 

Madam Voicilă a închis taraba cu intrări în legalitate

Familia lui Titinel Fotache a ajuns într-o situaţie extremă – se va judeca cu Primăria pentru a sili administraţia locală să-i recunoască eforturile de 10 ani pentru înregistrarea în acte a terenului din Bădălan pe care şi-a construit o casă. Era teren şi casă moştenite de soţie de la tatăl ei, casa a fost demolată de comunişti, iar terenul a intrat la stat, pe donaţie etc. Nu au luat bani atunci, acum le revenea de drept pentru retrocedare… A avut grijă echipa Budescu-Gurzu-Burtea să facă şi să dreagă, ca nişte meseriaşi ai golănelilor, să dispară certificatul de moştenitor, în aşa fel ca nici Legea 10, nici legea 15 să nu fie aplicabile. Construirea a început în anul 2001, pe un teren de 388 mp, delimitat de tata socru, pe baza asigurărilor verbale de intrare in legalitate date de fostul Primar Dumitru Nicolae. Budescu l-a trimis pe Titinel Fotache la Burtea, Burtea l-a mătrăşit la Biroul Urbanism-pentru ridicare topo şi intrare în legalitate, arhitectul l-a expediat la topometrist, topometristul a făcut actele pe numele Primăriei (?!), dar i-a spus ceva de acte pentru cumpărare teren… Au curs şi plăţile, în folosul Primăriei, pe cheltuiala lui Titinel Fotache. Plăţi multe, bani puţini, legea închisă-gata!, madam arhitect Voicilă nu mai făcea intrări în legalitate pentru populime, ci doar selectiv, pentru cunoscuţi, prieteni, clienţi şi judecători de cumetrie şi clan. Iată cum se face că întocmirea actelor nu s-a încheiat nici astăzi.  Carevasăzică, Titinel Fotache, fără nici un venit, făcea şi plătea actele de cadastru şi de trecere din public în privat a terenului pe care avea deja casa construită – cu aprobare de la primarul – catastrofă, Dumitru Nicolae. Ca urmare a provizoratului prelungit, copii familiei Fotache au deja probleme privind întocmirea actelor de identitate, iar Electrica ameninţă cu rezilierea contractului de furnizare a curentului electric pentru un domiciliu inexistent în acte. Pentru că a îndrăznit să ceară intrarea în legalitate şi titlu de concesionar sau chiriaş pe teren, Titinel Fotache a fost pedepsit cu ameninţări de demolare şi somaţii de la Poliţia Comunitară. Nu trebuia şi fulminantul om de carieră de supt la stat Mihai Manoliu să se remarce cu ceva? S-a remarcat cu o ameninţare la adresa unui om care trebuie ajutat de funcţionari ca Manoliu, cu salariu gras plătit şi din banii lui Fotache.

De câţiva ani, Familia Fotache este plimbată, batjocorită, ironizată,  ameninţată, amânată, ignorată, înjurată

Suntem în 2014, au trecut 10 ani de la începerea tărăşeniei, funcţionarii joacă bambilici şi solitaire, arhitecta fumează ţigară de la ţigară în timpul programului, în timp ce dă nefavorabil la tragedia lui Fotache, Fotache face memorii la miniştri şi la Marele Dobre de peneleu. Marele Dobre s-a făcut şi el că lucrează, a pus secretara să dea un răspuns de formă. În iunie 2013, tâmpiţeii de Primărie în frunte cu arhitecta şefă cer acte pentru intrare în legalitate, deşi madam arhitecta Voicila ştie că intrarea în legalitate nu mai există. Acte peste acte, cereri peste cereri, hai şi nişte plângeri. Titinel Fotache a mers la ziar în 2012, apoi a  formulat o plângere penală, prin martie 2013, dracu să vă ia! Ziaristul de VL i-a închis uşa şi telefonul, avocatul poporului l-a trimis la poliţie să facă o plângere, poate a făcut el ceva, o ghiduşie, să mai scăpăm de un criminal al poporului! Doar sceneta cu penalul a prins, ceac, pac, hop şi aoleu!, ia să vedem cât de penal e Burtea, că nu rezolvă concesionarea, şi Stan, că nu ţine audienţe. Burtea s-a stricat la maţe, s-a şucărit îngrozitor, nici n-a mai vrut să stea de vorbă cu disperatul Titinel Fotache şi familia lui cu cinci copii (nişte terorişti de bieţi funcţionari publici, cu limuzine în parcarea lui Didel Bujeniţă, pentru care Primăria plăteşte chirie de 15 mii de euro pe lună). Casa lui Titinel e la ei, actele lor sunt la Titinel, Primarul şi funcţionarul de la Închirieri şi concesionări terenuri au primit NUP, de 10 ani Titinel cere titlu de concesionare, funcţionarul de la Cafeluţa lui Costache zice la telefon că stai să ne înţelegem, propunerea de intrare pe ordinea de zi a CL a concesionării a fost scoasă sine die, iar ocuparea domeniului public cu taverna bistro a Primarului Stan continuă strălucit. (va urma)

Silviu VASILACHE 10 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...