logoImpact EST nr. 849 - 24.11.2020
logo

logo

str Pictor Isser harta„Oameni buni, ajutaţi-mă, nu mai pot, am ajuns la capătul răbdării!”Cu astfel de cuvinte deschide uşa redacţiilor nea Ion Ionescu, omul din str. Drumul Viilor, care de 16 ani nu mai poate avea adresă pe str. Pictor Isser. Asta e, i-a fost furată strada din faţa porţii! Se întâmplă pentru că hoţii de drum din clanul Vagner au susţinere tacită şi pervertită la hoţii de patrimonii din administraţia locală. Pensionarul de 84 de ani, Ion Ionescu (foto jos), vrea să comunice autorităţilor(fără autoritate la purtător), care sunt şi care vin, că strada furată pur şi simplu din patrimoniul municipiului şi inclusă în proprietatea privată a lui Zănel Vagner, rămâne furată.

Strada Pictor Isser a fost ştearsă de autorităţi din nomenclatorul străzilor din Municipiul Galaţi

Strada Pictor Isser rămâne trecută din domeniul public în cel privat, deşi organele statului au stabilit că această hoţie de drum public s-a făcut cu complicităţi şi manevre de tip mafiot. Este unul dintre paradoxurile triste ale municipiului Galaţi, care afectează viaţa riveranilor drumului, chiar şi după 16 ani de petiţii, cercetări, sancţiuni şi decizii administrative. Dispariţia str. Pictor Isser din nomenclatorul străzilor din Galaţi  este unul dintre cazurile de manevre mafiote favorizate de corupţia şi incompetenţa autorităţilor locale. După 16 ani de la reclamaţiile primite de autorităţi, prin care se semnala furtul unui drum public, situaţia rămâne aproape neschimbată. Str. Pictor Isser nu mai este oficial în proprietate privată, în urma unor cercetări succesive făcute de inspectori ai Ministerului de Interne. Cu toate acestea, deşi  s-au deplasat la faţa locului, au evaluat şi au constatat, autorităţile din Prefectura şi Primăria Galaţi îşi dovedesc ineficienţa: strada furată de un clan de interese rămâne închisă.

IMG_6527Str Pictor Isser  a existat ca stradă până în anii 1990

fiind evidenţiată în Nomenclatorul străzilor şi avea limitele cuprinse între str. Constantin Levaditti şi Magistrala Siderurgiştilor Vest. Imediat după aplicarea legilor fondului funciar, prin falsuri şi mituiri de experţi, strada a intrat în proprietatea lui Zănel Vagner. Acesta a construit chiar pe drum şi peste magistralele de apă ale municipiului, fără nici o autorizaţie, o casă. În 2006, la sesizarea vecinilor, un chestor de poliţie de la Ministerul de Interne a reverificat situaţia de pe teren şi a dispus în regim de urgenţă să se elibereze drumul furat. S-au străduit să dea drumul…la drum Prefectul Panaitescu, Prefectul Bocăneanu, a mai mişcat pe ici pe acolo chiar şi sinistrul politicii locale, Victor Dobre, şi n-au mişcat nimic să pună drumul la loc Prefectul Brânzan, Primarul Dumitru Nicolae şi Prefectul Dorin Otrocol (a dracului coincidenţă, toţi pesedişti!). Presa hotărâtă (dar extrem de puţină) din Galaţi a strigat în repetate rânduri în pustia administraţiei locale: „Domnule Prefect Panaitescu, liberalizaţi odată circulaţia  pe str. Pictor Isser! Bre Nea Mitică, băi tinere Brânzane, pesedizaţi odată şi strada Pictor Isser, dar aplicaţi legea şi justiţia!” De pesedizat au pesedizat, dar legea n-au aplicat. Ba, chiar şi după ce au uneperizat şi oripilat administraţia, nici comandourile de hingherit oraşul ale lui Marius Stan n-au mişcat nimic. Strigăm din nou şi la Prefectul Otrocol, deşi e cam târziu şi pentru el: „Se poate oleacă de legalitate şi fermitate şi la instituţia Prefect PSD, domn Otrocol?”

O serie de procese şi decizii ale Prefecturii au fixat  hoţia în acte indubitabile

dar strada furată de clanul Vagner, furată rămâne. Şi mai grav, falsurile comise de catastrofa de expert Elena Blănar (personaj sinistru, de care se leagă o întreagă tragedie a hoţiilor imobiliare) au făcut posibilă o altă enormitate: şmecherul Marcel Vagner a construit pe drumul furat- dar şi pe conducta magistrală de alimentare cu apă a municipiului Galaţi, şi sub linia de alimentare de înaltă tensiune de 110 kV- o căsoaie cu etaj, acum abandonată, iar proprietarul ei, mort. Oficiul de Cadastru şi-a făcut treaba şi a constatat că reconstituirea dreptului de proprietate pentru Marcel Vagner s-a făcut cu falsuri, incinta împrejmuită de el având cu 447 de metri mai mult, adică aproximativ porţiunea de stradă furată. Inspecţia în Construcţii a bolmojit şi ea, în stilul coruptibil caracteristic, o amendă „între 7 şi 20 de milioane, şi o somare de intrare în legalitate”. Este evident că de atâţia ani redeschiderea drumului furat putea fi făcută încă din anul 2000, odată cu decizia judecătoriei Galaţi şi a Comisiei judeţene de aplicare a legilor fondului funciar. O simplă consultare a arhivelor şi faptul că pe traseul străzii Isser se află conducta cu diametrul de 800 de milimetri de alimentare cu apă ar fi fost suficiente argumente pentru ca infractorul Vagner să fie silit să redeschidă drumul furat. Cine s-o facă însă?

În 2013, binecunoscutul Drum al Hoţilor era gata să redevină str. Pictor Isser

Noua administraţie publică nu s-a conformat însă deciziei Ministerului de Interne şi nu a procedat la redeschiderea drumului. Deşi au studiat dosarul, atât cei doi viceprimari cât şi arhitecta şefă Teodora Voicilă insistă în eroarea pe care a strecurat-o în acte un alt infractor al administraţiei publice-sinistrul şef de Direcţie de urbanism Silviu Vlasie. Carevasăzică, str. Pictor Isser nu există! Prin hazard şi predestinare, fostul Drum al hoţilor rămâne furat domeniului public  şi folosinţei comune.

Silviu VASILACHE 21 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...