logoImpact EST nr. 844 - 25.10.2020

Sincer, nu ştiu dhoria-zanopolacă am făcut lucru bun sau rău, rămâne de văzut. Susţin asta pentru că nu pot spune că am raţionat foarte mult cu privire la această „provocare” (aşa cum definesc acest pas), ci am făcut-o mai mult dintr-un impuls emoţional! Impuls provenit din frustrări adunate şi nemulţumiri cauzate de clasa politică. Sunt unul dintre contestatorii actualei clase politice, sunt unul dintre cei nemulţumiţi de modul în care am fost şi suntem, în continuare, trataţi de aceşti stimabili domni.
Nu este îndeajuns să ne limităm la a ne exprima nemulţumirile, îndeosebi, în mediul online, unde fiecare, în parte, este un adevărat revoluţionar, separatist, dizident, etc., este nevoie de mai mult. Faptic!
Haideţi, în primul rând, sa ne responsabilizăm, haideţi să ne trezim din nepăsare şi din resemnare şi să facem ceva concret, orice bun şi constructiv pentru societate! Consider că, în principal, vina ne aparţine. Tocmai datorită resemnării şi neputinţei sociale. Fiecare în parte îşi urmăreşte, în primul rând, binele propriu, din păcate, omiţând să se aplece şi asupra binelui colectiv. De ce atâta bine colectiv? Pentru că societatea funcţionează ca un tot, cu fiecare individ în parte canalizat spre un drum comun, aşa poate funcţiona o comunitate, cel puţin aşa gândesc eu. Am învăţat că, un colectiv bolnav şi viciat nu-ţi poate oferi nimic bun. Din păcate, cam asta suntem! Latenta nepăsare, lipsa de educaţie (indusă conspirativ sau nu), sărăcia, uşoara autosuficienţă a noastră l-a încurajat pe omul politic să ne desconsidere şi să nu-i pese de noi. Haideţi să nu mai spunem: nu se poate, mi-e frică de ce pot să păţesc, vreau dar n-am unde, n-am cu cine, n-am loc de, ş.a.m.d.. Cuvântul de ordine este: IMPLICARE! Ştiţi ce trebuie? Timp, disponibilitate, voinţă, şi, personal zic, o fărâmă de naivitate (aia care te îndeamnă să visezi şi să crezi că se poate face ceva). La urma, urmei orice lucru realizat are la baza un vis, un ţel.
Nu ştiu dacă sunt potrivit pentru politică, nu ştiu dacă este de mine politica, sper să nu fie numai naivitate în pasul pe
care l-am făcut, dar îmi doresc să fiu un real exemplu pentru toţi cei care doresc altceva, cei care sunt sătui de combinaţii, vrăjeală, încârligături, clanuri, baroni, corupţie, nepăsare, etc., şi să se IMPLICE! Să nu mai stea pe margine. Marginea n-a primit niciodată nimic. Jucătorul, da! Poţi să fii „jucător pe teren”, „rezervă” sau „spectator”, important este să te implici în fenomen, să iei atitudine atunci când se impune, să respecţi şi, cel mai important, să ceri respect!
Nu am un discurs politic şi nu împărtăşesc neapărat o doctrină anume, dar cred că ţara asta merită, împreună cu cetăţenii ei, mult mai mult respect şi nu numai!
Am ales acest partid, pe care în momentul acesta nu doresc să-l nominalizez, tocmai pentru a se înţelege cu adevărat mesajul meu, deoarece este unul nou şi nu are „experienţa” celorlalte partide în a-şi păcăli şi batjocorii propriul electorat şi pe ceilalţi cetăţeni. L-am preferat pe acesta pentru că, aici, mi se dă posibilitatea să-mi expun punctul de vedere, fără restricţii şi să acţionez în consecinţă.
Am preferat un partid politic pentru că, în primul rând este cadrul legal în care se poate face politică, în al doilea rând îmi creează oportunitatea de a fi auzit şi, eventual, în situaţia în care sunt persoane care-mi înţeleg şi împărtăşesc oful, vor lua atitudine şi se vor implica.
Personal, am o viziune posibil utopică, în mahalaua de astăzi, a cum ar trebui să se facă politica, anume cu bun simţ, cu mult respect din partea clasei politice pentru cetăţeanul de rând în slujba căruia este de fapt, cu proiecte viabile pentru prezent şi viitor şi, bineînţeles, fără promisiuni/minciuni electorale care să aibă ca scop doar promovarea politicianului respectiv acolo unde doreşte. Probabil mulţi se vor amuza de naivitatea de care dau dovadă, dar este o naivitate provenită din bunul simţ pe care îl am, faţa de mine şi, implicit, de cei cu care mă înconjor.
Vă sfătuiesc să vă luaţi destinul în propriile mâini şi să nu mai aşteptaţi, nu de alta dar vor mai trece alţi 27 de ani! IMPLICAŢI-VĂ!

 

9 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...