logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

Smardan 1Pe str. Smârdan sunt deja înregistrate 11 familii de sinistraţi, pe care nici o autoritate publică nu le ia în serios. Alerta de catastrofă zonală a fost lansată, dar locatarii sunt plimbaţi de la o instituţie la alta a administraţiei publice şi nu ştiu cum să procedeze pentru a opri distrugerea locuinţelor lor. Primăria, Apă Canal şi Inspecţia în Constructii nu îşi asumă deocamdată nici o responsabilitate în identificarea cauzelor tasării generale a terenului, fenomen care a produs deja distrugeri profunde şi pe mari lungimi a structurilor de rezistenţă a caselor.

Cetăţenii se adresează autorităţilor, autorităţile dau din colţ în colţ şi din ţidulă în ţidulă

şi nu acceptă că doar o autoritate publică poate să acopere finanţarea unui astfel de sinsitru. Sinistrul de care vorbim îi lucrează lent, dar sigur, pe mult mai mulţi decât cele 11 familii care stau deja cu grija că locuinţele lor vor fi crăpate şi fisurate adânc de tasarea neuniformă a terenului de sub casele lor, umezit excesiv.

Singurul care a formulat o ipoteză privind cauzele accidentului geodezic

care a dus la scufundarea platformei din zonă este expertul tehnic Octavian Coşovliu. Coşovliu a fost solicitat de câţiva dintre cei cu casele crăpate şi dezarticulate să afle sursa deplasărilor complexe ale terenului. Coşovliu a pus accentual care trebuie – o astfel de tasare neuniformă a terenului de fundare poate fi provocată doar de o umezire generală a terenului şi necesită studii ce le poate angaja doar Primăria Galaţi. Până va acţiona pentru realizarea studiilor de amploare şi pentru realizarea unor foraje transversale şi longitudinale, Primăria a fost solicitată să dispună măcar reducerea traficului auto în zona afectată de prăbuşirea terenului. Sau să permită doar circulaţia cu vehicule uşoare şi numai într-un singur sens. La cum merg treburile în Primăria Stan şi raportat la gradul de golănism şi impostură care bântuie prin Grand Hotel de Primăria Galaţi, nu se va lua nici o hotărâre care să ţină seama de glasul contribuabilului. Proba o avem deja- Primăria se face că lucrează pentru interesul public. Ca să liniştească agitaţiile, s-a dispus executarea unor foraje de mică adâncime, care nu au descoperit nimic. Ca să fie impostură la superlativ, ”specialiştii” de la primărie şi de la Apă Canal au trecut la manevre special: au lipit cu smoală, doar pe ici, pe colo, găurile de la foraje şi crăpăturile apărute în asfaltul străzii. Responsabilitate, ce mai!

Silviu VASILACHE 1 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...