logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Nu obosim să scriem despre enormităţile tolerate în administrarea asociaţiilor de proprietari. Aceste sisteme de organizare sunt depăşite moral şi prăfuite juridic, şi cer să fie eutanasiate. Nu avem însă nici curent pentru scaun electric, nici funie pentru ştreang  iar împuşcatul şi datul cu bombardeaua nu sunt obiceiuri europene. La câte bande de infractori colcăie prin holurile şi conturile asociaţiilor, ar fi însă mare nevoie măcar de o noapte a cuţitelor lungi. Jos barbarismele!  Să facem măcar o injecţie cu prafuri de presă, o fi bună la ceva şi impresia de letal.

 

Prin vară şi prin toamnă s-au organizat jihaduri de exterminare reciprocă

 

a bandelor ce se bulucesc la şutirea banilor cetăţenilor de la Asociaţia 198, de la blocurile Salcia din Mazepa.  Oarece sacrificări s-au făcut, dar nu cine ştie ce. În prima fază, fraierii de asociaţie au scăpat-după două runde de Adunări Generale parţiale şi jenant de restrânse- de „împăratul” preş de asociaţie Constantin Popa. La a doua învălmăşeală, i s-a dat ultimatumul şi i s-a întors mâna la spate şi prosperei administratore Florica Apostu. Suntem la a treia Adunare în şapte luni, şi sunt semne că turbulenţii din comandourile de presiune şi interse au prins gustul răsturnărilor de situaţii.  Situaţii scăpate cam de orice control, mai ales că supervizorul Grăjdeanu  este trimis la reciclare de către noua organigramă a Primăriei Stan. Prin voia indolenţilor şi absenţilor şi nepăsătorilor din blocurile Salcia, „majorităţi” de 10% dau putere de execuţie unor triburi  de derbedei care vor tăia din nou calorifere de pe hol, vor face comenzi speciale de birou pentru administraţie(cu telefon mobil şi abonament la pachet), înfiinţări de băşti de etaj, la intrarea  pe nivel, sau colectări de metal de la subsolul blocului. Dată afară de la asociaţia 198, de preşul Dumitru Chirvase(ales ilegal, nu este proprietar la blocul Salcia), administratoreasa Florica Apostu are de făcut faţă provocării de a astupa  un gol de 54 072 lei, comis în doi ani. Ceac, pac, face faţă, face plăţi anticipate rapide, decartând 15 629 de lei deodată, ca să nu fie o boacănă penală, restul urmând să-l acopere în rate, în tranşe de 1066 lei pe lună. Are ea o reţetă infailibilă, numită„mâna la sertar”. Care sertar? Păi mai are încă două sertare, la alte două asociaţii, ţinute la secret, căci e voie de la Primăria şi de la biroul Grăjdeanu, ce dracu!

 

Da, stimaţi fraieri de serviciu, atenţie la Florica, vă face la buzunare

 

pe toţi  ăi de la 157(str Roşiori, bl D2) şi pe ăi de la 159(str Melodiei, bl. B4). Iată bune motive ca şi cei de mai sus, deodată cu cei de la Asociaţia 189 să pregătească bâtele, să ascută ceacâile, să exerseze dupacii şi ghionturile, căci vin noile înfruntări pentru putere şi mălai, cu adunături de fraieri de asociaţie în simulacre de Adunare Generală. Tropăie de plăcere comandourile de presiuni şi ţăţisme, compuse din femei de serviciu, portărese şi spălătorese. Se chiteşte pentru ascuns  datoriile vicele Mihai Ariton, face feţe-feţe şi Constanţa Iorga, membru de comitet, care nici ea nu mai este membru al asociaţiei, căci a făcut acte pe garsonieră fiicei. Hopa! năşeşte noi aranjamente chiar Naşul, Manole Istrati, exaltat şi furios şi mare  justiţiar, soţ al unei proprietărese alese în comitet…în lipsă, care face ordine în şedinţele comitetului şi care ţine loc şi de comitet de iniţiativă pentru organizarea viitorului puci. Sau jihad. Sau cacealma.  El este cel care are deja acordul tovarăşilor de la Biroul Primăriei, pentru a face noi alegeri. Pe cât puneţi pariu că tov funcţionar Iulian Lungu va valida legalitatea lui 10% din nou şi victoria „împăratului roşu” Popa?

Silviu VASILACHE 1 - februarie - 2013

2 Responses so far.

  1. eu spune:

    esti pe langa nene….stau la Salcia si nu sunt o baba prafuita….dar iti trebuie mai multa documentare ca sa scrii pe tema asta….documentarea ta oe genunchi e jignitoare…..Rusine!!!!

  2. vasile mardare spune:

    Am mai citit astfel de articole si in ziarul local Viata libera si personal cred ca sunt scrise doar de amorul artei . Mai cred ca autorii unor astfel de articole ,persoane pana-n 45 de ani ( rog redactia sa ma contrazica ) au mari probleme cu datoriile catre asociatiatiile de bloc si incearca pe orice cale sa le discrediteze in ideea a scapa de plata cheltuielilor de intretinere prin asemenea diversiuni. Nu contest ca s-ar putea sa avem de-a face si cu hoti dar problema e cat se poate de simpla . Fiecare proprietar are posibilitatea sa conteste repartizarea cheltuielilor de intretinere si sa ceara lamuriri in acest sens. Daca sunt sume cheltuite aiurea se face adresa la politie sau la serviciul asociatii din cadrul primariei . E mai dificil cu explicarea defalcarilor la plata cheltuielilor legate de incalzire care sunt facute de firme specializate ( vezi ISTA , Elsaco, TeCHEM, etc) si care refuza sa ofere explicatii vis a vis de modul de calcul.Se spune ca necunosterea legii nu te absolva de pedeapsa si extrapoland putin neinplicarea in problemele blocului nu iti permite sa arunci cu rahat doar pentru faptul ca ai uitat sa platesti sau crezi ca va veni cineva sa iti stearga datoriile.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...