logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

fotache_2089Revenim cu noi evoluții în cazul familiei Titinel Fotache, acea familie cu cinci copii din Bădălan, care are de suportat prigoana jenantă a cetelor de funcționari din Primăria Stan. Se poate spune fără rețineri că coordonarea generală a operațiunilor de represalii o face chiar dl. profesor universitar şi şef al juriştilor din Primărie, Dragu Togan. El a fost cel care a preluat (slugarnic?) spre rezolvare cazul Fotache, după ce întreaga familie a pichetat Primăria la începutul anului, cu pancarde, prin care îşi exprimau disperarea de a nu avea o rezolvare pentru cazul lor.

Preluare spre rezolvare e un fel de a spune

căci din acel moment s-a declanşat operațiunea ”umilire şi bătaie de joc”. Prima fază a operațiunii s-a desfăşurat în biroul de şef de la Primărie, unde Fotache Titinel a fost supus unor teste de rezistență la diversiuni, de tipul ”Fă cerere de locuință socială, că oricum nu îndeplineşti criteriile de venit.” sau ”Băi, tu eşti neam cu ciobanii ăia criminali de la Frumuşița!”. Asta a fost prima fază, ce a durat două luni. Următoarele două luni au fost dedicate operațiunii ”Să-l aburim că se rezolvă”, adică a fost pus să facă cereri de locuință socială (vreo două) şi i s-a impus tăcerea absolută, adică să nu mai vorbească cu găozarul de ziarist care scrie despre aceste golănisme administrative în formă avansată şi continuată.

Fotache a tăcut, a suportat, s-a conformat şi nu a câştigat

decât noi şi noi amânări şi tergiversări. Locuința socială promisă nu le-a fost aprobată, pentru că, fatalitate, nu au venitul necesar şi nu îndeplinesc criteriile şi condițiile; lemnele de foc cerute la Serviciul Prestări Sociale Neagu au fost refuzate, pentru că – a naibii evidență!-nu sunt înscrişi pentru ajutorul social la Legea pomenilor şi a parazitismului social PSD, adică Legea 416; şi acum, o culme a duplicității şi jegoşeniei de aministrație. Pentru că i-a sfidat, făcând plângeri penale pentru călcarea flagrantă a oricăror norme de bun simț şi corectitudine, familia cu cinci copii Fotache trebuie chinuită exemplar, trebuie umilită şi batjocorită. Şi cum se poate face asta mai bine, decât refuzându-i până şi bonul de alimente de 100 de lei, care se dă la fiecare Crăciun celor fără posibilități. Aşadar, deşi în urmă cu un an a primit fără probleme bonul, acum, după afrontul protestului la uşa Primăriei, cei din gruparea Fotache sunt nişte nenorociți, care nu merită nici măcar 100 de lei de Crăciun. Familia Fotache are cinci copii, toți copii se duc la şcoală, are un venit mai mic de 700 de lei, trăieşte din alocația copiilor (apropo, dle şef jurist magistru Togan, dv. ați decis poprirea alocațiilor copiilor la BRD ca să îndestulați Primăria cu taxe suplimentare de habitat, deşi oamenii aceştia mor de foame?) dar, stop!, nu le dați nimic. Motivul? Pentru că părinții trăiesc din alocația copiilor. Asta e ceva nou, nemaiauzit, nemaiîntâlnit, care se adaugă la cele două mârlănii-amăgiri aruncate la hoha de Dragu Togan: ”Analizând, din punct de vedere social situaţia acestei familii, s-a constatat că are nevoi imperioase motiv pentru care a fost îndrumată să solicite o locuinţă din fondul de locuinţe sociale, iar pentru copiii familiei s-a dispus asigurarea transportului către Şcoala Generală nr. 16, iar în caz de nevoie, hrana să le fie asigurată de Cantina de Ajutor Social.” Situația la zi e următoarea: copii merg tot pe jos către şcoală, câte 10 km pe zi, nici pomeneală să mănânce la Cantina Sf. Spiridon şi s-au resemnat la gândul că iar vor petrece iarna toți într-o cameră, pentru că banii pentru sobă au fost popriți prin voia „domnului” Togan de la Juridicul Primăriei Stan.

Şi totuşi, chiar dacă instituţia autosesizării la organele abilitate este de rahat,

cum rămâne cu întrebarea de fond? V-o mai punem odată: „Este de domeniul penal emiterea titlurilor de închiriere teren pentru grădină în str. Temişana nr. 61, fiind evident că pe terenul închiriat exista la data respectivă casa de locuit a familiei Titinel Fotache? Ce consecinţe induc aceaste emiteri de documente pentru fostul şef al serviciului închirieri, concesionări, vânzări terenuri, Ionel Burtea? ”Răspuns, canci! Folosim acest limbaj adecvat de administrație de Covurlui, tocmai ca să cădem pe tehnica administrației Stan, via Togan. O administrație care ştie bine cum se pune taxa pe derbedeii care se pun cu organul Puterii de stat şi parazitat. Să cităm câte taxe are de plătit familia Fotache la 28. 07. 2014: taxa teren închiriat (cu majorare)-53 lei; chirie teren grădină (cu majorări)-1.121 lei; taxa recuperare cheltuieli proces executare silită-6 lei; taxa suplimentară la taxa de habitat-89 lei. Total-1.263 lei.

Silviu VASILACHE 14 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...