logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

_pag1_619.inddPeste câteva zile se vor desfăşura alegeri pentru a fi ales rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, iar nouă şi gălăţenilor nu ne poate fi indiferent cine va fi ales. Şi aceasta, deoarece este universitatea cea mai veche şi mai mare din Galaţi, aici îşi desfăşoară activitatea zeci de mii de studenţi şi cadre didactice, iar bugetul acesteia este COLOSAL. Nu mai vorbim de rolul științific, economic şi social al acesteia, care este extrem de important. În atare condiţii, un astfel de eveniment nu trece neobservat şi iată, intră şi în atenţia noastră. Demersul nostru nu se va ocupa de a face analiză asupra modului de fiinţare, organizare, performanţă şi toate cele, pe care care într-o bună zi tot va trebui să o facem. Cert este că instituţia în sine mai are multe de făcut în a se număra printre cele de vârf în evaluare la nivel naţional dar, încă o dată, ne oprim aici. Să intrăm la subiectul articolului şi să vă spunem că după analizele noastre, bazate şi pe surse din „interior” dar şi altele, bătălia pentru RECTOR se dă între actualul rector, IULIAN BÂRSAN, şi CĂTĂLIN FETECĂU – decanul Facultăţii de Mecanică şi al Facultăţii de Inginerie. Ceilalţi doi intraţi în cursă, după zvonurile din târg, respectiv Nicolae Badea şi Silviu Măcuţă, cică ar fi „iepurii” lui Bârsan, puşi intenţionat în a intra în cursă şi a disloca eventualele voturi ce ar fi mers spre Fetecău. De altfel, e de înţeles dacă privim doar sub spectrul că aceştia doi provin tot din domeniul „tehnic”, precum şi Fetecău de altfel, ca şi cum celelalte facultăţi nici nu ar exista cu posibili candidaţi pentru funcţia de Rector.

Acum noi nu avem un interes anume faţă de un candidat sau altul, ci doar în a veghea sau a semnala dacă „bătălia” aceasta se desfășoară corect, dacă se respectă anumite principii democratice, dacă este organizată onest şi tot aşa.

Ori din ceea ce s-a arătat mai sus cât şi altele, lucrurile nu stau tocmai „european” ci mai mult în stil balcanic sau dâmboviţean în actuala operă a lui Caragiale. Tot prin târg se mai zvoneşte că nici politicul nu prea stă cu mâna în sân, ca alde politruci şi-au băgat coada, că aceştia de la partidul liberal ar fi tot cu Bârsan. Tot pe surse aflăm că s-a pus în mişcare, tot în sprijinul actualului rector, toată lumea cea vestită a masoneriei ce are cuib în Universitate. Şi lucrurile cică nu se opresc aici ci merg cu implicare până la „Înaltul”, de ne apucă pandaliile şi începem să credem că într-adevăr „nu ne mai facem bine”. Mama ei de Democraţie universitară!

Observator 23 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...