logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Doamnelor şi domnilor, am detaliat în ediţia trecută cum rămâne pârlitul nostru municipiu reşedinţă de judeţ şi fără autogara Dumitru. Am văzut că şeful comandourilor de lichidare/prăduire a patrimoniului acumulat în 14 ani de dezvoltare este un ales al poporului lui Dan Diaconescu-consilierul local Marian Alexandru. Fără milă şi fără scrupule, Marian Alexandru aplică doctrina „PSD-PPDD aceeaşi mizerie” autogării Dumitru, de unde se virează (cu complicităţi grele) banul public către conturile de lichidator ale lui MA. După cum am spus, el face o haiducie populară caracteristică momentului-distruge ce a mai rămas de la regimul Boc – Băsescu şi bagă la contul personal. Suntem tot în anii ticăloşiţi ai lui Băsu, când zoaia politică se prelinge pe sub uşile partidelor şi infectează orice strop de activitate economică naturală şi normală. Continuăm să extragem pasaje din scrisorica disperată adresată de către fostul proprietar de autogară, Gheorghe Dumitru, către Camera de Conturi Galaţi. A scris-o degeaba, dar la scara istorioarelor destinate Marelui Jaf e o piesă de substanţă, care vă mai luminează un pic, vă face să fiţi mai informat despre cum se face producţia la jefuitul patrimoniului altora. Mai ales al altora. Hai, marş la vot şi votaţi-la fel de alienaţi-PPDD!

 

Acolo unde fac pustiu, ei spun că fac pace

 

„Subsemnatul Gheorghe Dumitru, fiul lui…, acţionar unic şi fost administrator la Dumony srl, societate în faliment, vă formulez următoarea sesizare.

Dna jurist Dodan, reprezentanta AJFP Galaţi în Comitetul Creditorilor la Dumony şi care are 85% din creanţă, prin relaţiile de prietenie cu lichidatorul Marian Alexandru a fost de acord ca MA să fie remunerat cu 2000 lei pe lună şi să ia drept onorariu 10% din încasări, pentru a face „performanţă”. Aceast lucru este nemaiîntâlnit în alte dosare unde AJFP este creditor majoritar şi unde s-a aprobat doar 2%…” Vasăzică, atunci când lichidează o afacere şi recuperează banii de creanţe, lichidatorul Marian Alexandru face „performanţă”. Vorbim de performanţă în termeni de lichidare? Asta pare să fie noua modă la Finanţele poporului chinuit, să scoţi banul din circuit şi să-l piteşti unde nimereşti. A nimerit bine lichidatorul Marian Alexandru unde să deturneze/aranjeze averea falitei Dumony. De exemplu, din totalul bunurilor de inventar mobile şi immobile la data predării către lichidator, falita Dumony avea un patrimoniu de 12 milioane lei, la care se mai adăuga 2,5 milioane încasări de la Ministerul Transporturilor, deci total 14,5 milioane lei. Ei bine, debitul societăţii Dumony către creditori era de 4,2 milioane lei. Erau, deci, bani destui pentru ca toţi creditorii să se îndestuleze şi să mai şi rămână. Să fie de vină efectul ideologiei PPDD-iste asupra făptuitorului lichidator Marian Alexandru? Tot ce se poate, altfel nu s-ar fi creat atâtea situaţii de rapt şi păcăleală. În loc să accepte evaluarea gratuită a Băncii Transilvania pentru patrimoniul falitei(banca fiind şi creditoare în dosar), Marian Alexandru îi livrează evaluarea pretenarului Anton Cristea, care socoteşte ce socoteşte şi iar socoteşte şi în cele din urmă potriveşte patrimoniul cam la 30% din valoarea de inventar, adică vreo 3,6 milioane. Și pentru că expertiza lui MA acţionează şi ea, propune creditorilor(printre care Primăria Galaţi şi AJFP!) să se vândă cu 40% din cei 30% cât se evaluase. Rezultă o cifră de-a dreptul specială, ofertă, băi nene! Se scot deci 1,44 milioane lei, din care lichidatorul de vocaţie PPDD-istă MA urmează să încaseze 144 000 lei, iar creditorii iau şi ei o urmă de praf de pe tobă, adică 1,296 milioane lei.

 

Delapidarea şi gestiunea frauduloasă-aceste glume de interes public

 

Tot ce am înşirat mai sus sunt fapte de înalt caracter golănesc, de mare afacere la plesneală, cu obscure complicităţi pe la instituţiile de partid şi de stat. Am putea să spunem fără să greşim că aceste infracţiuni sunt penale, adică le găsim la art 292 al. 2 şi art 295 al. 1 din noul Cod de procedură penală şi pot fi puse fără a greşi în dreptul lui Marian Alexandru, consilier local PPDD şi lichidator de mare cârdăşie şi extrem tupeu. O notă specială pentru tupeul şi grosolănia crasă a funcţionăresei Lili Dodan de la Fiscul jefuit şi manglit al statului. Și ei i se potriveşte de minune o categorisire penală: art 48, al. 1 şi 2 din acelaşi nou cod. Să mai notăm câteva chestii de culoare şi frenezie a lichidării. Ce sume i-au intrat în conturi bietului lichidator Marian Alexandru din terminarea afacerilor lui Dumitru? Nu se ştie, pentru că actele sunt ţinute la vaidos şi spatele îi este asigurat de o altă ilustră lichidatoare, Mihaela Boboc. Din extrasele de cont(pe care MA refuză să le predea către Creţu Laura, se văd intrări de 232 829 plus 21 000, adică 254 000 lei. Suma declarata de MA este mai mică, evident. E mai mică cu sumele băgate ilegal la contul lui personal: 11 500 lei plus numerarul ridicat din bancă, 70 500 lei; După evaluările lui pretenarul Anton Cristea, clădirea autogării municipiului costă 65 000 euro. Pleaşcă curată, neamuleee, cât un apartament; nevasta senatorului PP de DD de Pechea, Nicolae Marin, a dat de altă pleaşcă-a închiriat 20 de autobuze ca să intre în afacerea convenţiilor la Combinat, nu?-pentru numai 6000 lei/lună; la „autogara” de la Dunăreana, unde senatorul de Pechea administrează cu titlu gratuit un spaţiu de 1 ha, cu staţie de combustibil, cu bucătărie şi cu parking pentru autobuzele de convenţie, face afaceri de tip pleaşcă(adică fără contract de închiriere)şi societatea Montero, a lui Victor Romilă, fratele judecătorului de mare impact comunitar Romilă; în sfârşit, cine putea să fie mai potrivit şi mai nimerit să fie în comitetul care semnează pentru mendrelele lui Marian de la pepededeu? Nimeni altul decât managerul public de la Tg Bujor, Cristian Radu, adică colaboratorul securităţii, certificat şi recunoscut şi de Înaltele Curţi ale statului român, nu numai de cei pe care i-a turnat la Securitate.

Silviu VASILACHE 1 - august - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...