logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Patru zile, detaşamentele de pensionari din Galaţi vor face pichetare la Palat. La Palatul Administrativ din Galaţi, două Alianţe se vor întrece în ţipat la guvernanţii pesedişti, să le dea banii promişi în campaniile electorale. Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere şi Alianţa Europensionarilor din România anunţă că vor sta de veghe în stradă, între 6 şi 10 octombrie, pentru a picheta Prefectura, dar şi sediile PNL şi PSD. Liderii celor două alianţe ale pensionarilor, Vasile Panţuş şi Toader Cristea, sunt hotărâţi-dacă ministrul Rovana Plumb nu va veni la discuţii la Galaţi, se vor duce ei cu protestele la Bucureşti.

Şi acum, atenţiune! Citim din scrisoarea de mari supărări a pensionarilor

„Către, Prefectura Judeţului Galaţi, dlui Preşedinte al României, Klaus Iohannis, dlui Prim Ministru Victor Ponta, Ministerul Muncii- dna Rovana Plumb, Parlamentul României- Comisia pentru Muncă. Pentru a se clarifica problemele noastre în mod legal şi civilizat, dorim un Guvern al României care să aducă o garanţie a aplicării principiului egalităţii de tratament nediscriminatoriu în sistemul public de pensii, în scopul stabilirii juste si echitabile a drepturilor de pensie, pe care asiguraţii sunt îndreptăţiti să le primească în funcţie de contributivitate, gradul condiţiilor de muncă şi perioada lucrată. Sub aceasta deviză, cerinţele protestatarilor sunt următoarele : 1.Publicarea de urgenţă a ,,Metodologiei de aplicare a  Legii nr. 192 / 2015”privind indexarea valorii punctului de pensie cu 50%, respectiv 25% (prestări servicii in condiţii speciale si deosebite de muncă ), pentru pensionarii prejudiciaţi din siderurgie şi minerit, care au ieşit la pensie până la data de 01.01.2011. Principiile de aplicare a respectivei legi, trebuie să ţină cont de stagiul complet de cotizare calculat şi aflat în plata pensiei actuale a pensionarilor(un drept obţinut prin Legea 226/2006).

  1. Emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aplicarea legii 192/2015 începând cu 1 decembrie 2015, pentru toţi pensionarii din siderurgie şi minerit aflaţi in aceasta speţă. Nu se poate prelungi o nedreptate de către instituţiile statului (diminuarea valorii lunare a pensiei cu cca.600 lei noi), mai ales ca avem creştere economică în România.
  2. Aplicarea corectă a prevederilor art.102 din leg.263/2010. Din anul 2009 până în anul 2015, salariul mediu brut pe economie a crescut de la 1700 lei la 2500 lei. 50% din diferenţa (cresterea de 800 lei), nu se regăseşte in valoarea punctului de pensie, respectiv 400 lei !!! Stim că matematica este o ştiinţă fixă, dar… !!!

4.Valoarea punctului de pensie, să reprezinte 45% din salariul mediu brut pe economie. Din câte se observă, Ministerul Muncii şi Casa Natională de Pensii, nu respectă nici dreptul deja obţinut în anul 2009, cand valoarea punctului de pensie ajunsese la 43,3 % din salariul mediu brut pe economie. Acum acest procent de 43,3 %, este mult diminuat.

Pensii speciale, pentru activitate in câmpul muncii de peste 35 ani

Nu pentru un mandat de 4 ani in Parlamentul României. Dacă un mandat de 4 ani creează cereri pentru pensii speciale, atunci şi noi cerem ca omul simplu care are 4 ani vechime în câmpul muncii, să poată ieşi la pensie, cu o pensie minimă de 400 lei (1/3 din pensia specială a unui mandat de parlamentar). Calculul pensiei la total venit brut realizat de asigurat, la care s-a achitat CAS obligatoriu (vezi Decret 389/1972) şi neimpozitarea pensiei, respectându-se dreptul asupra unei proprietăţi deja impozitate.

Noi pensionarii suntem de acord ca aleşii nostri să primească lunar venituri foarte mari pe timpul unui mandat, în următoarele condiţii :

a) din total venit realizat lunar (salar,diurne,deplasări,etc.) sa cotizeze la CAS, pentru a putea obţine o pensie substanţial de mare, pe baza contributivităţii la total vechime in muncă (inclusiv in Parlament);

b) nerealizarea promisiunilor electorale de către aleşii poporului, să fie prevazută în Codul Penal ca infracţiune, pentru ducerea in eroare a opiniei publice si să se sancţioneze la terminarea celor 4 ani de mandat, prin obligarea celor în cauză, să restituie la bugetul de stat, toate veniturile încasate suplimentar lunar, peste salariul minim pe economie. Pentru dormit şi tăiat frunza la câini, considerăm că este suficient salariul minim pe economie (atasăm un exemplu foto).  Dorim să se găsească soluţii urgente, pentru rezolvarea problemelor ridicate de pensionarii gălăţeni, realizându-se astfel un trai decent (art.47 din Constituţia României).” Semnează:  preşedinte Panţuş Vasile, preşedinte  Cristea Toader.

S.V. 9 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...