logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

ALEGERI PARLAMENTARE - DAN VOICULESCU - BUCURESTIFraţilor, vin alegerile! Nu mai sunt decât patru luni şi gata, vom ieşi la vot hotărându-ne soarta pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Ce se întâmplă pe scena politică gălăţeană, ce aşteptări, ce iluzii şi ce poate să se petreacă, vom analiza în continuare. De la început trebuie să vă spunem că mare lucru nu se va întâmpla, schimbări de esenţă precum cea de gândire, de acţiune, a celor propuşi pe liste, nu vom avea. Nu vom avea din două motive clare, unul legat de neputinţa partidelor şi a reprezentanţilor politici de a se reforma, de a accepta schimbarea atât de necesară şi cerută nu numai de stradă, ci şi de comandamentele majore locale, naţionale şi europene, iar cea de-al doilea se leagă de aceiaşi alegători needucaţi politic şi social,n responsabili pentru actul votării şi care în spirit de turmă vor vota de aiurea (dar perfect democratic, nu este aşa?!?).

Deci nimic nou pe frontul Republicuţei Galaţi legat de cadrul general, ci doar poate de cel legat de faptul că nu o să se mai fure atât de mult ca la alegerile precedente din ’89 şi până în prezent. Adică, cine draku’ ar mai îndrăzni să se bage la aşa ceva când ameninţarea cu PUŞCĂRIA în prezent este cât CASA?! Numai să încerci şi poţi să ajungi sigur la BECIUL DOMNESC.

În condiţiile în care mare lucru chiar nu se mai poate întâmpla, să o luăm în detaliu şi să vă explicăm cum se prefigurează alegerile la noi în bătătură. Astfel, la pe-se-de, lucrurile sunt încurcate rău de tot, după douăzeci şi şase de ani de domnie în Republicuţă. Se mizează în continuare de către conducerea locală pe bazinul electoral specific şi îndatorat lor, unii prin pomeni electorale, alţii prin protecţie socială şi desigur şi a celor cu crez de stânga, diferenţiaţi net de casnice, boschetari, pleava băutoare de genocid din cârciumile de cartier. Adunaţi fac un procent de cel puţin 30% constant, format din cei de mai sus, plus grosul pensionarilor, mai ales cei cu grupe de muncă, majoritari în zonă. Ce este peste 30% – e performanţă, ce e sub – e dezastru. Datorită acestui lucru, aceeaşi gaşcă din frunte se menţine de aiurea, zâmbind, privind cu ironie şi dispreţ la tot ceea ce se întâmplă în jur, având siguranţa locului OCUPAT pe liste, şleafta „aleşilor” comportându-se cu obedienţă şi pupat în cur PREŞEDINTELE, în numele disciplinei de partid.

Din aceeaşi cauză, a siguranţei celor 30% procente, onor indivizi din frunte, acuzaţi de fapte penale, de colaboraţionism cu securitatea Ceauşistă, nici în cur nu-i doare. Ei sunt pe cai din orice poziţie a-i privi lucrurile, fiind siguri şi bazaţi. De un lucru suntem însă siguri, în acest an nu vor mai prinde nici PRIMĂRIA şi nici şefia CONSILIULUI JUDEŢEAN. Şi aceasta deoarece candidatul la Primărie, nu va fi susţinut decât de ei, de activul şi masa lor electorală (nu în totalitate) şi nimeni altcineva. Pe-se-de-ul va merge singur pe mâna lui, fără aliaţi şi fără alţi votanţi, nici măcar cu UNPR-ul, care oricum nici nu conta în ecuaţie cu 2-3% şi cu un activ electoral ce în plus la Galaţi este anti pe-se-de. Ori cu 25 max. 30% nu se câştigă alegerile, asta în condiţiile în care Pucheanu Ionuţ, nu e locomotivă, nu e cunoscut, nu aduce voturi, în toate sondajele pe care le-am consultat e sub nivelul partidului.

La Consiliul Judeţului, din câte ştim noi, lucrurile sunt tranşate, în joc neintrând sub nici o formă pe-se-de şi asta pentru că alegerea Preşedintelui se realizează de către consilierii aleşi. Cât despre alegerile parlamentare din toamnă, informăm cititorii noştri că voit sau NU, mulţi nu mai apucă din actualii deputaţi şi senatori să intre pe liste, GARANTAT. Uitaţi-vă la ei, şmenari, compromişi, penali, nu au cu ce să iasă în faţă, nu au făcut NIMIC pentru judeţul GALAŢI, o RUŞINE!

La Partidul Naţional Liberal, asistăm la cât de cât o coeziune în gândire, în acţiune, dar nici aici lucrurile nu sunt roz sau aşa cum ne-am dori. Ne cerem scuze dar trebuie să fii TÂMPIT, în condiţiile actuale, în contextul dat şi să spui că pe liste vom fi tot „NOI”, ăia care am fost consilieri şi parlamentari în acelaşi timp cu a clama schimbarea, înnoirea, reorganizarea etc.

Şi toate acestea vin de la tupeul fără margini bazat pe siguranţa modului în care Iohannis şi ai lui implementează pas cu pas strategia de aducere la putere a dreptei, a liberalilor al căror exponent este. Da, dar noi spunem că nu este suficient şi că jomanfişismul acesta al lui Dobre poate fi extrem de dăunător şi este explicat în sociologie prin efectul „de invers”, când sfidarea bunului simţ al alegătorului, de data aceasta instruit, poate avea efecte imprevizibile la vot. Deci, sfatul nostru este cam aşa: „Victore, schimbă! treci peste prag, că altfel…nu ai nimic garantat”. La Primărie candidatul Ciumacenco e departe rău de tot în frunte, datorită lui în primul rând, în al doilea rând datorită conjuncturii concurenţiale, extrem de favorabile şi pe urmă partidului. Toate sondajele spun asta. Nu vă împăunaţi şi reţineţi că pentru o reuşită deplină şi sigură aveţi nevoie de un „iepure” cu susţinere de 10-15 %, ce îl poate duce în derizoriu şi de tot râsul pe Pucheanu. Şi mai e ceva, ochii cât cepele pe Ciumacenco, ca în perioada aceasta să nu greşească, să nu se „accidenteze”. La Consiliul Judeţului e greu şi pentru voi şi pentru alţii, nu puteţi să luaţi tot, trebuie să mai şi daţi, că aşa este în politică.

Vă convine sau nu, cei de la ALDE, vor face cărţile cu un 12-15% garantat de Durbacă şi Dima, procentaje „pe bune”, pe ceea ce am văzut noi prin sondaje. Restul partidelor în Republicuţă nu depăşesc pragul de 5%, aşa că în timpul rămas nu prea se mai pot întâmpla minuni.

Din câte am aflat noi „pe surse”, Durbacă nu va candida sigur la Primărie (şi bine face) din mai multe motive: în primul rând – nu are şanse, chestia cu „locomotiva” nu se justifică, în al doilea rînd, la orgoliul şi mândria lui, la vârsta remarcabilă nu ar accepta în ruptul capului să piardă ruşinos sau să se bată cu nişte copchii, „neica nimeni” în viziunea proprie, cu alde Ciumacenco, Cristache, Telegan şi alţii, e sub demnitatea lui şi chiar îl înţelegem. Şi atunci va fi aruncat în foc Dima Cristian, om la patruzeci şi opt de ani, deci numai bun şi copt pentru aşa ceva, care chiar dacă nu va câştiga Primăria, va câştiga enorm politic şi va avea un preţ şi un cuvânt greu de spus (chiar hotărâtor) pentru ceea ce va fi să fie la Primărie sau Consiliul Judeţului.

Despre UNPR….o istorie tristă a Galaţiului în frunte cu Stan şi Chebac, de care nu vom mai auzi.

Pentru astăzi e destul. Mai e puţin până departe şi să auzim numai de bine.

Analistul de serviciu 17 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...