logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Da, fraţilor, dragi cititori, cred că sunteţi în asentimentul nostru că în Republicuţa noastră s-au scăpat hăţurile rău de tot din partea autorităţilor, prin nepăsare şi indolenţă, prin jemanfişism şi sfidare a populaţiei plătitoare de taxe şi impozite. Canaliile astea bipede, cocoţate în funcţii de conducere pe diferite trepte la Poliţie, Primărie, la Prefectură, la mama lor la toţi şi-au bătut joc, lăsând de izbelişte oraşul, la îndemâna zănaticilor, a scursurilor, a derbedeilor organizaţi în găşti de cartier sau de străzi, care au declanşat cu o săptămână înainte de Crăciun şi până la Sfântul Ion, un adevărat festival al pocnitorilor de tot felul, de la cele mai mici care speriau trecătorii, până la cele mai mari care te duceau cu gândul că esti în Beirut sau Bagdad. Ce mai, război în toată regula sub efectul fonic al bombelor adevărate, cu zdrăngănit de geamuri, cu tremuratul din balamale al ferestrelor, cu îngrozirea animalelor ce fugeau bezmetice care încotro, cu speriatul copiilor mici sau a bătrânilor ce-şi puneau pe cap perne sau se ascundeau prin toalete şi cămări. Aşa a arătat Galaţiul, lăsat pradă descreieraţilor şi alimentat cu muniţie de mafia ţigănească protejată de cei care sunt chemaţi să vegheze la respectarea legilor. În fapt, un oraş împânzit de tarabe, măsuţe, artificii şi muniţie ilegală aşezată pe jos la vânzare, pe bordură sau „la piatră”, aşa cum se spune în limbajul de cartier. Fără nicio jenă, fără frică, fără nici un control, în fapt un dezmăţ organizat în a vinde şi a încasa banii unei părţi infime din populaţia îndobitocită, avidă de senzaţii şi batjocoritoare la adresa majorităţii cetăţenilor. În timp ce bubuiturile zgâltâiau blocurile şi casele cetăţenilor, după ani de linişte în perioadele similare ale anilor trecuţi, alde nea poliţistul ce se pensionează înainte de vreme, ce taie frunze la câini pe bani frumoşi şi mai are şi pensie specială, îl durea în şpiţ de sarcinile de serviciu. Ăştia mai nou sunt funcţionari publici, mai ceva decât cei din administraţie, adică, cică la opt ore de program rup uşa şi „nici în cur nu-i doare”.
Alo, domn Primar! Alo, domn Prefect! Faceţi-vă bre treaba! La unul vin alegerile mâine – poimâine, la celălalt orizontul de aşteptare e mare. Puneţi mâna şi daţi cu cei responsabili de pământ, daţi-i afară, că au din ce trăi, neam de neamul lor, prin cumul de venituri salariale cu pensia, prin afacerile pe care le ghidonează şi aşa mai departe. Republicuţa asta a Galaţiului nu e sat fără câini, domnilor, iar dacă e, vă faceţi direct răspunzători.

JAP 17 - ianuarie - 2020

One Response so far.

  1. ioana spune:

    Care Poliţie, care primărie? Mai este cineva interesat de siguranţa de zi cu zi a cetăţenilor? Cazul Caracal este un exemplu de ce înseamnă instituţiile statului, grija faţă de semenii noştri este zero barat.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...