logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

Pe o reţea de socializare am primit de la un avocat din Baroul Galaţi fotocopia unui comunicat – Rechizitoriu (?) emis de către Serviciul Judeţean Anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, comunicat datat 05 septembrie 2017. Desigur că avocatul M.B. menţionează la finalul fotocopiei următoarele „ Comunicatul poate fi mediatizat!”
O să spicuim pe scurt filmul faptelor din aşa-zisul Rechizitoriu.
De Ziua Marinei, pe 15 august 2017, în jurul orelor 16.30, o tipă de 24 de ani, cu iniţialele de identitate C.S.A. vindea baloane în Parcul „Viva”. Bineînţeles că nu avea autorizaţie să vândă volant baloane copiilor de Ziua Marinei. Şi neştiind ea cu cât s-au dublat lefurile poliţiştilor locali, începând cu luna iulie, a încercat să-i mituiască pe cei doi poliţişti cu câte 50 de lei pentru a nu-i confisca marfa. Poliţiştii s-au arătat indignaţi că tipa CSA vrea să-i mituiască şi i-au adus la cunoştinţă ce presupune din punctul de vedere al legii fapta ei. Apoi au luat-o la Secţia 1 a Poliţiei Locale şi cică tipa ar fi insistat să-i şpăguiască şi în timp ce o transportau cu maşina. La Secţie, ea a insistat iar să le dea acea sută de lei, dar poliţiştii au rămas fermi în cinste, onoare şi demnitate! Au sunat DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, ofiţerii anticorupţie au apelat la un procuror de serviciu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, devenit procuror de caz, şi au descins la Secţia 1 a Poliţiei Locale unde au constatat cele relatate de către cei doi poliţişti locali, deveniţi adevăraţi eroi în lupta anticorupţie în Republicuţa Galaţi!
La 23.08.2017, procurorul de caz, care a emis şi Ordonanţa celor de la DGA, a finalizat cercetările şi a încheiat rechizitoriul prin care a sesizat instanţa, dispunând trimiterea în judecată a inculpatei CSA cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de mită.
Total de acord cu felul în care s-au comportat poliţiştii, căci dacă nimeni nu ar mai da şpagă, care, nu-i aşa, UCIDE, căci şpaga e MITĂ, e faptă de corupţie, cu toţii am trăi mai bine şi aici, nu doar ghebărind prin străinătăţuri. Dar parcă prea s-a tras cu tunul în vrăbii!

Grigore CORBU 8 - septembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...