logoImpact EST nr. 827 - 13.07.2020

Este miercuri, 20 noiembrie.
Începând cu ora 10:00, valea oraşului Galaţi este învăluită într-o pâclă mai grea şi mai grea decât ceaţa.
Aerul pute a ulei rânced ca în preajma vechii gogoşerii de pe strada Alexandru Lahovari, de lângă Poşta Centrală.
Păi, nea director general şi patron Marian Andreev, cred că este cazul să faci investiţii în procesul de rafinare a uleiului de floarea soarelui, ca să nu mai otrăveşti oraşul cu aburii gogoşilor dumitale despre…profit.
Căci, iată, în anul fiscal 2018, conform datelor oficiale prezentate la Gala TOP 2018 a PIMM Galaţi, Prutul SA a intrat în această competiţie pe locul 22, la categoria „întreprinderi mari”. Cifra de afaceri netă obţinută cu cei 449 de salariaţi a fost de 695.009.241 de lei, iar profitul brut de doar 174.324 de lei…
Cam subţire şi de vară, semn că profitul poate fi şi…exportat măcar la Bucureşti.
Iată, tot cu prilejul acelei Gale TOP 2018, Prutul SA a primit şi un premiu special pentru „activităţi de export” şi cu următoarea laudatio: „Prutul SA – Dir. Gen Marian Andreev – Unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România şi unul dintre cei mai importanţi jucători în industria de agribusiness din ţara noastră – de 28 de ani pe piaţă.”
Păi dacă-i şi pe-aşa, de ce ne otrăviţi, tovarăşi, cu utilajele voastre din secolul trecut, în loc să investiţi în tehnologie? Căci iată, cifra de afaceri de aproape şapte sute de milioane de lei este a patra ca mărime în TOP 2018, după ArcelorMittal Galaţi SA, Liberty House Group-Liberty Galaţi (5,1 miliarde), Mairon SA Galaţi (1,3 mld) şi Arabesque SRL (1,7 mld).
Oricum, chestia cu profitul brut cam miroase a ce aruncaţi în atmosferă chinuindu-ne plămânii.

Gelu CIORICI 29 - noiembrie - 2019

Lasa un raspuns


De ce vor rămâne r

Statul român s-a decis să fie un anti-Robin Hood, adică ...

Ambiţii estivale

Politehnica Iaşi şi, mai ales, Dinamo Bucureşti, nu mai vor ...

Să-i cunoaştem pe

Păi, să lăsăm lehamitea deoparte şi să cunoaştem...o parte dintre ...