logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Deşi traversa exact pe unde trebuie, o femeie a fost luată-n botul maşinii de pe zebră. Accidentul s-a produs la trecerea de pietoni dinspre Parcul Viva spre faleză. Informaţiile preliminare indică o crasă iresponsabilitate a şoferului, care nu a încetinit în apropierea trecerii de pietoni.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, cms. şef Gabriela Costin, mai afirmă că victima a fost transportată la spital, dar n-a avut nevoie de internare pentru îngrijiri medicale.
Ştirea, în sine, este superficială şi formală. Comportamentul agresiv al multor şoferi – atât în trafic, cât şi faţă de pietoni, a devenit o constantă a nesimţirii şi răutăţii. De nenumărate ori şoferii „forţează” trecerile de pietoni, ameninţător, venind cu viteză şi oprind la limită (dacă cel care dorea să treacă a îndrăznit să se şi angajeze în traversare).
Chiar ne manifestăm curiozitatea: există cadru legal pentru sancţiuni, împotriva acestui fel de comportament? Şi, dacă există, în câte cazuri au fost aplicate de către Poliţia Galaţi, doamnă purtător de cuvânt – în cursul acestui an, de exemplu?

(D.M.) 16 - noiembrie - 2018

One Response so far.

  1. Amalia spune:

    Din păcate tot mai mulţi indivizi iresponsabili obţin carnet de conducere.
    De vină este legiuitorul. Prea uşor s-au obţinut şi se obţin permisele de conducere.
    Şi mai este ceva: sancţiunile date de instanţe pentru infracţiunile comise de şoferi sunt mult prea blânde. Indivizi beţi la volan accidentează mortal oameni şi primesc în foarte multe situaţii 2-3 ani de puşcărie cu suspendare? Dumnezeule au luat o viaţă! Legea este mult prea blândă.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...