logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Gata, pe repede înainte, cât să-ţi tragi sufletul, a fost terminat raportul de expertiză cu privire la tasarea blocului B8 din Mazepa. Ăştia cu expertiza de la Iaşi, mai deştepţi şi mai frumoşi decât alţii de oriunde din ţară, în doi timpi şi trei mişcări de glezne, au aruncat pe masa Primarului un raport subţire din punctul nostru de vedere, neştiutori în materie, faţă de edilul şef, care de la o vreme le ştie pe toate. Ce ne-a frapat în mod deosebit este concluzia aceasta, că vezi Doamne, de crăparea blocului în două ar fi vinovaţi şi amărâţii nenorociţi care locuiesc acolo. Dar noi, după atâta amar de zile de gazetărie, ştim cum stă chestia la raport, cu cine comandă şi plăteşte, cu cine execută şi ce recomandări trebuie respectate musai. Totul este atât de străveziu, că te apucă nebuneala şi fandacsia prin a culpabiliza cu orice chip şi proprietarii apartamentelor, Asociaţia de Locatari, prin manipulare şi fraze care îţi inspiră îndoiala. Da, îndoiala, că de fapt Apă Canal ar fi principalul VINOVAT, care trebuie să răspundă în solidar pentru dezastrul produs. Adică, reiese cam aşa: cei de la Apă Canal au avut o avarie, dar şi mama lor de proprietari ar avea o vină, aşa, ca să nu fie singuri cap de afiş şi vinovaţi numai de cei de la Apă Canal, societatea Primăriei şi a Primarului Pucheanu. Drept urmare, se deturnează şi diminuează atenţia de pe Apă Canal, prin disipare şi diversiune, printr-o încercare măiastră din condei, că doar nu costă nimic, hârtia suportă şi prostimea pune botul.
Uite, noi ne-am dus, aşa, în neştiinţa noastră de găozari şi am stat de vorbă cu unii locatari şi am aflat că, de fapt, în subsol era curat, deratizat, se putea merge în papuci, la înalţimea aceea mică de trebuie să te încovoi de spate. „Nu am avut dom’le niciodată scurgeri neremediate, or fi apărut acum, după tasare, în mod firesc.” Chiar aşa, ăştia de la Iaşi au expertizat blocul după tasare şi nu înainte, nu-i aşa domnilor care aţi comandat şi plătit expertiza? Chestia aceea cu umezeala din subsol şi gurile de aerisire astupate este o găselniţă de doi lei, care nu are nici o relevanţă şi nici nu se susţine în aprecierea cauzelor unui bloc care se rupe în două.
Mai mult, cetăţenii ăştia „proşti” şi speriaţi de moarte, din blocul cu pricina, mai spun în şoaptă că, de fapt, avaria conductei de la Apă Canal a fost cunoascută şi reclamată de zile întregi, dar că nimeni nu s-a sesizat, nimeni nu a mişcat un deget, nimeni nu a vrut să audă până nu s-a întâmplat necazul.
Aşa stând lucrurile, fără a mai avea tupeu, alde Gelu Stan şi Pucheanu Ionuţ, în linişte, cu capul în pământ, fără muşchi şi şmekerii, ar trebui să se apuce de treabă pe banii lor (pe care chiar îi iau) şi să consolideze blocul, aducându-l la starea sa iniţială, fără a pune la socoteală disconfortul psihic şi pagubele materiale personale ale celor loviţi de necaz. Atenţie!, deja în jurul acestor oameni şi al Asociaţiei roiesc o groază de avocaţi însoţiti de specialişti pentru a prelua cazul şi a-l duce în justiţie. Aşa că, apucaţi-vă de treabă şi „ciocul mic”!

Observator 2 - noiembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...