logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Ministerul Justiţiei, profesorul Tudorel Toader, s-a inflamat rău de tot pe „cartea constituţionalismului”, făcând aluzie la faptul că Preşedintele Klaus Iohannis nu avea rol în piesa demiterii din funcţia de procuror şef al DNA, deţinută de Laura-Codruţa Kovesi. El a replicat scurt, după refuzul la fel de scurt al preşedintelui: „În condiţiile în care Preşedintele României nu are abilitatea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA; În condiţiile în care argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente; Văzând legislaţia aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional, Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!”
Că ministrul Tudorel Toader se apără de o eventuală demitere prin această declaraţie postată pe facebook şi că ameninţă cu Curtea Constituţională a României, este limpede pentru oricine. Dacă va şi reuşi, vom vedea până pe vineri, 20 aprilie 2018.
Luni, pe 16 aprilie, de la tribuna prezidenţială a Palatului Cotroceni, Preşedintele Iohannis a declarat scurt: „Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA.”
Dar, dar vorba lui dom’ profesor Tudorel: „Pentru cine ştie cartea constituţionalismului: Vom sesiza CCR”!
Şi, nu-i aşa, acolo dăm de preşedintele CCR, Valer Dorneanu, peste Livia Stanciu, peste Daniel Morar, peste Mona Pivniceru…tot Greuceni şi Greucene hârşâiţi şi hârşâite printr-ale politichiei de stânga-centru-dreapta, de stat paralel dar niciodată…vertical.

Gelu CIORICI 20 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...