logoImpact EST nr. 743 - 26.09.2018

Adevărul Holding a intrat în insolvenţă pe 9 noiembrie 2012, dar în doi ani de zile a ajuns de la pierderi semnificative la pragul de rentabilitate, ceea ce nu se poate spune şi despre vechiul cotidian România liberă. De altfel cam toată presa din ţară, nu doar cea print, transformată într-un fel de blogoreală, se află în moarte clinică: radio, televiziuni şi scrisă sau online. Sigur, presa ar trebui tratată de guvernele ţării ca fiind o componentă de interes public într-o societate, de multe ori, dacă nu mereu, dovedindu-se STRATEGICĂ în relaţiile interne şi internaţionale ale unui stat.
Revenind la Adevărul Holding, trebuie spus că acesta are creanţe totale de 79 milioane de euro (peste 362 milioane de lei), planul de reorganizare acceptat fiind unul benefic pentru toată lumea, căci în cazul falimentului s-ar obţine doar 14 milioane de euro din vânzarea activelor. Numărul total de angajaţi ai holdingului este de 260.
Perioada de reorganizare este de 36 de luni şi poate fi extinsă doar 12 luni.
Desigur, ca şi în cazul insolvenţei România liberă, şi aici este o soluţie căutarea unui partener strategic.
În perspectiva scăderii audienţei TV, deci implicit al costurilor pe punctul de audienţă, precum şi faptul că potenţialii clienţi îşi găsesc cu greu spaţiu publicitar pentru plasarea de publicitate, mai ales în perioadele martie-mai şi octombrie-decembrie, Adevărul îşi propune creşterea activităţii video pe site-urile sale oficiale. În calcul intră şi vânzarea unor branduri cum sunt „Dilema” şi „Click”, numai pentru cel din urmă estimându-se obţinerea a trei milioane de euro.

(R.M.) 24 - noiembrie - 2017

Lasa un raspuns


Alde APIA, mai nociv

Până să primească subvenţia UE de 1,8 milioane de euro, ...

În loc de trupul ma

Tragedia orfanei, încă minoră, Antonia-Andreea Ivan se amplifică pe zi ...

Săraca Filială Sud

Iată, facem apelul celor vreo 60 de scriitori, câţi numără, ...