logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Da, acesta este salariul maxim din grila Olguţei şi se învârte în jurul cifrei de 13.000 de lei, acesta fiind maximul pentru primarii de muncipii-reşedinţă de judeţ, cum este şi cazul lui Ionuţ Pucheanu. Cum ar veni, Ionuţ este un fel de ambulanţier, adică şoferul ambulanţei numită municipiul Galaţi!
Anul trecut, în iulie, când a intrat în vigoare majorarea salariilor bugetarilor, avertizam că, de fapt, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale nu a făcut decât să mărească baza de impozitare, adică să mute banii dintr-un buzunar în altul! Iată şi aici, în acest fluturaş, se observă că şoferul de ambulanţă care are un salariu brut de 13.528 de lei, pleacă acasă cu un net în buzunar de doar 7.710 lei.
Adică ceva mai mult de jumătate, restul întorcându-se „generosului” de STAT! De fapt netul ambulanţierului este de 7.927 de lei, căci el mai cotizează şi la sindicat. Interesantă este şi indemnizaţia de hrană, care e de 316 lei pe lună. Însă, privind cu atenţie, salariul de bază al ambulanţierului este de doar 4069 de lei, el fiind dublat de sporul la salariu. Păi el ia vreo 4200 de lei numai din garda simplă, din garda dublă şi din sporul pentru lucrul în ture.
Mare păcăleală sau nu, unii chiar iau astfel de salarii uriaşe, chiar dacă aproape jumătate din veniturile realizate pe hârtie se reîntorc la stat.
Ca în cazul doamnei doctor, medic primar, care şi-a făcut public salariul, pe un site de socializare. Ea a câştigat pentru luna martie, având o singură gardă de sâmbătă, un net de 11.242 de lei, adică un occidental venit decent de 2.400 de euro. Medicul se numeşte Anca Mureşan şi este medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca. Cu o lună în urmă ea încasare un net de 6.065 de lei.
Iată şi o scurtă declaraţie a ei, publicată pe „Actual de Cluj.ro”, după ce fiica unei paciente operată de ea, a încercat să îi înmâneze un plic cu o „mică atenţie”:
„Am intrebat-o câţi ani a muncit mama şi câţi bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia să mă plătească. Nu mai merge aşa…datoria statutului român este să îşi respecte cetăţenii, medicii au primit niste salarii decente începând cu aceasta lună, aşa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeţi mâna după plic, uitaţi-vă în ochii celui din faţă”.

(GECO) 20 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...