logoImpact EST nr. 853 - 20.01.2021

Stavira pe fond

„15 Februarie. Aşa va fi mereu, o zi de mare sărbătoare pentru noi, cei care am păşit pragul unui vis, al unui destin pus în faptă: Universitatea „Danubius”. La mulţi ani, Universitate “Danubius”! Purtător de cuvânt, Ana Alina IONESCU DUMITRACHE”.
Cu acest mesaj de salut postat pe situl Universităţii au fost întâmpinaţi toţi cei care au fost prezenţi în Sala Senatului Universităţii Danubius, la un eveniment de referinţă pentru mediul universitar gălăţean, şi nu numai. Continuând să cităm din textul menţionat, „15 februarie este ziua în care nu s-a ridicat o clădire ci s-a născut un om, Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ, un om care a avut visul de a realiza ceva măreţ, de a schimba istoria unui Galaţi muncitoresc, transformându-l într-un oraş universitar. Dar pentru aceasta a trebuit să lupte neobosit din clipa în care a deschis ochii în coroana nucului bătrân din familia lui Ştefan PUŞCĂ, în localitatea Panciu, judeţul Vrancea şi până astăzi când, încă neobosit, continuă să investească totul în oamenii pe care a ştiut cum să îi crească, prin puterea exemplului.”
15 februarie a fost ocazia perfectă pentru preşedintele Fundaţiei Universitare „Benone Puşcă” pentru a mulţumi, oferind diplome de excelenţă şi plachete aniversare atât colegilor care i-au fost alături încă de la înfiinţarea universităţii cât şi celor care s-au implicat în mod deosebit în rezultatele extraordinare ale acestei instituţii de învăţământ superior. Fondatorul Universităţii „Danubius” a dorit să mulţumească, în egală măsură, şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din Galaţi şi din Brăila. Au fost prezenţi la prezidiul evenimentului rectorul Universităţii Danubius, conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ, Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ PUCHEANU şi absolventul de master „Danubius”, preşedintele  Consiliului Judeţean Galaţi, Costel FOTEA.  La aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Universităţii, au salutat evenimentul preşedintele CJ, Costel FOTEA, av. Lăcrămioara STAVIRE, absolvent al primei promoţii a Facultăţii de Drept şi Preşedinte al ALUMNI Danubius, Aurel SIMIONESCU, fostul primar al municipiului Brăila şi domnul Cezar NĂSTASE, director executiv al AJOFM Galaţi. A punctat importanţa evenimentului scriitorul gălăţean Teodor PARAPIRU, membru al Uniunii Scriitorilor din România. „Privesc oamenii ca pe nişte texte pe care le interpretez ca atare. În cei 45 de ani de când îl cunosc (pe dl. Benone PUŞCĂ) s-a constituit într-un text plin de conţinut de idei care a dat măsura acestei activităţi laborioase ai cărei martori sunteţi. Merită respectul dumneavoastră!”
Unii dintre cei mai apreciaţi profesori ai Universităţii „Danubius” au fost felicitaţi şi recompensaţi cu plachete şi premii pentru contribuţia lor la ascensiunea şi consolidarea unei instituţii de referinţă a Municipiului Galaţi. Premiile oferite în cadrul acestui eveniment au fost: Diploma de Excelenţă pentru activitatea didactică şi de cercetare – Prof. univ. dr. Vasilica Negruţ; Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate didactică şi de cercetare – Conf. univ. dr. Gheorghe Lateş; Diploma de Excelenţă în activitatea de cercetare ştiinţifică – Conf. univ. dr. Cătălin Angelo Ioan; Diploma de Profesor Emerit pentru promovarea literaturii române in lume – Prof. univ. dr. Constantin Frosin; Diploma de Profesor Emerit pentru întreaga activitate ştiinţifică şi literară – Prof. univ. dr. Benone Puşcă; Diploma de Excelenţă pentru Opera Magna în literatură – Conf. univ. dr. Coriolan Păunescu; Diploma de Excelenţă pentru dezvoltarea relaţiilor internaţionale ale UDG – Conf. univ. dr. Andy Puşcă; Diploma de Excelenţă pentru activitatea de cercetare – Conf. univ. dr. Florian Nuţă; Diploma de Excelenţă  pentru promovarea cercetării ştiinţifice a Universităţii Danubius în mediul internaţional – Ana Iuliana Mihai; Diploma de Excelenţă  pentru promovarea activităţii editoriale a Universităţii Danubius – Dana Robu, Director Danubius University Press; Diploma de Excelenţă pentru activitatea didactică şi literară – Alina Chesca; Diploma de Excelenţă pentru Opera Magna în literatură – Profesor Teodor Parapiru. Excelenţă în candoare, precocitate şi seriozitate au oferit asistenţei Anita Fulga şi Gunay Cilenti, două fetiţe minunate şi talentate ale şcolii de muzică PianoArt, însoţite de doamna profesor Laura Doniga, ce au încântat auditoriul cu momente muzicale interpretate excepţional la pian.

Silviu Vasilache 3 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...