logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

În perioada 22-24 iunie 2020, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi şi reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi, au desfăşurat activităţi de informare, cu scop preventiv, în rândul absolvenţilor de liceu.
Activitatea s-a desfăşurat în baza Protocolului de colaborare încheiat între Direcţia Generală Anticorupţie şi Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi, prin Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, la sediile Liceului Teoretic Dunărea şi Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din municipiul Galaţi, şi a constat în purtarea unor discuţii libere cu absolvenţii de liceu, la ieşirea acestora de la probele examenului de bacalaureat.
Pe parcursul discuţiilor, reprezentanţii celor două structuri – ofiţerii de prevenire din cadrul S.J.A. Galaţi, doamna lector universitar Ştefania Mirică şi studenţi din anul al-II-lea de studii ai facultăţii – au oferit unui număr de 250 de tineri, pliante cu informaţii referitoare la activitatea celor două structuri, cu mesaje anticorupţie şi de promovare a liniei ”Call Center anticorupţie 0800.806.806”, recomandări pentru adoptarea unui comportament integru în relaţia cu lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, tinerii au fost încurajaţi să urmeze cursurile facultăţilor cu profil juridic, prin prezentarea Direcţiei Generale Anticorupţie, a atribuţiilor acesteia şi a ofertei educaţionale a Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.
Aceste activităţi fac parte dintr-o serie de demersuri pe care cele două entităţi urmează a le desfăşura în comun, în baza protocolului de colaborare încheiat.

(R.I.) 26 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...