logoImpact EST nr. 755 - 16.12.2018

Neglijenţa sau nepăsarea unor şoferi va fi aspru pedepsită începând cu 20 mai 2018.
De la data respectivă autovehiculele surprinse în trafic cu ITP- ul expirat vor fi trase pe dreapta şi la propriu, şi la figurat. Talonul şi plăcuţele de înmatriculare vor fi reţinute şi maşina nu va mai putea fi deplasată decât cu platforma. O soluţie pentru cei bine dotaţi cu masă musculară ar fi şi împingerea ei până la destinaţie.
Odată cu reţinerea talonului şi a numerelor de înmatriculare se aplică suspendarea de drept a înmatriculării. Etapa următoare ar fi o vizită la RAR, dar tot cu platforma sau eventual cu maşina împinsă. Deci mare atenţie la verificarea tehnică periodică.
Altă veste pentru proprietarii de maşini care şi-au cumpărat un autoturism dar nu l-au trecut în termen de 90 de zile pe numele lor, este aceea că le vor fi reţinute şi lor plăcuţele de înmatriculare şi talonul, urmând procedura mersului la RAR, înmatriculare pe proprietarul nou etc. Deplasarea nu va fi făcută pe roţile proprii ale maşinii, ci tot pe platformă. Deci mare atenţie şi la această problemă.

(A.S.) 4 - mai - 2018

2 Responses so far.

  1. Ionuţ spune:

    Excelentă măsură luată de guvernanţi. Păcat că nu sînt mai multe acte normative bine gîndite şi în domeniul economic. Bine ar fi fost să fie măsura dură şi pentru cei cu maşinile neasigurate. Te loveşte un căpcăun de ăsta şi ce faci? Alergi după amărît să recuperezi banul?

  2. Ionuţ spune:

    De unde ştiu poliţiştii că eu am factură pe maşină dacă eu am certificatul de la fostul proprietar?

Lasa un raspuns


Scandalul corvetelor

Acum trei săptămâni, Ministerul Apărării a deschis, în sfârşit, plicurile ...

Conducerea Spitalulu

După modelul consacrat de către comisarul şef Marius Dobrea, şeful ...

Speranţă cu clauz

Deşi, chiar în mandatul lui Ionuţ Pucheanu, multe străzi s-au ...