logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajaţi să „fie în ţară la fel ca afară” şi să predea deşeurile de echipamente electrice şi electronice în mod responsabil.
În perioada 7 – 25 septembrie 2020, ECOTIC, APM Galaţi, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi, SP Ecosal Galaţi şi S.C. Apă Canal S.A. Galaţi îndeamnă locuitorii oraşului Galaţi să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deşeuri de minim 20kg cumulate să primească un premiu instant.
Punctele de colectare sunt disponibile la următoarele adrese:
• Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, luni – sâmbătă 8:00 – 16:00, duminică 8:00 – 12:00;
• Strada Nufărului, nr 24 -26, luni – vineri, 7:00 – 14:00;
• Staţia de sortare Bărboşi, luni – vineri, 7:00 – 14:00;
Locuitorii oraşului Galaţi beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari şi voluminoase, apelând numerele de telefon 0236312282 si 0374927292. O echipă SP Ecosal GALAŢI se va deplasa si va ridica DEEE urile de la domiciliu, respectând cerinţele sanitare şi de siguranţă.
„Scopul campaniei este de a informa şi de a conştientiza publicul asupra importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile, încurajându-i astfel pe gălăţeni să predea în mod selectiv deşeurile care pot fi reciclate şi să nu le mai abandoneze pe domeniul public sau la punctele de colectare destinate deşeurilor menajere. Prin campania „Oraşe curate” organizată în parteneriat cu ECOTIC, venim în întâmpinarea nevoii cetăţenilor de a-i debarasa rapid şi gratuit de orice aparat electrocasnic sau electronic defect sau uzat, oferindu–le totodată oportunitatea de a contribui în mod activ la protecţia mediului. ” declară d-na Furtună Mirela Elena, Director General al SP Ecosal Galaţi.
„Oraşe Curate” Galaţi face parte din campania naţională de informare „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conştientizarea publicului românesc în privinţa comportamentului corect faţă de un tip de deşeuri: DEEE – deşeuri de echipamente electrice şi electronice.
Prin intermediul acesteia, ECOTIC îşi propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene şi să informeze publicul românesc asupra soluţiilor de colectare separată a deşeurilor electrice şi electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice şi electrocasnice, punctele de colectare municipale precum şi campaniile pe care ECOTIC le desfăşoară în mod regulat, în mediul urban şi rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

(R.I.) 11 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...