logoImpact EST nr. 849 - 23.11.2020
logo

logo

Liviu Dragnea a scris pe pagina sa de Facebook că proiectul legii salarizării unitare a fost finalizat şi va fi depus în Parlament.
Principiile Legii salarizării unitare sunt ca salariul şefului să fie mai mare decât cel al subalternului, salariul pentru cei cu studii superioare să fie mai mare decât al celor cu studii medii, iar salariul pentru demnităţi publice să fie mai mare decât cel pentru funcţii de conducere.
Proiectul Legii salarizării unice va fi semnat, în calitate de iniaţiatori, de către parlamentarii social-democraţi în cursul zilei de joi, la Sinaia, în cadrul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, la ceremonie fiind invitat şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Liviu Dragnea a precizat că proiectul Legii salarizării în sectorul publice este finalizat, urmând ca acesta să fie depus ca iniţiativă a tuturor parlamentarilor coaliţiei. Promovarea proiectului ca iniţiativă parlamentară se face pentru accelerarea procedurii de adoptare.
Ierarhizarea funcţiilor s-a făcut după modelele practicate în celelalte state membre ale Uniunii Europene, iar pentru alinierea funcţiilor pe această ierarhizare Guvernul va aloca 32 de miliarde de lei până în 2020, anunţă iniţiatorii. Deocamdată, Dragnea a prezentat propunerile de salarii brute pe care le vor încasa bugetarii din Sănătate, Educaţie, Armată şi Ordine Publică, Justiţie, Cultură şi Diplomaţie.
Iată o primă variantă a proiectului Legii salarizării unitare, făcută publică de Liviu Dragnea:

RDH 9 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...