logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Synevo România, liderul pieţei locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de oraşe din ţară, două dintre acestea fiind localizate în Galaţi. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, şi în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.
Centrele de recoltare din Galaţi sunt amplasate cartierele Mazepa şi Micro 18.
Testele se pot realiza doar cu programare online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din ţară. Rezultatele pot fi accesate online şi sunt raportate către autorităţi, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în reţeaua Synevo este de 285 de lei.
„Continuăm să susţinem eforturile autorităţilor, precum şi nevoile individuale ale pacienţilor. În acest moment analizăm peste 1.000 de probe pe zi şi căutăm să extindem capacitatea de procesare pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute de la clienţi corporate, pacienţi supuşi unor proceduri medicale şi persoane care călătoresc în afara ţării. În oraşele mari avem deja ocupată în proporţie de 95% capacitatea de recoltare disponibilă până la finalul lunii iulie”, a declarat doctor Antoanela Curici, director medical Synevo România.
Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepţie, în momentul recoltării.
Oraşele din reţeaua Synevo în care pot fi recoltate probe în acest moment sunt: Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Medgidia, Miercurea Ciuc, Năvodari, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşi, Ploieşti, Rădăuţi, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Zalău.
Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să ţină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.
În acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienţii care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite ţări sau pentru contacţii cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenţi infecţioşi.
Reţeaua Synevo este implicată în această perioadă în programul naţional de testare şi programe locale, Laboratorul Central Synevo fiind acreditat pentru prelucrarea probelor pentru SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR.
Pe lângă testele Real Time PCR, oferta Synevo cuprinde şi teste de determinare a anticorpilor IgG pentru SARS-CoV-2, probele putând fi prelevate în toate centrele de recoltare din reţea. Rezultatele acestor teste se eliberează în maximum 48 de ore, având o acurateţe de 99% şi specificitate de 99,5%. Pretul testului IgG este de 95 de lei, iar recoltarea, în acest caz, se poate face fără programare prealabilă.
În contextul epidemiologic actual, Synevo a implementat în centrele de recoltare şi în laboratoare măsuri stricte pentru protecţia pacienţilor şi angajaţilor, cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de autorităţile în domeniu.

(R.I.) 17 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...