logoImpact EST nr. 850 - 28.11.2020
logo

logo

PSV Logo_EPS Vector

Iată că la noi în Galaţi vine un ONG care luptă împotriva dependenţei. Fie că este vorba de dependenţa de droguri, alcool, etnobotanice sau jocuri de noroc, Asociaţia ”Se poate şi altfel” vine în ajutorul persoanelor care se confruntă cu un consum abuziv de substanţe cât şi a familiilor consumatorilor. În cadrul ONG-ului s-a înfiinţat Prosalvita, primul centru pentru tratarea dependenţelor din Galaţi.
Cu un program complex, inovativ, ce funcţionează cu succes în SUA şi Europa, Asociaţia ”Se poate şi altfel” se aliniază standardelor pentru tratarea dependenţelor. Atât implicarea societăţii civile, cât şi a autorităţilor locale este foarte importantă este foate importantă, după cum spune şi dl. Florian Miu, preşedintele asociaţiei, psiholog clinician şi psihoterapeut.
Prosalvita este primul program pentru tratarea dependenţelor cu suport stiintific, care este multilateral dezvoltat, cu multiple activităţi menite să vină in susţinerea unui stil de viaţă echilibrat, eliberat de nevoia de consum:
• Campanii pentru creşterea gradului de conştientizare a efectelor consumului de alcool si droguri (voluntariat si formare);
• Organizare de workshopuri si sesiuni cu privire la tipurile de droguri şi efectele fizio-psihologice ale acestora;
• Modalitati de prevenţă şi profilaxie pentru abuzul de droguri ilicite;
• Organizarea de grupuri de suport pentru consumatorii de alcool si droguri;
• Formarea de consilieri de egal;
• Mediere între consumatori si familiile acestora urmărind acceptarea problemei şi intrarea într-un program terapeutic;
• Activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la riscurile şi consecinţele asociate consumului de droguri si a adicţiilor comportamentale;
• Activităţi de terapie individuală şi de grup (consiliere de grup, terapie pentru familie, grup de suport);
• Activităţi de reinserţie socială (consiliere vocaţională, consiliere familială, activităţi ocupaţionale, educaţie, consiliere pentru trecerea de la modul de viaţă în comun la cel independent);
• Activităţi de petrecere a timpului liber (terapie prin artă, terapie prin muzica, ergoterapie, tabără tematică etc)
”De multe ori încercăm sa nu vedem gravitatea problemei, crezând că este un obicei prost care se poate repara. Nu este aşa! Dependenţa este o boală a creierului şi trebuie tratată ca atare. Dacă avem problem cardiace, mergem la cardiolog, sau dacă avem problem cu ochii, mergem la oftalmolog. La fel, când este vorba de un consum abuziv de alcool sau droguri, trebuie sa mergem la un specialist. Acum există Prosalvita, locul unde oamenii îşi pot depăşi problema adicţiei.”, afirmă dl. Miu.
De altfel, platforma prosalvita.ro oferă informaţii despre tipurile de dependenţe şi cum poate fi ajutată o persoană care se confruntă cu această problemă. Puteţi intra pe www.prosalvita.ro şi în urma completării chestionarelor pentru tipul de dependenţă specific, un specialist Prosalvita vă va oferi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a înţelege mai bine cu ce vă confruntaţi.
Avem nevoie de ajutorul tuturor care vor sa se implice în lupta împotriva acestui flagel care a căpătat o forţă incredibilă. Fie că este vorba de donaţii sau voluntariat, orice ajutor contează. Fie că aveţi pe cineva în familie care se confruntă cu o dependenţă sau cunoaşteţi pe cineva cu o asemenea problemă, vă puteţi implica.
Pentru mai multe informaţii puteţi suna la numărul de telefon 0768 336000. Deasemenea, puteţi face donaţii în contul Asociaţiei ”Se poate şi altfel” în contul RO04CECECT0130RON1169598, din cadrul CEC Bank.
Ajutorul tău contează! Nu fi imparţial! Implică-te!

RDH 17 - martie - 2017

One Response so far.

  1. Corina gabriela boghiu spune:

    Am un băiat de 22 ani care ia spaisuriva rog frumos dacă mă puteți ajuta,sa-mi spuneți informativ cât m-ar costa pe o luna internarea în centrul dvs.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...