http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Urmărind emisiunile cu caracter sportiv din mass-media scrisă şi audiovizuală, mi-a atras atenţia în mod deosebit un lucru, care mă minunează!
Şi anume, îndărătnicia cu care anumiţi indivizi, fie că au avut sau nu legătură cu fotbalul, unii cu siguranţă însă sunt legaţi de anumite personale, alţii din prostie, şi explicaţiile pot continua, să numească FCSB-ul lui Becali, STEAUA. Constatând cum stau lucrurile, gândul mă duce la actualul servitor profesionist al lui Gigi Becali, pre numele său Helmut Duckadam, care a uitat cum se chema echipa care l-a scos în lume (dacă ar fi rămas la UTA ar fi fost uitat demult), şi, nu mă îndoiesc că, la însemnul forţat al jupânului, jigneşte, şi doreşte chiar trecerea în neant a echipei CSA STEAUA Bucureşti. Nesimţire sau laşitate? Sau amândouă?
• Iar acum să aruncăm un ochi prin ograda părăginită a fotbalului românesc:
– FC Botoşani l-a scos la vânzare cu preţ redus pe Andrei Chindriş. Zâmbetul de satisfacţie a lui Gigi este, efectiv, edificator. Acesta fiind, după cum toată lumea ştie, un mare admirator al fundaşului central de la echipa din nordul Moldovei, mai ales că despărţirea de fundaşul central sârb Bogdan Planic este inevitabilă. De la 1,5 milioane de euro, preţul a scăzut la 1 milion. Altfel nu-l dau, spune Valeriu Iftime. Latifundiarul din Pipera, în schimb, nici nu vrea să audă, spunând că preţul i se pare exagerat de mare.
Finanţatorul de la Botoşani vrea Liga 1 restartată de la 15 mai. „Altfel intrăm cu toţii în colaps”, spune acesta.
– FCSB, blocată de MAI! Planul lui Becali este dat peste cap.
Gigi Becali anunţase un plan pentru a restarta antrenamentele celor de la FCSB, astfel: toţi jucătorii, conducerea tehnică şi restul personalului ar fi fost izolaţi în baza de la Berceni. Clubul a cerut aprobarea MAI, dar a fost refuzat. De altfel, şi FC Botoşani ar fi încercat această idee, cu închiderea echipei în cantonament, dar MAI a spus „pas”.
– Avertisment pentru Gigi Becali şi FCSB: „Testarea n-are efect imediat. E posibil să aibă virusul şi să iasă negativ”. Autoritrăţile sunt clare: „Nu poţi uni acum mai multe persoane aşa cum îşi doreşte Gigi Becali, pentru că virusul nu este obligatoriu să iasă pozitiv imediat”.
– La Dinamo Bucureşti, război total. „Câinii roşii” au devenit, brusc, javre comunitare.
Lui Ionuţ Negoiţă nu-i mai pasă (de parcă până acum i-ar fi păsat de această echipă) şi spune că nu mai vrea să o salveze, şi că ar fi investit până acum peste 10 milioane de euro. Ceea ce trece la „blat” este suma pe care ar fi câştigat-o de când şi-a vopsit blana. În alb şi roşu.
Jucătorii nu sunt plătiţi din decembrie 2019. Aceştia ameninţă că dacă nu-şi primesc drepturile băneşti cel puţin pe luna ianuarie, vor depune actele pentru a deveni liberi de contract. de altfel, vreo 6-7 au declarat că nu mai vin la echipă.
– Vasile Miriuţă prelungeşte contractul cu Sibiul. Aflat la Budapesta de trei săptămâni, antrenorul lui Hermannstadt, Vasile Miriuţă, povesteşte cum că, la vecini, n-ai nevoie de declaraţie pe propria răspundere cu care să ieşi în oraş, şi anunţă că a ajuns la un acord cu clubul pentru prelungirea contractului. despre Budapesta (Ungaria, de fapt), Miriuţă spune: „Aici situaţia este mai relaxată decât la noi. Nu sunt atâtea restricţii ca să ieşi în oraş. deşi lumea e mult mai liberă, efectele pandemiei sunt aproape nesemnificative. 600-700 de infectaţi şi în jur de 30 de morţi”.
În Ungaria echipele au început de luni să se antreneze. O fac ca la nemţi, în grupuri de câte trei-patru jucători.
Privind situaţia din mai multe ţări europene, mă întreb: de ce la noi lucrurile merg în jos? S-a greşit undeva? Şi dacă da, unde? Vă daţi seama că întrebările sunt retorice. Prietenii ştiu de ce.

DIP - DIP 16 - aprilie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...