logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Păcat!
Procurorii îl acuză pe Gigi Becali de spălarea de bani din dosarul terenului din Voluntari, a cărui valoare a fost umflată artificial şi, bineînţeles, ilegal. Conform rechizitoriului, Gigi Becali ar fi plimbat sumele prin conturile soţiei Luminiţa şi ale nepotului Vasile Geambazi, şi a finanţat echipa de fotbal cu o parte din acei bani. Deşi tot ameninţa cu plecarea din ţară (Grecia ar fi destinaţia preferată), procurorii îl acuză de spălare de bani, infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani. În perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019 a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea frauduloasă supraevaluată, pentru a transfera capital cu titlu de împrumut asociat către societăţi comerciale cum ar fi: ARCOM, FCSB, Uzina mecanică Drăgăşani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest. Becali l-ar fi folosit pe Vasile Geambazi ca interpus pentru o despăgubire exagerată. Este vorba despre un teren din Voluntari, pentru care V. Geambazi a fost despăgubit cu 297.630.000 lei, adică aproximativ 62 milioane euro. Supraevaluarea frauduloasă a fost făcută de evaluatorul Nuţiu Emil. Ideea era ca, după ce banii erau plimbaţi prin mai multe conturi, în final să ajungă la Gigi Becali.

Exemple de transferuri

Prin care Becali a căutat să încaseze banii din despăgubire şi în acelaşi timp să ascundă sursa veniturilor lui, citate în rechizitoriu:
În data de 24.10.2018 a dobândit într-un cont de la Raiffeisen Bank suma de 69.100.000 de lei, care fusese transferată succesiv şi reciproc prin conturile lui V. Geambazi şi ale Luminiţei Becali, asupra cărora era împuternicit Gigi Becali. Banii au fost amestecaţi şi ascunşi în componenţa sumei de 33.300.000 de euro. În data de 31.01.2019, Becali a schimbat suma de 57.144.000 de lei dintr-un cont CEC în suma de 12.000.000 euro, pe care a transferat-o în alt cont CEC. În urma acestor manevre financiare, Raiffeisen Bank refuză să-i mai păstreze banii în depozitul său.

Au plătit 4 milioane
Şi au încasat 297 de milioane!

În mai 2012, Vasile Geambazi a primit decizia din instanţă potrivit căreia era îndreptăţit să primească despăgubirea de 297 de milioane de lei pentru un teren din Voluntari de 21 de hectare. El şi Becali achiziţionaseră drepturile moştenitorilor terenului, aflaţi în litigiu pentru despăgubiri pe seama acestui teren. Le plătiseră acestora 4 milioane de lei ca să le preia rolurile şi au căpătat pe urmă 297 milioane lei. Valoarea terenului ar fi fost supraevaluată tot de acelaşi Nuţiu Emil cu 187 milioane de lei. Să vedem părerea justiţiei în continuare. De menţionat că Gigi Becali a mai făcut puşcărie tot din cauza banilor, fiind eliberat condiţionat.

Explicaţii lapidare

Reacţia domnului Becali, total juvenilă, facilă pentru proşti: „E posibil ca o parte din aceşti bani să fi ajuns la mine. Sau, ce-mi trimite mie un procuror, un copil din sectorul 4, care vrea să se dea mare pe seama mea”.

ULTIMA ORĂ – Document bombă!
Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, a împrumutat FCSB-ul cu bani şi îi primea la schimb pe Nicuşor Stanciu şi pe Alex Chipciu.
Vom reveni cu detalii.

– CFR Cluj – la potou

Câteva mici amănunte despre strategia de moment a lui Dan Petrescu:
Întrucât sunt puţine şanse să treacă de SEVILLA, iar profitul n-ar fi nemaipomenit, scopul principal rămâne campionatul intern. Amândouă, ce să mai vorbim! Prin urmare, antrenorul din Gruia încearcă să oprească să găsească cea mai bună formulă de echipă pentru partida de la Craiova. Mai ales că oltenii au deja vise măreţe. După rezultatul de joi seara (1-1) cu Sevilla, nimic nu este exclus, chiar dacă Gigi Becali, s-ar putea să aibă nevoie de implant de ficat.

– IOAN ANDONE – între minciună şi adevăr

Deşi fostul jucător de la Dinamo şi actualul conducător de la Voluntari susţine că n-a vorbit cu Becali de 5-6 luni deşi sunt vecini în Pipera, lumea ştie despre vizita la palat a acestuia, pentru a achiziţiona niscaiva jucători de la FCSB, iar la plecare Becali i-a făcut cadou câteva kilograme de brânză, motiv pentru care Andone a afirmat: „E cea mai bună brânză din Romania”.
Faptul că-i doineşte din caval lui Becali să fie doar aşa, o întâmplare?!

DIP-DIP 6 - martie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...