logoImpact EST nr. 855 - 28.01.2021

minge fotbal dementa

Celebra zaveră din ’89, care m-a adus zice-se libertate, democraţie!, dar în acelaşi timp şi hoţie cum nici comuniştii înrăiţi nu erau în stare s-o facă, a dat lovituri letale la-cel puţin-două dintre bucuriile românului: Cultura şi sportul!
Lăsând la o parte – deocamdată – Cultura Românească, (vom reveni curând şi cu această idee, ne vom ocupa în acest material de tragedia sportului românesc. Cu precădere de fotbal, deşi, toate celelalte discipline sportive care altădată ne scotea în lume,  au fost puse cu spatele la zid, şi executaţi cu sânge rece.

Cu un singur tub de oxigen nu poţi face ATI

După ce la conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste (sic) de Fotbal au aterizat nişte profitori puşcăriabili, cluburile de amatori (ce să zic?), care câştigau la pas trofee internaţionale de primă mărime, au fost înghiţite de nişte căpcăuni, care în viaţa lor nu au avut nici în clin nici în mânecă cu acest iubit şi popular sport, dar care au ţintit exclusiv câştigul propriu şi imediat.
Excepţia numită Gheorghe Hagi, care a fost nu numai cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, dar, care, din banii proprii câştigaţi cu talent şi transpiraţie, tot din fotbal, a încercat, şi parţial, chiar a reuşit să scoată de la terapie intensivă porcăria, care, cu mândrie, la noi se cheamă fotbal.
Pentru că, aceşti nou soi de amestec între Aganiţă Dandanache şi Dinu Păturică, care şi-au înfipt colţii în hârtanele numite echipe pe prima ligă, în loc să investească în viitorul fotbalului românesc, respectiv, echipele de copii, juniori şi tineret, au preferat să aducă tot felul de exemplare exotice, care, multe dintre ele, făceau tuşa prin ligile foarte inferioare, din diverse campionate.

Omul zero dimensional

Singurul care a investit în echipă, dar, care, a şi câştigat incomparabil mai mult, este Gheorghe Becali.
Folosindu-ne de o corectitudine reală, trebuie să afirmăm clar că nu toţi au avut norocul să „ciordească” cel mai mare brand al competiţiei interne fotbalistice, echipa M.A.P.N. „Steaua Bucureşti”
Acum, când lucrurile s-au complicat, când Ministerul Apărării Naţionale îşi revendică numele echipei, sigla, palmaresul, culorile şi tot ce-i mai aparţine, dom’ Gigi se dă de ceasul morţii, susţinând sus şi tare, că toate îi aparţin. Păi, boierule, care ai lăsat onorabila meserie de cioban, şi ai sărit direct la chiloţi, tricou şi jambiere în afară de ceea ce va decide justiţia română, aş avea şi eu câteva întrebări nevinovate:
– când ai preluat echipa de fotbal a clubului STEAUA, de ce nu ai făcut acelaşi lucru şi cu celelalte discipline sportive care aparţineau aceluiaşi club?
– niciunii care au semnat tranzacţia (am înţeles că dl. Păunescu şi cei trei generali care erau indrituiţi să facă acest lucru, s-au uşchit) oare nu s-au ales?
– De ce anumiţi indivizi, cu stele mari pe umeri se opun revenirii acestei echipe în patrimoniul M.A.P.N.?
– cei care consideră că o parte a justiţiei din România este coruptă, se pot înşela?
Din lipsă de spaţiu, pentru moment doar atât.

Ioan-Dan Pintilie 10 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...