http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Prof. dr. Călin Georgescu, expert român specializat în dezvoltare durabilă, cu o recunoaştere în domeniu după 17 ani de serviciu în zona de mediu la Naţiunile Unite, fiind una dintre puţinele voci care a prezis criza economică din anul 2020 cu mult timp înainte, a fost invitatul lui George Simion, fondatorul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) la o emisiune despre vremurile pe care le trăim, difuzată live pe social media luni, 30 martie. În cadrul dialogului, Călin Georgescu a explicat că poporul român are nevoie de multă iubire, de lideri adevăraţi care să-l „împuternicească” şi că actuala criză poate fi o ocazie pentru redeşteptare şi ieşirea din umilinţă, urmată de o reaşezare în matca firească.

„Nicolae Iorga spunea că cine nu îşi cunoaşte istoria riscă să o repete. Păi nici noi nu ne cunoaştem istoria. Vă spuneam un lucru care este foarte greu de acceptat, anume că poporul român nici astăzi nu a făcut pace cu Mihai Eminescu. În primul rând, n-a fost numai un poet, a fost o conştiinţă naţională. Al doilea, dacă am reciti astăzi, acum, Glossa -nu mai spun de altele- este soluţia la zilele pe care le trăim. Ce trăim astăzi se traduce în faptul că tot ceea ce i se întâmplă omului este spre binele său suprem. Şi oamenii continuă să se vaite. Într-un moment care îndeamnă la reflecţie, la cunoaşterea de sine, Că de aia s-a ajuns aici, că nu ne cunoaştem pe noi înşine, şi punem „a avea” în locul lui „a fi”. Atâta timp cât nu ştim cine suntem, nu ai cum să ieşi dintr-o criză existenţială pe care o trăieşte şi o traversează astăzi omenirea. Suntem într-o criză existenţială, asta este realitatea.

Poporul român este un popor special, pentru că a creat el însuşi o civilizaţie. Din păcate, a fost o genă dură care a traversat acest creator de civilizaţie: trădarea. (…)

Iisus Hristos ne-a condamnat pe toţi, ca lume, la nemurire şi noi L-am condamnat la moarte. Aşa a făcut şi poporul român cu toţi eroii lui şi cu toţi oamenii de bine. (…)

România nu se va sfârşi din cauza celor care fac rău, ci din cauza celor care se uită la ei şi nu fac nimic”, atrage atenţia expertul în dezvoltare durabilă, dr. Călin Georgescu.
Regăsirea liderilor adevăraţi „este ceea ce am promovat mai bine de 10 ani. Mesajul meu către poporul român a fost: nu căuta la celălalt, caută-te pe tine însuţi prima dată! Noi nu ştim cine suntem noi, în primul rând, ca indivizi. Nu ne regăsim pe noi, nu ştim ce vrem, căutăm tot timpul în exterior soluţii. Tot timpul luăm în derâdere ce este în jur, criticăm cu vehemenţă, habar n-avem de ceilalţi, judecăm permanent, dar nu ştim cine suntem noi. Asta este marea dramă! Vă spun ceea ce am spus mereu, obsesiv, că Familia este coloana vertebrală a Ţării – a oricărei ţări, nu doar a României! Şi de aici se pleacă: oamenii nu se ştiu între ei, nu ştiu de ce se însoară, dacă se însoară nu ştiu după aceea ce să facă… Asta pleacă de la un etalon de bază pe care l-am repetat obsesiv ca soluţia pentru România.

Vedeţi, poporul român are nevoie în primul rând de o uriaşă iubire: trebuie iubit ca să fie schimbat, nu schimbat ca să fie iubit, cum s-a întâmplat în ultimii peste 70 de ani. A fost iubit numai atunci când era sclav, cum este şi astăzi, când repetăm lucrurile de care habar nu avem. Credem că noi am format sistemul, societatea. Nu-i adevărat, au făcut-o alţii pentru noi! Obsesiv am spus acest lucru. Românii nu ştiu să discearnă binele de rău, nu ştiu, pentru că s-a transmis genetic acest lucru. E-o treabă extrem de importantă ce vă spun, că de aceea s-a şi ajuns aici, din suferinţe, din drame. Fenomenul Piteşti şi tot ce s-a întâmplat din 1945 până-n 1960 a creat nişte drame uriaşe în familii, care se duc după aceea în timp. Şi te miri că tatăl este violent, că mama nu ştie să-şi crească copiii… Cunosc cazul unui tată militar care şi-a bătut copilul pentru că copilul lui lua note mai mari decât copilul şefului lui. Vă daţi seama ce situaţie e în Ţara asta? Şi oamenii vorbesc de faptul că n-avem autostrăzi, că n-avem nu ştiu ce şcoală, că nu ştiu ce parlamentar nu ştiu ce-a făcut… Povestea nu-i acolo, trebuie să umbli la cauză. Cauza nu este acolo, cauza are rădăcini adânci, pe care numai un conducător de glie le poate trăi, asculta noaptea în prispa casei, ieşind acolo şi vorbind cu Ţara şi făcând bine poporului lui mai mult decât făcându-şi sieşi însuşi. Cam asta înseamnă un conducător de Ţară. În clipa când vin nişte venetici, nişte coate-goale, nişte aventurieri… Pe ăştia i-a unit timp de 30 de ani infracţionalitatea, doar atâta, şi-i uneşte şi astăzi.

România este o ţară ocupată astăzi, este o naţiune fără ţară. Punct! Şi este împărţită la mulţi, nu e doar unul care conduce, sunt mai mulţi în afară care o conduc. În primul rând sunt marile corporaţii, nu ştiu dacă neapărat ţări. 200 de corporaţii, cele mai mari din lume, conduc în totalitate toate cele 198 de state ale lumii, luate la un loc. Ele nu aparţin unei ţări, acolo sunt interese foarte mari, care ţin de putere, în special, şi apoi de bani. Lider nu înseamnă un tip care pur şi simplu conduce. Lider înseamnă o persoană care-şi împuterniceşte Ţara şi pe oamenii ei, care-i face pe toţi să înţeleagă şi să fie siguri de puterea lor interioară, de ceea ce pot să ofere lor, Ţării şi lumii întregi.

Asta înseamnă un lider: să fii mândru de naţiunea ta, de locul unde te-ai născut, şi să transmiţi şi altora acelaşi lucru şi, atunci, lumea ar trăi doar în pace şi-n iubire, n-ar mai fi atâta violenţă cum este astăzi. Să ştiţi de la mine că un război nu se soluţionează cu război, aşa cum fac cei din aşa-trâmbiţata Alianţă, România se tot sfădeşte în stânga şi-n dreapta, habar nu au despre ce e vorba.

România a intrat în Uniunea Europeană şi-n NATO cu capul în gard. N-a înţeles nimic, nici nu ştie nici până-n ziua de astăzi despre ce e vorba. Dacă întrebi pe un politician de astăzi: D-le, ce înseamnă NATO? Nici nu ştie. Sau Uniunea Europeană? Soluţia este în interiorul nostru, viitorul ţării este în interiorul ei, în iubirea de moşie, de limbă, de credinţă, de neam din partea fiilor ei, aici şi acum!

Într-un moment de criză existenţială, ca cel pe care-l trăim astăzi, este o oportunitate de salt uriaşă. Când povesteam şi spuneam de ce se va întâmpla în 2020 mai spuneam că ţine şi de miracol ce se va întâmpla atunci. Acesta este un miracol, dar asta nu stă foarte mult, până se trezesc unii din somnul cel de moarte… În România a dispărut spiritul de viaţă, de fericire. Fericirea te face bogat. (…)
Ar trebui să existe un banner uriaş care să treacă peste toată România şi pe care să fie scris: Popor român, nu-ţi mai alege conducătorii care nu te iubesc!

Nu se poate merge sub forma asta. Dar, dacă există acest râu de trezire, care se poate transforma în fluviu, poate să ducă la o redeşteptare a conştiinţei naţionale care să aducă un lider. Un lider înseamnă cel care-şi împuterniceşte poporul, asta înseamnă un lider. Printr-un singur mesaj, de două-trei cuvinte, să ridice o Ţară întreagă. O naţie întreagă îşi realizează rădăcinile şi înţelege că poate să urce pe cel mai înalt munte al lumii fără să clipească şi că nu-i poate sta nimic în faţă care s-o oprească. Asta înseamnă un lider, înseamnă un mesaj, înseamnă să redeştepţi acest popor din morţi, dintr-un somn din care nu se mai trezeşte. Şi, din acest motiv, am transmis poporului meu un proiect de ţară, acum aproape 7 ani de zile: Hrană, apă, energie. Nu era doar un proiect economic, era un proiect de întoarcere la Hristos, un proiect de redeşteptare a conştiinţei naţionale şi în care România poate juca rolul nu doar de a se renaşte ea şi de a demonstra ea ce înseamnă o naţie liberă, independentă, suverană -ceea ce nu este cazul astăzi-, ci şi-ar afla menirea. Să salveze o lume întreagă, asta poate să facă poporul român, să salveze întregul Glob: de a renaşte, de a ieşi din umilinţa în care se află o lume întreagă; o lume întreagă se află azi în umilinţă”, a explicat dr. Călin Georgescu în dialogul moderat de George Simion, liderul Alianţei pentru Unirea Românilor.

(R.I.) 16 - aprilie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...