logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Helmut Duckadam surprinde

„Vreau ca Florin Talpan să fie comandantul clubului CSA Steaua Bucureşti. După accea va veni şi împăcarea”. „Noi ne luptăm cu Talpan. Eu mi-aş dori să ajungă comandantul clubului. Aş vrea să fie un an sau doi comandant şi să vadă că nu poate face nimic”. După aceea ar veni şi împăcarea pe care o doresc mulţi stelişti. Când eşti comandant, gestionezi bani! Aş vrea să-l întreb pe Helmut Duckadam cu toată consideraţia, ce scria pe tricoul lui atunci când, fiind transferat de la UTA Arad, a devenit brusc celebru. FCSB? Amnezie, sau interes? Cu câţi euroi îţi spală Becali obrazul de fost stelist?

Marcel Răducanu – redivivus

Celebru fost fotbalist al Stelei din anii 1976 şi care a fost desemnat cel mai bun fotbalist român în anul 1980. A jucat la Steaua 229 de meciuri, şi a marcat 94 de goluri. Dublu campion al României în anii 1976, 1978, câştigător al cupei României în 1976, 1979, a jucat de 21 de ori pentru România, pentru care a marcat de trei ori.
Trăieşte în Germania, la Dortmund, unde are o academie de fotbal foarte importantă.
Din câte a declarat (din câte înţelegem că niciodată prima dragoste nu se uită), doreşte să vina la CSA Steaua Bucureşti.
Fostul mare fotbalist, despre care pe vremuri Adrian Păunescu scria în Flacăra că, dacă vrea, pleacă cu mingea la picior din Ghencea, dă o tură prin centru, apoi se întoarce şi marchează, vine cu următoarele intenţii:
– Am vorbit cu Talpan şi o să vin la Bucureşti, spune domnia-sa.
– Vreau să pregătesc o revoluţie a fotbalului în Ghencea, în care, alături de Florin Talpan, să creez o academie de fotbal, care să fie cea mai puternică din ţară. Juristul Florin Talpan, spune M. Răducanu, m-a ajutat să-mi rezolv cu pensia de la Armată. De altfel, mai trebuie să vorbesc şi alte lucruri importante cu dl. Talpan.
V-aţi gândit, a fost întrebat, ce aţi vrea să faceţi la academia Stelei?
– Eu sunt deschis la orice. Nu ştiu încă ce funcţie voi avea, trebuie să stau de vorbă cu domnul Talpan. E posibil să mai aduc şi nişte antrenori din Germania pe lângă cei care sunt acum la Steaua.
– Totul ţine de organizare. Trebuie mentalitate bună. Important e cum lucrezi cu copiii mici pentru a-i forma. Vin cu metode din Germania. Doresc ca domnul Talpan să ajungă comandantul clubului. Vom face cea mai puternică academie din România.
Doamne ajută!
Despre Pompiliu Bixi Mocanu, actualul comandant al clubului CSA Steaua Bucureşti, care – părere proprie – nu-i exclus să fie unul dintre subordonaţii umili (corupţi?) a lui Gigi Becali, se spune că ar fi rudă de gradul unu cu minciuna. De exemplu: în problema cu Florentin Dumitru, care a fost trimis să reprezinte clubul, deşi nu era angajatul clubului, iar colonelul Bixi se jură cu mâna pe epoleţi că habar nu a avut, deşi în documente este clară semnătura domniei sale. Apoi, problema actualului antrenor al echipei de fotbal, Daniel Opriţa, care – după cum spun gurile rele (bune?!), nu este angajatul clubului. Şi câte şi mai câte cu nişte bani confuzi, dar sunt organe abilitate care pot (dacă vor) să se ocupe de astfel de chestii.

Paraginile fotbalului autohton

– Nicolae Badea a declarat că ar fi interesat să preia Dinamo după ce Ionuţ Negoiţă a afirmat că este dispus să vândă 51% din acţiunile clubului pentru un leu. Fostul acţionar (eram să zic securist) din „Ştefan cel Mare” ar dori să revină însă doar alături de cineva, iar Badea a rostit două nume importante: George Copos şi Mircea Lucescu: „De unul singur nu vreau să revin la Dinamo. M-am tot gândit de ieri, de la faimoasa conferinţă de la coafor, să-i propun lui George Copos să mi se alăture şi să venim împreună la Dinamo. După cum ştiţi, George e cel mai mare dinamovist în viaţă, chiar de nu o recunoaşte. Sunt convins că dacă aş reuşi să-l conving pe George, l-ar aduce singur alături de noi şi pe Mircea Lucescu. Să vedem. Poate reuşesc să fac imposibilul”. Despre campionatul intern, ceaţă la mal. Doar un lucru ar merita precizat. Indiferent ce spune Dan Petrescu (uneori o mai ia şi el pe arătură), opt jucători într-o echipă, nu-s unsprezece. Şi-apoi, la meciul de la Botoşani Poli Iaşi-CFR, cine nu era familiarizat cu culorile echipamentului, ar fi jurat ca CFR Cluj joacă în alb-albastru. Să fie de vină doar avioanele?
– Nu înţeleg de ce în România, acest sport pentru gentlemeni, SNOOKER, deşi are mulţi simpatizanţi, este atât de puţin reprezentat?

DIP - DIP 8 - noiembrie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF