logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Gigisport – Aroganţe

După ce Fotbal Club Sporting Bucureşti (Alias FCSB) a ratat pentru al doilea an consecutiv calificarea în Europa League şi s-a lins pe bot de zecile de milioane de euro, Gigi Becali, nefericitul, s-a apucat să „monologheze” cu pronia cerească:
– Problema e toată echipa. Avem o echipă de băieţi, nu de bărbaţi. Păi, dacă îi prindea CFR-ul pe ăştia…
– Eu sunt de vină, pentru că trebuia să mă interesez mai devreme. Ce să mai salvez acum?
– Pentru mine fotbalul e o afacere, o distracţie. Nu e problema mea că Tănase şi Coman dorm pe teren. (Oare?) Până la urmă am luat un milion de euro. Ce, nu-i bine?
– Pintilii, dacă joacă aşa cu kilogramele astea, mai bine să se lase.
– Dă-l tu gratis pe Coman, pe Tănase! Păi cine îi ia? Acum echipa trage la campionat.
– Vina e a mea, îmi asum eu vina, nu dau vina pe nimeni.
– A fost lipsă de profesionalism în conducere, altfel nu se explică.
– M-a mulţumit Planici şi Panţâru. Vor pleca jucători. Marc, Polonezu, Belu, chiar şi Salomao. Avem prea mulţi.
– Cu siguranţă cred că este o pedeapsă de sus. Poate e cazul să mă las. (Doamne ajută)
– Dacă jucăm ca azi, dacă nu schimbăm atitudinea, nu prindem nici play-off-ul.
– Ultraşii lui Guimaraes au făcut semne cu degetul la gât (asta referitor la declaraţia lui Gigi Becali, care a spus că îşi taie capul dacă portughezii marchează – n.a.).
Aceştia au întrebat jurnaliştii români „Unde e Becali?” Şi au afişat un banner pe care scria „Taie-ţi capul idiotule”.
De unde ştiau ei de chestia asta?

ASTRA CFR CLUJ 3-2

Sau cum a învins (decimat) Colţescu echipa CFR-ului

Sâmbătă seara am urmărit meciul de fotbal Astra Giurgiu – CFR Cluj. Cred că doar mi s-a părut că acesta a fost un meci. După ce că fotbalul românesc este până la genunchiul broaştei, cu ciurucuri aduse de afară din ligile 3 şi 4, singura echipă cât de cât profesionistă este de departe CFR Cluj. Cum să delegi un astfel de individ să arbitreze? Este vorba de Sebastian Colţescu din Craiova. Toată lumea ştie (mai puţin şefii arbitrajului din România) că, acesta, din cauza tâmpeniilor făcute ca arbitru de fotbal, la un moment dat a fost suspendat din arbitraj şi, din cauza asta umbla prin casă să se spânzure. De asemenea, cine nu-şi aminteşte cum acest individ, la un meci Astra – FCSB (Steaua pe timpul acela) a făcut întâlnirea zob, ajutând făţiş pe Astra să câştige. Şi exemplele nici pe departe nu se termină aici. Dacă i se „pune pata” pe cineva, instantaneu devine un suporter înflăcărat pentru echipa adversă. Aseară, meşterul Colţescu, s-a dat din nou „în stambă”, făcând terci meciul arbitrat. Astfel, l-a eliminat pe Dan Petrescu care pe bună dreptate nu s-a mai putut abţine, şi ca treaba să fie gospodărească, i-a trimis „la o bere” şi pe Camora şi Vâtcă. Camora decretează: „M-a eliminat pentru că am aruncat sticla cu apă în apropierea arbitrului de rezervă”.
Iubitorul acestui sport, din cauză că arbitrii uită că trăiesc din banii investitorilor, şi fac ce-i taie capul, preferă cârciuma în locul stadionului. Considerând că „aportul” arbitrului în favoarea gazdelor a fost mai mult decât evident, conducerea campioanei a răbufnit la miezul nopţii.

Ce caută un asemenea om în arbitraj

Ştefan Godola, unul dintre acţionarii minoritari de la CFR Cluj, se întreba „Ce caută acest om în arbitraj?” Este neprofesionist. A distrus un meci. A urinat pe munca oamenilor. Nu se poate aşa ceva!
Dan Alexa în schimb, pe bună dreptate, lăuda arbitrajul. Păi, nu?
Godola făcea o similitudine între fotbal şi politică. Am suferit pentru acest sport, am investit în fotbal, dar ceea ce se petrece, este incredibil.
Deranjăm pe cineva? Noi vom juca în continuare corect, cinstit, încercând să facem performanţă, indiferent de ce fac alţii.

– Întrebare – Cum să mai investească cineva în fotbal, când nişte „neica nimeni” îi dau de zor la temelie?
– Nedumerire – Un fotbalist dacă greşeşte este eliminat, suspendat, amendat etc. spre deosebire de arbitri care trebuie să facă trăsnăi cât „casa poporului” pentru a fi suspendaţi o etapă-două!
– Propuneri – Dacă, după fiecare meci s-ar face o analiză video a partidei, şi, de fiecare greşeală intenţionată sau nu, s-ar umbla unde îi doare cel mai mult pe preopinenţi, – la parale – ce bine ar fi.
În felul acesta e posibil ca unii să mai aducă bani de acasă, iar erorile s-ar împuţina considerabil.

Europa League

CFR Cluj a avut parte pe lângă arbitrajul lui Colţescu – de o tragere la sorţi, nefavorabilă, picând cu Lazio, Celtic, Rennes. Grupă grea, dar atractivă. Vom vedea.

Ioan Dan PINTILIE 6 - septembrie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...