logoImpact EST nr. 849 - 23.11.2020
logo

logo

ambasador klemm_9577_net

 

The Independent: La scurt timp după ce a depus jurământul, Donald Trump a concediat TOŢI ambasadorii SUA. Ştirea din 21 ianuarie 2017 nu a fost chiar o senzaţie a momentului, dar corespunde conduitei normale, care trebuie afirmată şi răsafirmată şi accentuată, poate le intră în cap şi politicienilor şi numiţilor lor din structurile de stat româneşti. Trump a cerut ca toţi cei numiţi de Barack Obama să îşi părăsească posturile până la miezul nopţii, fără excepţii, asta chiar dacă nu are deocamdată şi nominalizările pentru succesorii lor. Şi acum, după intro-ul de context, să ne apucăm de scris despre vizita la Galaţi a Ambasadorului Statelor Unite în România, Hans Klemm.

În mod logic, ambasadorul Klemm ar putea fi numit o fostă excelenţă diplomatică

venită să vadă spectacolul trist al decăderii unui fost mare municipiu, ajuns o capitală de judeţ de categoria a 26-a (locul unde se află Galaţii în ierarhia judeţelor/municipiilor din România). Dar, ce mai este astăzi românesc în România şi ce mai este logic în politica neocolonială mondială?! Trecem şi peste detaliul cu diplomaţii de carieră, care ocupă funcţii de ambasadori, aşa cum este cazul lui Hans Klemm, şi care ar putea fi un „scăpat” din valul de 80 de ambasadori ce ar fi demisionat deja. Publicaţia britanică aminteşte că este o practică obişnuită ca ambasadorii numiţi politic să plece odată cu preşedintele care i-a numit. Chiar dacă mâine poimâine Hans Klemm va fi rechemat de Trump de la post, astăzi a venit cu toate pompele şi gipanele diplomatice să bântuie prin Galaţi.  Ce a făcut Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Excelenţa Sa dl. Hans Klemm într-o vizită oficială la Galaţi? Din răspunsurile precare, expediate, pline de limbaj formal, diplomatic,  nu prea  a fost clar ce efecte a produs vâjâiala sa prin Galaţi.  O serie de bla-bla-uri şi ola-la-uri au mascat probabil adevăratele misiuni de la Galaţi. Oficial, a fost vizită cu caracter preponderent economic, cu întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, vizite la o serie de importante unităţi economice gălăţene, etc. Sigur, n-a lipsit obişnuita paradă a oficialilor de la Prefectură, Primărie şi Consiliul Judeţului, prin preajma Marilor Licurici Mondiali.

Să fie ţânţăreală-bâzâială fără rost pe veşnicele teme-clişeu!

Uraaa!, ce dornici suntem de afaceri, vrem locuri de muncă, ce oportunităţi şi facilităţi avem, la la la şi olala. Au fost bifate discuţiile axate pe oportunităţile de dezvoltare ale mediului de afaceri, cu reprezentanţii ai administraţiei publice – Prefectură, Primărie, CJ Galaţi, precum şi ai Patronatului IMM-urilor Galaţi şi ai Patronatului Tinerilor. În program a fost vizita la Şantierul Naval Damen, Criomec SA şi Frigorex SRL. La final, a intrat în program excelenţa sa culturală cu două doctorate Zanfir Ilie, care l-a primit pe dl ambasador la Biblioteca Urechia, cu covor roşu şi alte fineţuri intelectuale, şi a oferit o conferinţă de presă la care excelenţa sa Ambasadorul a tratat cu suficienţă, ca să nu spunem cu repulsie, întrebările pârliţilor de jurnalişti de provincie. Răspunsuri în doi peri au primit cam toţi cei care s-au străduit să afle câte ceva despre minunile diplomaţiei americane în îndepărtatul est ucrainean. Nu vom insista pe ce au luat în trompă ceilalţi elefănţei de presă, vom reda doar răspunsul pentru muncitorii de presă de la Impact. I-am spus dlui Ambasador Klemm că este un clasic în viaţă, că remarcile lui faţă de libertăţile de exprimare cu un limbaj cumva mai violent , mai ofensator, ce sunt atribute ale unei societăţi democratice sănătoase, au fost introduse pe frontonul publicaţiei impact. Ce să facem, mergem tot aşa mai departe sau facem şi noi presă de tipul „ciocu mic”? Hans Klemm: „Experienţa românească îmi spune că presa din România mă apreciază. Presa trebuie să spună adevărul pe bază de fapte. Presa este esenţială pentru o funcţionare lină a guvernării, libertatea presei este una dintre valorile esenţiale ale democraţiei americane.” Atât. Poate avem mai mult noroc data viitoare, evident, dacă avem noroc şi de un alt ambasador.

Silviu Vasilache 2 - februarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...