logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Mda. Peneliştii lui Stângă au terminat şi la Compania Naţionala Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi (C. N. A. P. D. M.) curăţenia din iarna asta ca o primăvară. Schimbările politice de aici, unde sunt de getionat sume uriaşe de euro pentru investiţiile finanţate din banii Uniunii Europene, nu par a fi inspirate, numerele unu la execuţie şi la administrare fiind persoane fără astfel de expertize, în schimb au un bun rulaj al falimentelor în agricultură şi condamnate la închisoare. Dar, la treaba!

A.G. Şerban, numit director general pentru că a donat PNL 258.900 de lei!

Da, Alexandru-Gabriel Şerban (foto) era în anul 2019 preşedinte al Tineretului Naţional Liberal pe zona Sud-Est. Din poziţia asta, el apare în datele oficiale ale Autorităţii Electorale Permanente că a donat penele Galaţi pentru campania alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019, fabuloasa sumă de 258.900 de lei. Conform, joburilor şi veniturilor sale de atunci, tânărul penelist ar fi putut strânge acea sumă în circa opt ani de zile. Asta ca să putem noi înţelege de ce a fost pus A.G. Şerban la butoanele unei asemenea companii naţionale pe care o aşteaptă licitaţii şi investiţii de sute de milioane de euro. Şi el, ca şi Stela Ivan, preşedinte al CA al RA AFDJ, erau consilieri municipali în Galaţi, de unde au trebuit să demisioneze, după numirea în aceste funcţii incompatibile cu fostele lor calităţi. Din echipa de conducere a CN APDM mai fac parte eterna Carmen Costache, care rămâne director exploatare porturi, Simona Cosma, director economic, şi Dumitru Poalelungi, director executiv managementul activelor. Mai precizăm că Şerban este preşedintele municipalei peneleului lor şi a fost inginer la Nasdis Consulting SRL Galaţi.

Un membru CA primeşte 5.040 lei lunar

Da, aceasta este indemnizaţia unui membru în Consiliul de Administraţie (CA) al CN APDM Galaţi. În acest caz, Marian Toniţă (foto), despre care puteţi citi pe larg în această ediţie, ca preşedinte al C.A. sigur primeşte cu un 30-50 % mai mult, căci declaraţia lui de avere în 03.12.2019, este ZERO, barată la toate rubricile, omul neavând nici casă, nici masă, nici firme şi nici patrie adorată.
Membrii CA ai CN APDM sunt Florin-Eugen Cîrligea, fost consilier judeţean penele Brăila şi anchetat şi acuzat de DIICOT- Structura Centrală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Următorul membru este Eugen Cristovici de Tecuci, cu care liberalii defilează şi împăiat. El este nevoit să demisioneze din Consiliul Judeţului Galaţi şi să-şi vadă de firma Majestic Comexim SRL Tecuci. Ultimul servit politic este George Sîrghi, director general al Horeca SRL şi preşedinte al Tineretului Naţional Liberal Tulcea. Pesediştii căzuţi din scaunul moale de peste 5000 de lei ca membri în CA sunt Matei-Sergiu Roşca, fiul deputatei pesede Lucreţia Roşca şi al doctorului – poet Tudor Roşca, Constantin Hîrţan, preşedinte al CA al NAVROM BAC SRL (lor le-au expirat mandatele), precum şi Denisa-Elena Itulescu, fostă şefă de cabinet prin Ministerul Transporturilor, ea fiind nevoită să demisioneze din acest CA al CN APDM.
Până intrăm pe fond în ce priveşte faptele de arme ale preşedintelui CA, Marian Toniţă, vă spune, că el este (era?) acţionar şi administrator al SC Onlline Intelligence SRL Galaţi, alături de un italian (?!) cu activitate tot în domeniul agriculturii ca şi domeniul de activitate al CN APDM Galaţi, porturile Dunării maritime dând producţii record la hectar, numai bune de subvenţionat cu bani ai UE prin APIA. Că doar nu degeaba declară Toniţă sediul acestei firme la vila duplex de pe strada Tecuci nr. 134 A. APIA ştie de ce !

Gelu CIORICI 13 - martie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...