logoImpact EST nr. 844 - 26.10.2020

Începând cu luna aprilie a acestui an, Guvernul pare decis să înlocuiască măcar prefecţii, după primele patru luni de când pesede şi alde s-au constituit în majoritatea care ghidonează România. Dar iată că Gabriel Panitesc (l) lor şobolăneşte în continuare ca prefect, soaţă-sa şi fiică-sa fiind şi ei conectaţi la conducta banului public.Ea, în Primăria Pucheanu, el, în primăria Petrică Bratu von Tuluceşti. Ceea ce denotă că alde + pesede n-au suficienţi obedienţi înalt calificaţi ca funcţionari publici. Varianta Florin Pâslaru a picat, el considerându-se mult mai influent ca cancelar (!) al cabinetului prezidenţialo-guvernamental Dragnea, ca să nu mai vorbim că ANI l-a blocat trei ani de la ligheanul cu magiun al funcţiilor publice, fie prin a fi ales, fie prin a fi numit.
Pe coridoarele discrete ale oraşului s-a aprins fitilul cum că pe ţeavă este Claudiu Brânzan, actual director adjunct al Zonei Libere Galaţi. Şi doar el fusese prefect, deci experienţă avea, dar preferă să rămână în boemia din sânul familiei, director adjunct foarte plin la ZLG şi purtător de cuvânt la pesede. Desigur, şi el a fost scos de pe şine de locomotiva ANI în legătură cu o concomităţă, una dintre ele fiind aceea de membru în CA al TVR, cealaltă de administrator al defunctei Confort SA Galaţi.

Dacă-i ordin, pup!

Cu Claudiu Brânzan, CELO cum îi spun amicii, se poate dialoga, fiind frecventabil mai ales ca fost ziarist de calitate, nu ca pesedist! Venit de la fosta revistă studenţească gălăţeană „Orientări”, la „Viaţa nouă” devenită liberă doar de defunctul PCR, parcă a schimbat ceva din aerul vetust de pe atunci al ziarului, făcând o bună echipă cu Cătălin Negoiţă, şi el gazetar de talent pe atunci. Aşa îmi amintesc acum că receptam atunci.
Deci, Cleo îmi spunea că el nu ştie nimic de intenţia partidului de a-l numi prefect de Galaţi, dar dacă e ordin îl va executa cu plăcere, adică va pupa scaunul pe care a mai stat. Doar că el şi-a pierdut calitatea de înalt funcţionar public. A absolvit cursurile dar n-a mai apucat să dea examen din cauză că odată cu instaurarea Guvernului Ungureanu absolut toţi prefecţii au fost schimbaţi într-o noapte. El fusese numit în funcţie cu acceptul pedele-Toader, la începutul anului 2009.
Iar dacă guvernul şi partidul s-au gândit să-l numească Instituţia Prefect, firesc era să afle şi el, căci se putea reactiva ca înalt funcţionar public, înălţime al cărei organ moare, dacă nu e folosit timp de trei ani!

Otrocol s-a lăsat de fumat, dar trage iar spre catering!

Dorin Otrocol a fost mereu mare în pesede de când a plecat din pede. A ţinut-o numa-n funcţii influente şi gras plătite. Instituţie Prefect a fost ultima dată din noiembrie 2013 până în 14 octombrie 2016, dată co-memorabilă a inundaţiilor care au lovit şi Galaţiul. Îmi spunea atunci când a revenit pe o funcţie importantă, dar restrânsă ca atribuţiuni, că a îndeplinit un ordin… cu plăcere, asta e…El fusese dizlocat din funcţia de director într-un minister care se ocupă de fondurile europene şi regretă că nu e cu soţia care este nevoită să facă naveta Bucureşti-Galaţi măcar de două ori pe lună, ea fiind, în paralel, şi bona nepoatei. Deci, pe atunci, Otrocol mai mult fuma decât muncea, şi mânca lichide şi solide de la o firmă de catering!
Sigur că el şi-a îndeplinit cu cerbicie funcţia de agheazmă, cum a devenit cea de Prefect, din care se poate răsti, cel mult, la secretarii comunali, numărul unu în Prefectura Galaţi fiind, de fapt, directorul executiv, care la Galaţi se numeşte meseriaşul Vasile Pârlog. Până la urmă eu cred că Otrocol va refuza, mai ales că a fost dat afară în octombrie 2016 cum că nu a coordonat bine autorităţile locale la inundaţii. De fapt pesedeul, prin purtătorul de cuvânt de atunci şi de acum, l-a apărat pe Otrocol în faţa premierului, demonstrând că documentele legate de inundaţii fuseseră depuse cu o zi înainte de şedinţa de guvern în care a fost mazilit fix pentru că nu le-a depus. Cineva, se pare, a avut interesul să le blătuiască.
Aşa că dacă nu Brânzan-Prefect, înseamnă că cu atât mai puţin Pâslaru. Mai ramâne Otrocol-ul cel scârbit.

Gelu CIORICI 28 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...