logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Timid, şi cu spaimele lui decembrie 1989 în chiloţi, foştii securişti deveniţi sereişti în prima parte a anului 1990, îmbătrâniţi în rele fiind, dar mai ales informaţi, s-au prins rapid că, de fapt, e timpul LOR, că ŢARA e a lor. Şi au penetrat partidele politice în care şi-au infiltrat oamenii, apoi Presa, apoi Justiţia, viaţa culturală şi socială şi, desigur repede-repede, ECONOMICUL. Mai întâi au avut pretenția să controleze zona accizabilă: alcool, tutun şi produse petroliere. În intriorul acestor afaceri şi-au creat SĂGEŢI pe care le-au lansat în afaceri cu astfel de produse, iar patronii care se credeau de capul lor şi nu se lăsau controlaţi de SISTEM-ul mereu flămând de bani, erau ţepuiţi şi aşa rămâneau în veci, căci poliţiştii, procurorii şi judecătorii erau şi ei butoanele SRI.

În cei 28 de ani de jurnalism am întâlnit sute de cazuri de acest gen, pe care le-am documentat şi despre care am scris. Petenţii mei, patroni ţepuiţi, îmi atrăgeau atenţia că „dacă nu eşti în butoi”, nu primeşti „căsuţă” în SISTEM şi eşti falimentat, întrucât capitalul autohton, românesc trebuie să dispară.

Iată două exemple recente, pe care le puteţi citi în arhiva electronică a Impact-est: cazul Grupului de firme CARUZ, Brăila-Galaţi, şi cazul de acum, SUINTEST, Galaţi – Vaslui. Primul devenise al doilea mare crescător de porci şi din industria de prelucrare a cărnii din România (după Comtim), al doilea, devenit şi el printre primii, căci a atins şi el efective de suine de circa 200.000 de capete.

Acum, ambii au fost raşi de SISTEM prin toate pârghiile sale şi nu au măcar câte un porc pentru cei din familiile lor. Şi acum, ca de fiecare dată, în cei 28 de ani de jurnalism, să vă furnizăm şi dovezi!

 

Marius Prună a avut tupeu să întrebe!

 

Nu, mă, voi, cei din instituţiile centrale şi locale ale statului, care ne călăriţi şi ne distrugeţi, în timp ce noi vă plătim salariile nesimţite şi luxul în care vă prefaceţi că activaţi pentru binele ţării, dar de fapt împotriva noastră, aveți tupeu și nesimțire, nu inginerul Marius – Gabriel Prună, administrator special al SUINTEST SRL Galaţi, pe care aţi adus-o în faliment, poate fi bănuit de așa ceva pentru că a avut curajul normalităţii de a se informa, aşa cum LEGEA îi permite, ceea ce nu vreţi voi să-i permiteţi!

Dar, să dăm citire întrebărilor din documentul pe care firma Suintest l-a trimis, cu nr. 350/27.06.2018, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, minister căruia i-a adresat doar două întrebări simple şi clare, mai ales că a încheiat cu argumentele LEGALE în baza cărora are voie să vă întrebe, MĂ.

„Dacă între instituţia dvs şi Serviciul Român de Informaţii au existat şi există protocoale de cooperare/colaborare;

Dacă în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au fost şi sunt detaşaţi funcţionari ai Serviciului Român de Informaţii sau funcţionari ai M.A.D.R. care colaborează cu S.R.I.

Aceste informaţii sunt solicitate în baza art. 24 Cod Civil – Consultarea registrelor publice, şi a Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, dar şi motivat de existenţa unor litigii între subscrisa și A.F.I.R., O.J.F.I.R. Galaţi, O.J.F.I.R. Vaslui, A.P.I.A. Sediul Central şi A.P.I.A. CJ Galaţi.”

 

Răspuns: Da, există protocoale cu SRI, dar şi colaboratori!

 

Confirmarea bănuielilor falimentului Suintest prin refuzul APIA CJ Galaţi de a-i achita sumele reprezentând subvenţia din partea Uniunii Europene, ca măsură de bunăstare a creșterii animalelor, există chiar în răspunsul dat de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar şi în şapoul din debutul acestui articol de presă!

Vă reamintim că APIA-CJ Galaţi vehicula într-un document remis redacţiei că ar fi vorba de o sumă datorată de peste 3,5 milioane de euro!

Sigur că în cinci ani de procese, JUSTIŢIA SISTEMULUI  a dat ceva peste 13 milioane de lei la care „vajnicul” executor judecătoresc BEJ „Caraman Cosmin” a adăugat cheltuieli de executare de aproape 170.000 de lei… Dar să revenim la porcii noştri!, vreo 200.000, „mâncaţi” de SISTEM.

Şi, revenind, cităm integral răspunsul dat de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Probleme Speciale, firmei falimentate, Suintest SRL Galaţi, redat şi în facsimilul care însoţeşte articolul de faţă.

Mai spunem, deocamdată, că e de necomentat ce-au făcut din ţara asta şi din locuitorii ei.

„Către S.C. SUINTEST S.R.L. Având în vedere solicitarea dumneavoastră cu nr. 350/27.06.2018 şi înregistrată la Serviciul de presă şi Relaţii Publice cu nr. 135057/29.06.2018, vă facem următoarele precizări:

  1. există protocoale de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, pe domenii care nu implică gestionarea de fonduri europene;
  2. nu au fost şi nu sunt detaşaţi funcţionari ai Serviciului Român de informaţii în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
  3. există funcţionari în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care în baza legii (Legea 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului) colaborează cu Serviciul Român de Informaţii, pe domenii care nu implică gestionarea de fonduri europene.
A consemnat Grigore CORBU 5 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...