logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

humelnicu

Începând cu data de 29 martie, în acest oraş cumplit şi nici măcar cu negustori, vor sosi echipele de hochei, dimpreună cu staffurile federaţiilor şi grupurilor de suporteri, din următoarele ţări: Australia, Spania, Belgia, Irlanda şi Serbia, Galaţiul câştigând dreptul de a organiza Campionatul Mondial de Hochei, grupa valorică „B”. Un eveniment care a fost gândit şi pentru a repune Galaţiul pe hartă fie şi prin sport, dacă industria, economia şi turismul au cam dispărut.
Aşadar, organizatorii estimau anul trecut, când am scris primii despre acest viitor eveniment, că vom fi gazda a circa 500 de persoane – sportivi, personalităţi, oficialităţi, suporteri – că ceştia vor lăsa gazdelor ce suntem circa 500.000 de euro. Printre numele de rezonanţă se numără ambasadorul Canadei, Ion Ţiriac, preşedintele COSR etc. Haideţi să vedem în ce hal suntem pregătiţi să-i întâmpinăm!
Am dat o vedere prin patinoar şi prin zonă, care este dezolantă şi jegoasă, cu aspect de maidan cu dale din beton pe ici-pe acolo, faţada cladirii fiind jupuită, cu tencuiala cârpită şi cu zugrăvelile nerefăcute.
Fostul fotbaliator Marius Humelnicu, devenit din eroare politică city manager, s-a mişcat în reluare în ce priveşte găzduirea evenimentului în concordanţă cu amploarea lui internaţională, căci cei câteva sute de oaspeţi vor deveni vectori ai Galaţiului în ţările lor. Păi dacă ne uităm pe SEAP, achiziţionarea mobilierului patinoarului nici nu este ridicată. Instalaţia de sonorizare cu siguranţă că va fi una de cămin cultural rural, căci nici achiziţia sau închirierea ei nu a fost ridicată pe SEAP. În afară de faptul că am igienizat vestiarele, în stil moldo-românesc, nimic nu anunţă că Galaţiul va fi, începând cu 29 martie, gazda unui eveniment mondial, eveniment care se va desfăşura competiţonal între 9 şi 21 aprilie.
Cât au fost alde Stan primar şi Cosca viceprimar, echipa de hochei „Dunărea” Galaţi a câştigat, în 2015 şi 2016, campionatul naţional.
În 2017, e posibil să prindem abia un loc… patru, căci jucătorii sunt cu burta goală.
Salariile nu au mai fost plătite de trei luni, bani de cazare şi deplasare pentru competiţii… aproape ioc… pentru deplasarea la Braşov nu sunt bani nici de motorină… iar preşedintele Clubului Sportiv Municipal „Dunărea” Galaţi, Mihai Brandabur, stewardizează prin Marea Britanie.
Cunoscătorii îmi spun că echipa de hochei a Braşovului are alocată de la bugetul local suma de 550.000 de euro, iar noi abia am reuşit să alocăm 1,7 milioane de lei.
Domnule Primar Pucheanu, aveţi grijă ce aveţi în jur, că încep oamenii să-l regrete, deja, pe Marius Stan!

Gelu CIORICI 17 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...