logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Continuăm seria articolelor dedicate celei mai mari nenorociri care s-a abătut asupra centrului oraşului nostru, prin tasările ce au avut loc la blocul B8 din Mazepa 1, cât şi a blocurilor din apropierea acestuia.
Niciodată în istoria Republicuţei noastre nu am avut o astfel de catastrofă, în care blocuri întregi, clădiri, cvartaluri, în care locuiesc sute sau chiar mii de persoane, să fie în pericol de prăbuşire.
Responsabilii municipalităţii în frunte cu Primarul „care este”, cu Directorul General Vergiliu Vals, cu Directorul de la Investiţii, Cristian Capetis şi arhitectul şef Dragoş Buhociu, ar trebui să nu mai doarmă, să nu mai pună geană pe geană, să aibă coşmaruri şi să gândească, să acţioneze în a stopa dezastrul, în a găsi soluţii imediate, AZI, şi nu MÂINE. Acelaşi lucru e valabil şi pentru MARELE (umflat cu pompa nemeritat) director Gelu Stan de la societatea APĂ CANAL, care în opinia noastră şi a vorbelor din târg, a celor care chiar se pricep, ar fi unicul şi principalul vinovat de ceea ce s-a-ntâmplat şi se-ntâmplă în Mazepa 1. Ce ne miră este tupeul, aroganţa, jemanfişismul afişate de toţi aceşti actori, faţă de situaţia creată, în încercarea disperată de a împărţi răspunderea şi paguba cu bieţii locatari ai clădirilor cu probleme. Astfel, cităm din mass-media locală şi centrală, din nou, aberaţiile şi elucrubaţiile doamnei Raluca Ardean, gurista şi trompetista Primarului, care se bagă în seamă, care face declaraţii de-a-n boulea de îţi stuchi în sân şi-ţi spui „piei satană”, încercând cu credulitate aceeaşi culpabilizare a locatarilor. Opriţi-o, măi oameni buni, pe madame, puneţi-i bandă adezivă la ciripitoare, că nu ştie săraca ce vorbeşte! Chiar aşa, madame, dacă era la blocul Paltin 1, tot aşa ai fi mâncat…? Noi nu credem în ruptul capului.
Apropos! Imediat după nenorocire, sau în prezent (punem o întrebare) aţi convocat Consiliul Local, aţi activat comisia de specialitate, dar pe cei de la Situaţii de Urgenţă? Aţi constituit o celulă de criză formată din cei responsabili din Primărie şi specialişti autohtoni? Ştim doar că aţi comandat o expertiză doar aşa să vă spălaţi pe mâini, realizată de o firmă în care noi nu aruncăm cu noroi, dar despre care gurile rele din târg spun că nu prea are treabă cu solul specific zonei noastre, care a făcut un raport blând, aşa, ca să nu supere pe nimeni, că are un caracter mai mult general, că nu s-a insistat pe detalii şi pe anumite aspecte specifice şi esenţiale, la care comentariile curg în anumite medii cu nemiluita în acelaşi ton.
Dar haideţi să detaliem un pic responsabilităţile, vinovăţiile, NEGLIJENŢA ÎN SERVICIU, PROSTIA, care se plătesc conform legilor din această ţară. NU ŞI LA GALAŢI?!? Noi spunem că DA!, atrăgând atenţia în calitatea pe care o avem, recunoscută şi certificată atât la Bruxelles, U.E, cât şi la Washington (SUA), ca instituţii de forţă ale statului, precum DIICOT (se aude, domnule Sorin Cărare?!) sau DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE, ar trebui să se pună pe treabă, să le pună lampa în ochi şi să dea cu subsemnatul până le-or cădea unghiile. Şi tot aşa, nu ca o ameninţare, ci doar ca aducere la cunoştinţă, dacă tot refuzaţi să vă faceţi treaba (pentru că nu vedem că faceţi mare brânză, aici unde frăţietatea interlopilor şi tâlharilor cu unii dintre cei care trebuie să apere Republicuţa e notorie), noi o să reclamăm inactivitatea cu zeci de exemple, atât la organele centrale româneşti, cât şi la cele europene. Aşa chiar nu se mai poate!
Pe surse, am aflat că cei de la Apă Canal, au avut de la fostul Proiect S.A., condus de regretatul inginer Mircea Chiriac, o documentaţie prin care se recunoştea potenţialul distructiv, în timp, al reţelelor de canalizare şi apă din zonă, în condiţiile în care blocurile au fost contruite în jurul anilor 1960-1970, iar durata de viaţă era consumată. Se dădeau soluţii de scoatere a scurgerilor din subsol către exterior, prin canale vizitabile şi multe alte soluţii tehnice. Sunt ingineri proiectanţi care încă trăiesc, care au lucrat la Proiect S.A., care cunosc situaţia, care ar desfiinţa toate concluziile şi atitudinile iresponsabile, în bătaie de joc.
Managementul de la Apă Canal se dovedeşte a fi dezastruos, în goana bezmetică după profit şi indicatori de îndeplinit, stabiliţi de-aiurea, doar pentru a încasa bonusul de milioane la sfârşit de an fiscal şi a întregi salariile babane ridicate lună de lună. Zeul şi paraleul STAN, iată s-a dovedit a fi o mâţă jigărită, spoită şi împachetată în poleială, că dacă era altfel, nici nu pleca în grabă şi pe repede-nainte, cu şutul în popou, dat prea elegant de olandezii de la Damen.
Pe-se-dist notoriu, rămas în gura deschisă a mai marilor de pe plan local, imediat a primit sinecura numirii la Apă Canal, unde s-a impus doar ca vătaf. Vă spunem că în mod similar, spre aducere aminte, aveam pe unul GIONI DUNGĂ, care tot aşa făcea furori prin duritate şi bâtă, dând cu var şi aliniind maşinile, iar când a fost promovat la CENTRALĂ, nu a făcut nici o căcărează, căzând în genunchi în faţa Coanei Leana şi cerând cu lacrimi în barbă să fie dus înapoi la neamul lui manivelă.
Păi, să ne arate Apă Canal strategia societăţii, masterplanul cu privire la verificarea şi înlocuirea conductelor de apă, a celor de canalizare, că doar a recunoscut zilele trecute o pierdere de 30%, despre care spun cei ce se pricep că de fapt este de 50%.
Să ne spună Gelu Stan şi Primarul, cum e posibil ca în forajele desfăşurate în jurul blocului B8 să se găsească căcat în straturile freatice până la 8-10 m?!? Asta au relatat unii muncitori care forau de zor în zonă, când ne-au ajuns şi nouă zvonurile la urechi.
Bă, încă o dată vă spunem, nu aţi făcut nimic nici voi, nici cei de dinaintea voastră, din ceea ce ar fi trebuit să faceţi. Uitaţi, oameni buni, ce nenorociri aduc numirile politice ale unor indivizi fără habar în domeniu, la toate societăţile şi instituţiile statului! Ce are un fost navalist cu apa şi canalizarea? E precum sula cu Prefectura. Cum, măi, nesimţiţilor, să nu aveţi voi o strategie de înlocuire a tot ceea ce este conductă şi sistem de canalizare învechit, depăşit? Cum să nu aveţi proiecte, etape de execuţie, zonele orânduite în prioritizări, bani prinşi în bugetele anuale? Sau de ce marele STAN nu are PROIECTE EUROPENE în derulare în acest sens? A!, s-a mers doar pe directiva UE de dezvoltare a reţelelor de apă şi canalizare noi în judeţ, dar cu cele vechi? Acelea nu sunt tot ale voastre? Alo, domnule Primar, tinereţea nu este o virtute şi nici nu ţine scuză când oraşul se confundă cu probleme ca acestea. Nu vă iartă şi nici nu vă scuză, nici draku’. Suflecaţi-vă mânecile şi treceţi urgent la treabă până nu o iau la vale şi blocurile din jur, care dau astfel de semnale. Faceţi ceva, creaţi un comandament, cereţi ajutor la cei care chiar se pricep, analize zilnice, operative etc. Altfel ne este chiar milă şi teamă că împreună cu echipa din Primărie o să ajungeţi acolo unde vom fi nevoiţi să vă aducem de mâncare cu sufertaşul, cu sacoşa, cu paporniţa.

Notă: Alo, Prefectura, se aude? Voi, ca reprezentanţi ai Guvernului, treziţi-vă din adormire şi şpriţane şi realizaţi catastrofa dărâmării a patru – cinci blocuri din centrul oraşului!

Observator 16 - noiembrie - 2018

One Response so far.

  1. Ionescu v spune:

    Ăştia de la Apă Canal sunt stat în stat. De vreo două ori am solicitat schimbarea contorului apă ce se învîrtea de rupea. Au verificat contorul, tam-tam mare cu meseriaş cică de la Bucureşti, dar în final nu am recuperat sumele încasate în plus, destul de mari de altfel. Nu plăteşti cînd trebuie rapid îţi opreşte apă şi vorbeşti singur la pereţi. Cam astai treaba cu aceşti indivizi.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...