http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Frământările de sfârşit şi început de an în Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (DGRFP) au năucit şi bulversat tot mediul economic din cele şase judeţe din sud-est care aparţin acestei Regionale. Prima torpilă l-a lovit pe Cristian Mirică, cel pe care guvernarea pesede l-a ţinut în funcţia de director executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi, pentru a putea fi controlat. Chiar dacă Galaţiul a avut al patrulea cel mai bun procent pe ţară la colectare impozite, iată că în locul lui a fost numită Daniela Carp, fosta şefă a IT din DGRFP. Dar cuibul de viespi este stârnit rău de tot în cadrul conducerii Regionalei Finanţelor. Mazilitul Silviu Pripoaie a fost chemat să gestioneze funcţia de director general executiv în DGRFP Galaţi, ca fiind singurul director executiv rămas în funcţie după taifunul penelist care a lovit zi şi noapte. Acesta a fost chemat de urgenţă să exercite din nou funcţia avută, pentru asigurarea funcţionării instituţiei, închiderii de an şi a execuţiei bugetare. După acest efort, a venit odihnit şi tizul meu Eugen Ciorici, care a fost numit de la 01.01.2020 pentru a patra oară în funcţia de director general executiv al DGRFP Galaţi. După un scurt popas la blocul Privilege, cât să se odihnească după două curse Focşani-Galaţi, nea Eugen este detaşat din 13.01.2020 în aparatul central al ANAF. Iată că feştila lui călăuzitoare, numită Varujan Vosganian, este din nou la guvernare, E.Ciorici fiind conjudeţean de Vrancea şi coleg de ASE cu valorosul scriitor Vosganian, cel maculat de politica ALDE, devenită soluţia imorală în Guvernul Orban 1. În postul rămas vacant a fost numită Gabriela Ţelicov, fost director executiv Servicii Interne în DGFP, iar pe locul ei a urcat Ileana Burlacu din Tulcea, fostă şef Servciu Achiziţii. Director executiv Colectare a fost numit prin dislocare, tocmai de la AJFP Gorj, Marin Ciomag, până la 31.01.2020. Dar, conform surselor noastre, acesta nu s-a prezentat şi nu se va prezenta la post, căci are posibilitatea să se refugieze în concediu de odihnă, iar dacă detaşarea îi va fi prelungită, există şi concedii medicinale, nu?! Vom reveni.

Gelu CIORICI 17 - ianuarie - 2020

2 Responses so far.

  1. Ileana spune:

    Cea mai coruptă instituţie din ţara noastră la această dată. În acest sistem le conducere nu pătrunde oricine, ci persoane cu spate politic care rîspund bine la comenzi.

  2. Mihai spune:

    Foarte bine zis că este cea mai coruptă instituţie din România. Acest Ciorici are spate puternic de cade mereu în picioare şi de fiecare dată cît mai sus.
    Despre cîtă corupţie există în finanţe mulţi ştiu dar nu se ia nici o măsură. Ştiaţi că d-ul Condrache Viorel, cel care i-a ţinut locul lui Mocanu Daniel, cînd acesta a fost detaşat l-a atacat dispunînd controale la sînge la firmele la care taică-su era angajat sau a ţinut ceva evidenţe. De ce Condrache nu a dispus controale la cele aproape 100 firme la care soţia lui, Mihaela Iulia ţine evidenţa şi unde multe s-ar vedea, dar dacă ai spate, de protecţie ai parte. Pute treaba tare la finanţele astea, o adevărată cloacă de rebedenii, implicaţii politice, protecţie pentru anumite firme şi persoane, totul pe spatele celor amărîţi.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...