logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

În plină criză, datorată virusului ucigaş ce s-a răspândit în toată lumea în câteva luni, unii guvernanţi îşi fac planuri cu sumele ce urmează a se încasa de la cetăţenii acestei ţări care au fost amendaţi pentru nerespectarea ordonanţelor militare.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, săptămâna trecută a anunţat ce va face cu sumele încasate de la persoanele amendate, precizând că banii încasaţi vor fi dirijaţi către sistemul de sănătate publică. După cum se ştie de mulţi dintre noi, prin Ordonanţa de Urgenţă 34/2020 s-a majorat cuantumul amenzilor pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice. Astfel amenzile pentru persoanele fizice pot oscila între 2.000 lei şi 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 lei şi 70.000 lei. Ce nu ştie domnul ministru, sau poate se face că nu ştie, este faptul că încasarea amenzilor se face de către o instituţie care a lăsat şi lasă de dorit în ce priveşte realizările în acest domeniu. Cum se vor încasa, de la cine, cât se va încasa, greu de spus, având în vedere secretomania instalată de instituţiile statului în ce priveşte identitatea datornicilor şi modul de încasare. Pe baza încasărilor din amenzi, greu de crezut că se va realiza mari investiţii în sistemul sanitar. Poate că domnul ministru n-ar fi trebuit să zgândere acest subiect, să facă planuri cu bani ce poate nu se vor încasa, în mare parte, niciodată. Mai mult, numeroase amenzi au fost date în mod abuziv, fapt recunoscut chiar de ministrul de interne, iar cei sancţionaţi sunt în general oameni cu venituri foarte scăzute sau chiar fără venituri. Un fapt este sigur: instanţele vor fi solicitate la greu cu zeci de mii de dosare vizînd contestaţiile cetăţenilor amendaţi.

Leo IANCULESCU 4 - mai - 2020

One Response so far.

  1. Andreea V. spune:

    S-a terminat cu visul guvernanţilor privind folosirea banilor din amenzi. Curtea Constituţională azi le-a dat o lecţie guvernanţilor pentru modul haotic în care au gestionat această problemă a sancţionării cetăţenilor.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...