logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Guvernul a mai găsit o vrăjeală prin care va muta banii dintr-un buzunar în altul, lăsând impresia tuturor salariaţilor bugetari, inclusiv din societăţile cu capital de stat, integral sau parţial, că valoarea tichetului de vacanţă va fi cea declarată, adică 1.450 de lei.
Da, răzgândeală, căci nici o felie de pâine unsă cu unt, dată de guvern, nu ajunge la alegătorul tembel decât fără untul de pe ea! Iată, impozitul datorat statului pentru voucherul de vacanţă este de 385 de lei per capita de salariat la stat. Da, dar guvernul va aduna cei 1450 de lei la salariul fiecărui beneficiar, astfel încât din „mita” de vacanţă, care-i şi pentru stimularea turismului cică, se cam alege praful şi pulberea.
Contabilii au calculat impozitul pentru salariul minim de 1.900 de lei, la care, adunând cei 1.450 lei, rezultă un venit în luna de vacanţă de 3.350 de lei. Netul încasat la salariul minim este de 1.160 de lei, iar netul la 3.350 lei este de 1.941 de lei.
Diferenţa dintre cele două venituri nete este de 771 de lei, ceea ce înseamnă că din valoarea voucherului de vacanţă mai rămân, adică din „mită” şi pentru „stimularea turismului”, doar 771 de lei.
Aşadar, vom consemna curând că sute de mii de bugetari vor renunţa la voucherul de vacanţă, mai ales dacă nu-şi propun să plece în concediu pe meleagurile patriei, iar acest tiket nu este transmisibil, fiind unul nominal. Dar, românul bugetar, dimpreună cu patronii de pensiuni şi hoteluri vor găsi soluţii să ia măcar jumătate din ce a promis guvernul.

(R.I.) 11 - mai - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...