logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

Ne scrie un puşcăriaş. Ne scrie din Penitenciarul Galaţi-lagăr de exterminare, cum îl numeşte el. De fapt, le scrie celor de la Administraţia penitenciarelor, care gestionează această industrie jalnică numită penitenţa. Sigur că într-o ţară a jumătăţilor de măsură şi a mediocrităţii de excelenţă nu poţi cere României să aibă măcar sistem penitenciar de doamne ajută. Dar măcar un penitenciar în care deţinuţii să nu-şi mai bată cuie în cap şi să nu se sinucidă din cauza brutalităţilor gardienilor nu e prea mult. Nu e prima oară când ajug la presă semnale de la deţinuţi, e semn că acolo intri om şi ieşi subom. E semn că ideea subomului , inventată de comunism, a rezistat şi în capitalismul de cumetrie şi în penitenciarismul căprăresc de la Galaţi. Nu aşteptăm răspuns de la Penitenciare, căci acolo nu se dau răspunsuri, se dau ordine. Daţi şi un ordin de bun simţ, că nu costă mai nimic. Dar iată ce e la Penitenciarul Galaţi, aşa cum se vede din spatele gratiilor: „ În penitenciar intri sănătos şi ieşi terminat de tensiunea psihică, de microbi, de infecţii, de boli. Apa de băut-e plină de viermi, rugină şi depuneri de tot felul; mâncarea-fără gust, prost gătită, o invitaţie la economie, deci la inaniţie şi deranjamente digestive.

Camere de locuit-folosite intensiv. În camere de 8 persoane locuiesc 15 persoane, iar aerisirea este diminuată de plasele de siguranţă, câte două, care nu permit o bună ventilare. Pereţii camerelor sunt plini de igrasie şi de mucegai, dar aceste multe spaţii sunt evitate de comisiile de control –ofiţerii conduc comisiile de control doar în acele camere cumva mai curate şi mai bine întreţinute.

Duşul are apă doar pentru 30 de minute-o prinde cine poate, cine nu, rămâne doar stropit şi săpunit. Veceu este doar unul singur-se stă la rând pentru folosire.

Totul în Penitenciar se obţine pe şpagă, cine dă bani, are cele necesare conform regulamentului, cine nu are, este supus sclaviei de penitenciar. Cine face plângere, este snopit în bătaie de echipele de intervenţie.

Aici tot personalul este compus din neamuri-veri, cumetri, fraţi, naşi- se fură de toate, la modul sălbatic. Rog să se dea acest memoriu pe post sau pe ziar, să vadă lumea în ce hal trăim şi să vadă avocatul poporului în ce situaţie stăm. Deţinut din Penitenciarul Galaţi, 5 01 2016.

19 - februarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...