logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Din lecturarea unei publicaţii din 25 iunie 2020, apărută în Monitorul Oficial Partea IV, aflăm că Râmar Doina şi nepoţelul Chelu Cătălin Constantin nu mai sunt acţionari ai firmei Artexim Mondopal SA cu sediul în Râmnicu Vâlcea.

Foto: Râmar Doina şi Chelu Cătălin junior

Nimic nu ar sări în ochi la citirea unei astfel de informaţii, pentru o persoană neavizată, dar în realitate este vorba despre devoalarea unei escrocherii cum mai rar se poate întâlni. În fapt, în publicaţia mai sus-amintită sunt depuse două sentinţe date de Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de fond, şi sentinţa definitivă dată de Curtea de Apel Bucureşti, ca instanţă de apel.

Războinica Ala Procopenco tace, dar îi face!

Foto: Ala Procopenco

Concret, părţile din respectivul litigiu au fost Artexim Mondopal SA Bucureşti şi copiii răposatului Chelu Cătălin şi anume: Chelu Cătălin Ilie, Chelu Cătălin Petru Cezar şi Chelu Ala Amandina, prin reprezentant legal Procopenco Ala (foto), mama acestora. Obiectul acţiunii dosarului 19852/3/2017 Tribunalul Bucureşti a fost acela al anulării hotărârii AGA Ordinare nr.1 din 2.X.2015 ce ar fi avut loc la societatea amintită. Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea la fond, ca lipsită de interes, dar în urma apelului formulat, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul. Prin hotărârea nr. 2261 pronunţată în 8 noiembrie 2018 instanţa de apel a stabilit că interesul reclamantei este legitim, ca atare a constatat nulitatea absolută a respectivei hotărâri şi a dispus radierea din registrul comerţului a înregistrărilor privind modificarea actului constitutiv al pârâtei Artexim Mondopal şi obligarea acesteia la plata cheltuielilor de judecată. Ce înseamnă aceasta? Acţionarii societăţii, administratorul şi auditorul financiar sunt cei stabiliţi prin hotărârea AGA Ordinară din 30.04.2014: administrator Catană Alin-Cornel, auditor Micont Expert SRL Galaţi, acţionari fiind Chelu Cătălin Constantin cu 99% din acţiuni şi Mînjineanu Edy-Gabriel cu 1% din acţiuni. Iată cum s-a ajuns la demararea acestui litigiu.

Scurt istoric al firmei Artexim Mondopal

Firma a fost înfiinţată în 2008 în Bucureşti, având ca fondatori pe răposatul Chelu Cătălin Constantin şi pe Mihalcea Petru. Aportul la capital total de 92.000 lei a fost de 91.080 lei din partea lui Chelu Cătălin, reprezentând 99%, iar aportul celuilalt acţionar a fost de 920 lei, reprezentând 1% din capitalul social. În 2010, Mihalcea Petru cesionează acţiunile deţinute către Mînjineanu Edy-Gabriel. Ulterior, în 30 aprilie 2014, au loc alte modificări ale actului constitutiv în ce priveşte administrarea şi auditarea societăţii. Este numit administrator Catană Alin-Cornel şi auditor financiar Micont Expert SRL Galaţi, acestea fiind ultimele înregistrări făcute de către acţionarii de drept ai societăţii.

Foto: Altur SA Slatina

Această firmă a fost înfiinţată de răposatul Chelu Cătălin, având un scop bine stabilit şi anume căpuşarea renumitei firme de piese auto, Altur SA Slatina, societatea aflată sub controlul grupării Chelu. Artexim Mondopal a închiriat spaţii în incinta Altur SA şi s-a implicat în derularea unor afaceri de intermedieri care au prejudiciat grav activitatea acestei societăţi din Slatina. De remarcat este faptul că firma căpuşă a înregistrat începând cu 2011 un profit net de peste 500.000 lei, asta la o cifră de afaceri de 1.624.816 lei, în 2012 profitul obţinut a fost de 421.350, pentru ca în 2013 să ajungă la 266.711 lei.
Problemele cu legea ale răposatului Chelu Cătălin, care s-au accentuat în 2014, a condus la reducerea drastică a activităţii societăţii bucureştene şi înregistrarea de pierderi în 2014, respectiv de 4.153 lei. După decesul lui Chelu Cătălin Constantin, în decembrie 2014, societatea s-a aflat în postura delicată ca acţionarul ce deţinea 99% din acţiuni să nu mai poată participa şi decide în cadrul şedinţelor AGA. Respectivele acţiuni urmau să revină moştenitorilor de drept, urmând procedurile stabilite de legiuitor în astfel de situaţii.

Tupeu şi nesăbuinţă fără margini!

Aşa s-ar putea defini cele ce au urmat prin intervenţia unora în scriptele acestei societăţi. Iată ce s-a întâmplat: juniorul Chelu Cătălin Constantin, fiul cel mai mare al răposatului Chelu Cătălin Constantin, împreună cu mam’mare Doina, a pus-o de o afacere cu iz penal. Cine i-a consiliat nu se prea ştie, dar sigur au fost prost consiliaţi. Sunt voci ce spun că totul a fost premeditat, ţinta fiind Râmar Doina, mama defunctului Chelu Cătălin, aceasta deranjând, se pare, cu procentul deţinut, conform testamentului rămas în urma decesului fiului, iar juniorul Chelu Cătălin Constantin a devenit o victimă colaterală. Concret, juniorul Cătălin Chelu Constantin s-a prezentat la Registrul Comerţului Bucureşti în data de 5 octombrie 2015, unde a solicitat efectuarea unei menţiuni în baza unei hotărâri AGA Ordinară ce ar fi avut loc în 2 octombrie 2015 la Artexim Mondopal SA Bucureşti, privind revocarea administratorului Catană Alin Cornel şi a auditorului Micont Expert SRL Galaţi şi numirea altora în loc, respectiv pe Chelu Cătălin Constantin (junior) ca administrator şi pe Enachi Săftica ca auditor financiar. Toate bune până aici, numai că există o mare problemă: şedinţa respectivă a fost convocată de nu se ştie cine, iar acţionarii prezenţi ar fi fost Râmar Doina şi Chelu Cătălin Constantin junior, care nu prea aveau cum să fie acţionari ai societăţii. Din datele existente la Registrul Comerţului Bucureşti rezultă că acţionari ai firmei la data respectivă figurau ca fiind Chelu Cătălin Constantin (senior) şi Mînjineanu Edy-Gabriel, aceştia deţinând 99% şi respectiv 1% din acţiuni. Mai mult, în 13 septembrie 2018, cei doi, Râmar Doina şi Chelu Cătălin Constantin junior, mai fac o AGA Extraordinară şi hotărăsc schimbarea sediului societăţii din Bucureşti în Râmnicu Vâlcea, în strada Depozitelor nr. 10, adică în fieful doamnei Râmar Doina, în speţă sediul FAVIL SA Râmnicu Vâlcea, societate pusă la dispoziţia acesteia de către bunele prietene şi partenere de afaceri, Ţîru Luminiţa, administrator, şi director general Albu Valeria.

De la extaz, la …agonie!

Cam astea ar fi fazele prin care au trecut personajele amintite, Râmar Doina şi Chelu Cătălin junior, în perioada octombrie 2015, noiembrie 2018. Noii autointitulaţi acţionari ai Artexim Mondopal nu au stat mult pe gânduri, odată ajunşi la frâiele societăţii în octombrie 2015, au început să se implice în diverse acţiuni în justiţie, obiectivul acestora fiind acela de a încasa diverse sume de la Altur SA Slatina. Cei doi, puternic sprijiniţi din interiorul societăţii Altur, căpuşată masiv ani la rând, obţin pentru Artexim Mondopal SA Bucureşti, în urma sentinţei 537/13.10.2016 a Tribunalului Olt, dată în dosarul 933/104/2016, o ordonanţă de plată pentru o sumă foarte mare, respectiv de 1.583.323,68 lei. Sentinţa respectivă, dată într-o zi de 13, se pare că în final a fost cu mare ghinion. Iată cum suna sentinţa: „Admite cererea creditoarei, formulată in contradictoriu cu debitoarea, şi emite ordonanţă de plată pentru suma de 1.333.529,65 lei reprezentând debit principal si pentru suma de 249.794,03 lei reprezentând penalităţi de întârziere, sume ce se vor achita de către debitoare în termen de 30 de zile de la comunicarea ordonanţei. Obligă debitoarea la 15.200 lei cheltuieli de judecată către creditoare, în cererea în anulare şi la 15.200 lei cheltuieli de judecată pentru fond. Definitivă. Document: Hotărâre 537/2016 13.10.2016 “
Râmar Doina şi Chelu Cătălin junior pare că nu întâmplător au făcut ce au făcut şi au ajuns să câştige un litigiu cu ALTUR SA, aceştia fiind bine susţinuţi de personaje din conducerea Altur, în speţă administratorii Ţîru Luminiţa, Bunu Antonel-Cristi, Niţu Rizea Gheorghe şi Erculescu Florica. Se pare că deşi bunica şi nepotul începeau să-şi frece mâinile, gândindu-se la fabuloasele sume ce urmau a se încasa, bucuria a fost de scurtă durată. Rivala Ala Procopenco a intrat pe fir, a realizat escrocheria făcută de cei doi şi a demarat o acţiune în justiţie de anulare a calităţii celor doi ca acţionari ai Artexim Mondopal SA. Situaţia respectivă a răsuflat, fapt ce a pus pe gânduri conducerea Altur, conducere aflată sub controlul răposatului Chelu, aservită intereselor acestuia, şi a cam schimbat puţin macazul. În februarie 2017 Altur SA acţionează în instanţă pe Artexim Mondopal, dosar 511/104/2017 Tribunal Olt şi obţine obligarea pârâtei la plata sumei de 884.776,59 lei, ca în urma apelului promovat în dosar, să obţină 1.245.211,75 lei, din care debit principal 819.503,05 lei şi penalităţi de 425.708,71 lei.
Ce va urma în acest caz, rar întâlnit, nu ştim încă. Un lucru este sigur: cine i-a sfătuit, îndrumat, în intervenţia tupeistă a tandemului bunică-nepot, nu cunoaştem, dar adevărul nu putea să nu iasă la iveală. Va urma o latură penală? Vom vedea! Se pare că prea mulţi dintre combatanţii implicaţi sunt părtaşi în multe alte coţcării asemănătoare.
Vă ţinem la curent.

Leo IANCULESCU 24 - iulie - 2020

One Response so far.

  1. Gelu spune:

    Cred ca ideea a fost de la junior probabil are substante halucinogene in sange la cat se drogheaza sigur el a venit cu ideea.. poate si mama sa Simion Cati.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...