http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Adevăruri năucitoare şi planuri diabolice ies la lumină

În urmă cu 2 săptămâni, mai precis pe 20 aprilie, a avut loc Adunarea Generală ordinară a acţionarilor de la SC Galfinband SA Galaţi. Pentru cei ce nu cunosc situaţia actuală a societăţii la această dată, le aducem la cunoştinţă că societatea este în procedură de faliment-insolvenţă începând cu anul 2018, făcând obiectului dosarului nr.1481/121/2018 aflat pe rol la Tribunalul Galaţi. Administrator judiciar a fost desemnat Casa de Insolvenţă ISTRU SPRL Filiala Brăila, iar administrator special a fost ales domnul Smadu Adrian Eduard. Şedinţa a fost condusă de reprezentantul administratorului judiciar sus-amintit, care a prezentat materialele de la ordinea de zi. Dezbaterile nu au fost nici pe departe furtunoase, cum ar putea crede cei ce au avut prilejul să ia la cunoştină în prealabil de conţinutul documentelor vizând exerciţiul financiar al anului 2018 şi nu au fost prezenţi la şedinţă. Din materialul prezentat a rezultat modificarea spectaculoasă petrecută la nivelul conducerii avute în anul 2018, respectiv alegerea unui nou consiliu de administraţie ca urmare a expirării mandatului celui vechi în ianuarie 2018, şi numirea unui nou director general în locul fostului, controversat şi veşnic, director general Mihai Brânză. Un lucru a fost clar: echipa de şoc a lui Cătălin Chelu din C.A-ul Galfinbandului a ieşit şifonată, pe uşa din dos. Această echipă formată din Bunu Antonel, Ţîru Luminiţa şi Brânză Mihai au fost oamenii forte din gruparea Chelu, personaje care au păstorit cu abnegaţie mari societăţi ale grupării, fiind acţionari şi administratori în zeci de societăţi comerciale, fiind responsabili de numeroase falimente de răsunet, personaje care au butonat sume uriaşe, de ordinul milioanelor de euro, către buzunarul grupării sus-amintite. Noile personaje apărute în Consiliul de administraţie sunt: Mitu Ionel, Erculescu Florica şi Cătană Alin. Gurile rele spun că ar fi aceeaşi Mărie cu altă pălărie şi că ar fi eşalonul doi. Ceva este, având în vedere structura acţionariatului şi cine decide în final proporţional cu acţiunile deţinute.

Raport devastator, realităţi năucitoare ies la iveală

Din prezentarea rezultatelor financiare la zi, corelate cu rezultatele din ultimii zece ani, se pot trage concluzii în privinţa a ceea ce s-a întâmplat în ultimii zece ani de când gruparea Chelu s-a infiltrat şi a preluat conducerea în C.A. şi conducerea executivă, modul în care societatea a fost condusă spre faliment. Dacă în anul 2008, perioadă în care era condusă de un director integru, capabil, în speţă Stadoleanu Daniel, societatea realiza o producţie fizică de 9.263.975 kg şi valorică de 34.397.069 lei, după demiterea abuzivă a acestuia şi numirea lui Brânză Mihai, creierul malefic al grupării Chelu, s-a ajuns ca la finele mandatului acestuia societatea să înregistreze o producţie fizică de doar 2.498.380 kg şi valorică de 12.099.480 lei, diferenţă edificatoare în ce priveşte conceptul managerial al acestuia. În perioada cât a fost condusă de C.A-ul lui Chelu, societatea a fost împinsă spre dezastrul ce avea să vină în 2018. Noua conducere a reuşit, cu eforturi deosebite şi abordând o altă atitudine managerială, să crească rapid producţia fizică în 2018, material la 4.235.263 kg şi valoric la o creştere până la nivelul de 14.002.267 lei.Toate bune până acum, dacă vorbim de producţia realizată în 2018, dar din raportul noii conduceri ies la iveală lucruri de te cruceşti în ce priveşte operaţiunile economico-financiare derulate de fosta conducere.

Brânză fentează, centrează şi tot el marchează… falimentul!

Din curajosul şi neaşteptatul raport, de belea şi foarte curajos se poate spune, al noii conduceri, aflăm că fostul director general şi membru C.A., domnul Brânză Mihai a implicat societatea în numeroase operaţiuni economico-financiare cu alte societăţi ale grupării Chelu, dar asta n-ar fi nimic pe lângă aspectul demn de reţinut că, în fapt, era director şi la firmele cu care derula diversele operaţiuni. Cum se zice: el centra, el marca, dar pierdeau ambele echipe! Dar nici astfel de practici n-ar fi fost rele dacă aceste tranzacţii nu ar fi dus la înregistrarea unor prejudicii la firmele implicate, ci ar fi fost spre binele ambelor părţi. Din păcate, realitatea este cu totul alta în ce priveşte aceste tranzacţii comerciale. Din raport reiese că relaţia cu Amplo SA Ploieşti a fost una mai specială, contribuind în final la deschiderea procedurii de faliment-insolvenţă pentru un „mizilic” de doar 5.450.021,44 lei, deci cam vreun milion şi ceva de euro. Tranzacţiile cu Amplo SA Ploieşti, o altă firmă controlată de grupul Chelu până de curând, a fost toxică şi pentru aceasta, societatea fiind adusă şi ea în pragul falimentului, iar societatea avea acelaşi director general: Brânză Mihai. Nu a fost decât o banală coincidenţă, a comentat un acţionar mai hâtru în discuţiile purtate. Şi ca totul să pară mai elocvent, am aflat că alta firmă a grupării Chelu, ieşită de sub controlul acesteia (altă coincidenţă), respectiv Metalica SA Oradea, a livrat marfă la greu către Galfinband, dar banii nu prea au ajuns la firma din urmă, la finele anului mai fiind de plată vreo 180.521lei. Surpriză mare şi nu prea: director la Metalica SA Oradea era acelaşi domn Brânză Mihai. Se pare, zic alţii, că iarăşi a fost o banală concidenţă.

Afacerea Romsteel Impex SRL Galaţi

Legătura de afaceri stabilită de Brânză Mihai cu această firmă, aflată şi ea în faliment la această dată, parcă ar vrea să ne demonstreze că s-a dorit falimentarea Galfinband-ului pe baza umui scenariu bine pus la punct. Astfel, am aflat din acelaşi raport C.A. că directorul general Brânză, directorul comercial Stătescu Sorin şi directorul economic Platon Dănuţ au creionat un fel de triunghi al Bermudelor format din: Galfinband, Amplo şi Romsteel Impex. Astfel, materia primă necesară producţiei Galfinband era livrată de Amplo SA Ploieşti, producţia realizată în mare parte fiind livrată către Romsteel Impex. Aceasta din urmă, pentru a se achita de datoria către Galfinband, folosea tehnica compensării, livrând produse diverse de proastă calitate, zic unii, presta servicii diverse la preţuri neruşinate şi îndoielnice calitativ şi chiar inoportune. Per total, la trasul liniei, Romsteel Impex ,,s-a cerut singurică şi neforţată” în faliment-insolvenţă în iunie 2018, Galfinband SA având de recuperat de la aceasta un mizilic de vreo 397.371 lei, ba chiar şi vreo 0,4 bănuţi. Bine de ştiut ar fi că Romsteel Impex, firmă bine aleasă în acest triunghi de belea, s-a achitat de obligaţiile de plată către Galfinband şi cu ceva bilete la ordine fără acoperire şi neachitate. Aceste aspecte au fost detaliate ,,răutăcios” de sincer de noua conducere, zic unii. Miroase urât afacerea, chiar se pare că s-a împuţit cam tare brânza. Mirosul fiind atât de intens şi pericolul de contaminare foarte mare, poate că anumite organe specializate ar trebui să intre pe fir, dar nu de la D.S.V.S.A. sau Protecţia Consumatorului.

Curiozităţi la lista celor de la masa credală

Răsfoind lista celor înscrişi la masa credală, rămâi surprins că acolo apar şi alte nume de societăţi ale grupului Chelu: Mecanica Rotes Târgovişte, Pneu-Service SA Galaţi şi Mega-Grup Invest SA Galaţi. Nimic neobişnuit, dar din nou coincidenţă: Brânză Mihai a fost ani de zile general la Mecanica Rotes, firmă intrată şi ea în faliment la un moment dat. Despre Mega Grup Invest SA Galaţi numai de bine putem spune: este firma păstorită cu mare chibzuială de ani şi ani de acelaşi administrator unic, Brânză Mihai. S-ar zice că este o nouă concidenţă. Deja parcă nu mai este coincidenţă, zicem noi. Această firmă mamut a grupului Chelu are mult prea multe ascunzişuri şi cotloane pe unde zac numeroase active luate cu japca de prin alte colţuri din ţară, de la diverse societăţi în care s-a infiltrat grupul Chelu şi pe care le-a uşurat de multe active. O firmă aparte din cele înscrise la masa credală sare în ochi, Rosteel Invest SRL Galaţi, firmă ce păstoreşte momentan pe plaiurile comunei Vânători de lângă Galaţi, aceasta având pretenţii de vreo 209.365,87 lei. Ce şi cum stă treaba cu această firmă n-a vrut să ne zică pe şleau conducerea actuală, sigur ştiu ei multe, mai aflarăm şi noi una, alta, ceva ce miroase a Amplo SA Ploieşti. Oricum, vom face săpături şi vă ţinem la curent.

Planul diabolic New Company Recycling S.R.L. sau planul celor 3 muşchetari

Ei sunt artizanii planului Rostramo-Recycling: de la stânga la dreapta: Chelu, Brânză, Gabi Constantinescu

Cam aşa s-ar putea intitula această mizerie concepută la ceas de seară în decembrie 2012, mizerie în care Galfinband SA a fost implicată printr-o tranzacţie suspectă cu firma New Company Recycling SRL Drobeta Turnu Severin (firmă de colectare fier vechi) şi cu Rostramo SA Tg Jiu, aceasta din urmă fiind implicată de gruparea Chelu în uriaşe fraude vizând returnări de T.V.A., vânzări, achiziţionări fictive de utilaje şi multe alte coţcării de acest gen, majoritatea cu societăţi din grupul Chelu. Oamenii de nădejde a lui Cătălin Chelu au fost prezenţi la momentul oportun la frâiele SC Rostramo SA, pe care au condus-o cu măiestrie pe calea pierzaniei, sau mai bine zis a falimentului, într-un final. Şi uite aşa, din una în alta, Galfinband SA s-a văzut bună de plată pentru o sumă uriaşă de 1.553.677,50 lei! Asta pentru un contract de garanţie semnat pe genunchi şi pe sprânceană, cum s-a zice. Aceste sume sunt ,,DESPĂGUBIRI” obţinute în instanţă, urmare a unor acte încheiate prin înţelegeri obscure încă din 2011! Oare D.S.V.S.A.-ul ce zice de acest miros? Pentru cei ce nu ştiu, D.S.V.S.A. este prescurtarea de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, asta pentru a nu exista confuzii.

La final: bombonica de pe tort

Nu se putea ca la final de şedinţă a adunării generale să nu aflăm ceva mai tare ca în emisiunea „Surprize, surprize” a cunoscutei prezentatoare Andreea Marin. Protagoniştii surprizei sunt doi domni apăruţi brusc şi instantaneu la masa credală: dom’ director (fost) general Brânză Mihai, cu „modica” sumă de 679.894 lei (!) şi Stătescu Sorin, fost director comercial, cu suma de 84.000 lei! Două probleme rămân demn de reţinut: cum judecătorul sindic a acceptat la masa credală înscrierea acestor persoane în baza unor înscrisuri ce par de domeniul S.F. şi care nu prea figurează în evidenţele Galfinband, şi cum s-au întocmit aceste înscrisuri.
Un fapt este clar, cel puţin aşa reiese din raportul conducerii: actul prezentat de Stătescu Sorin a fost semnat de nimeni altul decât de Brânză Mihai, un înscris antedatat şi intrat pe uşa din dos, între două pauze. Acte semnate ca între ei, băieţii, unul fiind naş (Brânză) şi altul fin (Stătescu). În ce-l priveşte pe Brânză Mihai, se zice că acesta şi-a fabricat un contract de mandat, aşa la final, semnat la blat, zice lumea, de nimeni altul decât de Bunu Antonel, coleg de suferinţă cu Mihai Brânză prin nenumărate societăţi ale grupului Chelu şi cu care a contribuit la bunăstarea, nu a poporului român, ci a grupării Chelu. La final mai aflăm una tare: finul domnului Brânză, Stătescu Sorin, s-a simţit profund lezat de reducerea postului şi a cerut în instanţă daune morale substanţiale, aspect ce face obiectul dosarului nr.1554/121/2018 de la Tribunalul Galaţi, cât şi drepturi salariale (dosar 2287/121/2018). Surprinzător ar fi şi faptul că Stătescu Sorin şi Brânză Mihai sunt reprezentaţi în instanţă de avocatul de casă al grupului Chelu, respectiv Oancea Sorin, fapt ce dă de gândit şi tulbură mult apele acestui litigiu. Se pare că războiul izbucnit la această societate este de o amploare mai mare decât pare la prima vedere şi vor fi mari mişcări de trupe în acţionariat şi poate că şi în conducerea executivă, având în vedere structura actuală a acţionariatului. Vă ţinem la curent cu acest război la sânge pentru această firmă, război mult mai complicat şi cu multe alte dedesubturi, plăţi de poliţe, mai vechi şi mai noi.

Leo IANCULESCU 10 - mai - 2019

7 Responses so far.

 1. Sandu spune:

  Am citit un articol despre treaba asta acum un an şi văd că ce se părea că se va întîmpla s-a întîmplat. Din punctul meu de vedere treaba cu falimentul ăsta este o făcătură. Cum domnule să dai faliment cînd ai und da marfa, nu ai alt rival pe piaţă la nivelul tău, ai utilaje, ai spaţiu, esti aproape de materia primă, ai muncitori foarte bine pregătiţi, deci ai totul şi tu te împrumuţi cheltui sume de bani aiurea, faci datorii către firmele mafiotului de Chelu, Dumnezeu să-l ierte, dar după ce văd că se întîmplă cred tot mai mult că a fost omul o victimă a derbedeilor din jurul lui. Păi a murit omul de ceva anişori şi deabia după moartea lui s-au petrecut o groază de bagabonţeli a celor de la conducere. Acest Brînză de care vorbiţi, din cîte am auzit, cine l-a cunoscut pare painea lui Dumnezeu, liniştit, calm, şi iată ce treburi murdare ies la iveală. Cum poate să aibă tupeu să mai ceară şi miliarde după toate măgăriile făcute, la fel şi cu celălat individ Stănescu. Ăştia trebuie daţi pe mîna poliţiei de urgenţă, să plătească toată furăciunea făcută. Păcat de această fabrică care a căzut pe mîna acestor mafioţi. Sincer mă miră un lucru: cum de a avut curaj aştia noi din conducere să lupte cu mafioţii lui Chelu. Să le dea Dumnezeu tărie şi baftă, da cred că iar se va muşamaliza totul. Fac poliţiştii vîlvă dar trec ani şi ani şi ni se întîmplă nimic. Asta este marea tragedie. Numai bine la astia ce au venit la conducere.

 2. M.S. spune:

  Din ce cunosc, asa la un nivel mai redus de acces la mafia din jurul Galfinband, acest Brînză a fost creierul tuturor marilor ţepe concepute de oamenii lui Chelu. Toţi oamenii ce au roit în jurul lui Chelu sunt la fel, mafioţi, fără scrupule, morţi după bani, mincinoşi, tupeişti, escroci de mare clasă. Brînză din ce scrieţi a fost la multe societăţi barosane din ţară şi probabil este mare specialist în tot felul de furăciuni. Nu a ajuns întîmplător aici indivizii acestia şi dacă au plecat barosanii dinainte care erau la putere în societate înseamnă că au avut ei spate la greu. Din ce se întîmplă după moartea lui parcă încep să cred că acest om a fost prostit în toate felurile de gaşca ce l-a înconjurat, l-au furat, de fapt au furat ei pentru el, da au avut grijă să pună bine deoparte sume fabuloase, să-i cînte osanale, da prin spate si-au creat un sistem paralel, moartea lui a fost mană cerească pentru ăi din jurul lui.

 3. Mia spune:

  Bună socoteală şi-a făcut Brînză, faci jaf în fabrică, sugi tot sîngele din ea, o aduci în prăpastie şi mai vrei şi bani la urmă după ce te dă afară pentru furtişagurile făcute şi încă o groază, cît cîştigă un om normal în 20 de ani şi mai bine. Măgărie mare. La fel şi ameţitul de Sorin, poate îl mănîncă pielea ştie ce porcării a făcut, da face pe cinstitul de nu se mai poate.

 4. George spune:

  Să spună Brînză cu ce bani, cu ce oameni, cu ce materiale s-au făcut vilele de la Vînători? Cine stă acolo, eu? Tot gaşca lor de bandiţi. Vezi ci masini au stă mîţa în coadă. Salarii mici la oameni da marele director şi-a luat jipan de ala barosan. L-au dat afară da iau luat masina?

 5. Ilaşcu spune:

  Vreţi una tare cu Brînză? Vă zic eu. A făcut ăsta o firmă GALFINBAND AUTOMATIZĂRI şi-a dat un mic furtişag de un milion şi ceva de euro la fabrica de ulei Argus. S-a scris ceva de jaful făcut acolo de Chelu, cu date la fix, da s-a întîmplat ceva.Toţi marii hoţi sînt mînă în mînă unii cu alţii şi sînt protejaţi de poliţişti, de procurori, altfel cum scapă mereu şi rămîn cu sume uriaşe. Vă dau la fix cu Brînză.
  A luat individul ulei de 50 miliarde lei în 2012 de la Argus unde iera şi acolo în conducere. Uleiul l-a prăduit şi acum firma lui este în faliment. Problema este alta, dacă a făcut coţcărie de ce nu este anchetat de poliţie? Valabil şi în cazul de faţă la Galfinband. Frate a făcut ce scrieţi, da a făcut mult mai multe, plîngere la poliţie, ce ziar, ce alte chestii. Asta vrem să aflăm că s-a făcut plîngere, că are un număr de înregistrare şi că au fost chemaţi oamenii să dea declaraţii şi să vedem că se aude ceva de la poliţie, da nu după 20 de ani. Vă trimit date mai multe despre firma cu uleiul, să văd o daţi?

 6. P.C. spune:

  Pe avocatul lui Brînză îl cheamă Oancea Sergiu nu Sorin. Acest avocat a fost în schemele lui Chelu încă de prin anii 2000. L-a pus Chelu admnistrator în 2003 la Prodprest(fostul IJPIPS) unde a tras un tun barosan statului(APAPS) în 2004 cînd a semnat o mare excrocherie privind majorarea de capital făcută de bătrînelul Iscu Ion(cel care cu bani de la Chelu cumpărase o mare parte din acţiunile societăţii) cu aşa zise utilaje, gunoie de fapt, care nici nu sunt, plus ruina aia de pe Traian colţ cu Vultur de care am văzut că aţi scris. Cu aceste gunoie i-a dublat ponderea lui Iscu Ion în PRODPREST, acţionarii ăia cu cupoane şi statul au rămas cu buzele umflate. Acest Iscu a fost băgat într-o groază de potlogării de nici nu îţi vine a crede, merita de mult să fie la mititica pentru spălare de bani. Oancea ăsta la înfipt bine Chelu pe treabă, i-a dat bani, ş-ia făcut firmă avocatură,
  el figurează într-o groază de procese. Unii zic că ar fi ceva rudă cu judecătoare Oancea, şefa Judecătoriei Galaţi, că prea se dă rotund. Am citit în ziar că stătea înfipt bine la
  Primăria Galaţi de unde a supt ceva bănişori. Asta înseamnă relaţia şi tupeul în ţara asta.

 7. M spune:

  Cum să nu-l lase pe Brînză să ia 6miliarde de la Galfinband după toate golăniile făcute. Asta e vrajă pentru fraieri, cum să nu fie răsplătit pentru cele făcute celor din gaşcă. Vedeţi cine sunt la conducere, Mitu Ionel, Erculescu Florica şi Cătană Alin. Cine sînt ăştia, oamenii lui Gabriel Constantinescu, puşi de el să facă toate măgăriile cum vrea muşchii lui. Mitu Ionel este omul prins într-o grămadă de societăţi cu Brînză, au dat bufuri mari de tot, e la cataramă cu Constantinescu, administrator şi la Mobila Rădăuţi, Morărit Roman. Erculescu este o bătrînică pusă de Constantinescu la marile societăţi pe care le-a acaparat aşa cum a făcut şi cînd trăia Chelu, vezi Mecanica Rotes, Mobila Rădăuţi, Altur, Morărit Roman etc. Asta nu mişcă în front, are multe belele din vechi, făcuse chestii urîte cu Brînză care a fost director general la Mecanica Rotes, mai făcuse vreo două SRL-uri cu dom director Brînză la Tîrgovişte, multe altele. Cătană copchil, face lustrul la pantofi lui Constantinescu, l-a făcut om în cîte firme l-a pus, numai prostii a făcut băieţaşul ăsta. Deci totui de faţadă, Brînză o să ia banii, blatul este cu Constantinescu, au făcut zeci şi zeci de miliarde amîndoi, se au de nas reciproc. Aşa că…s-au gîndit bine, numai Stadoleanu să tragă mălai la greu pentru că l-au dat afară aiurea

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...