logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Ideal Windows s-a dovedit a fi o poveste de succes în construcţii de locuinţe care să schimbe faţa prăfuită a Galaţiului. Nuuuu, patronul acestei firme, controversatul Ionuţ – Silviu Bahnaru, a reuşit să schimbe vieţile şi feţele a zeci de oameni pe care i-a lăsat pe drumuri, după ce le-a luat sutele de mii de euro pe apartamentele visate în blocurile Mazepa Residence şi Garden Residence de pe strada Ştiinţei.
Şi totuşi, firma lui a construit (deci nu ca dezvoltator) cele două blocuri turn de pe bulevardul Coşbuc. Şi s-a lucrat cu meseriaşi de valoare, atâta timp cât un pionier în dezvoltări imobiliare, cum este Corneliu Istrate, şi-a luat o echipă formată din maiştri şi muncitori, cu care a vizionat finisajele celor două blocuri de locuinţe, pe care le-a apreciat şi le-a dat exemplu constructorilor săi.
Şi totuşi, ce şi cine l-a pierdut pe patronul Bahnaru, care nu poate fi contactat telefonic, de şi-a bătut joc de soarta atâtor familii, care au făcut credite pe oriunde, numai să achite, uneori integral, apartamentele la care au visat? Femeile, limuzinele, şpăgile împrăştiate pe oriunde, concediile şi revelioanele petrecute în cele mai exotice ţinuturi din lume?

Bahnaru ştia cu şase luni înainte că va fi printre câştigătorii Centurii Galaţiului

Da, atunci când îşi prezenta portofoliul de lucrări viitoarelor victime, Silviu Ionuţ Bahnaru nu rata nici un prilej de a se lăuda cu Italian Residence, cu Mazepa Residence (către cei care achitau – unii integral, apartamentele din viitorul bloc de pe Ştiinţei), cu blocul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, cu lucrările în derulare de la Grădina Botanică, dar mai ales, cu reparaţiile capitale de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, cu faptul că firma sa va fi în asocierea care va câştiga licitaţia privind construirea centurii ocolitoare a Galaţiului, finanţată în proporţie de 80% din fonduri UE, valoare estimată fiind de 113.285,253 de lei. Păi cum draku să nu pici ca musca-n plasa de păianjen când asculţi Înşiră-te Mărgărite de Ionuţ Bahnaru?!
Dar această poveste care părea fără de sfârşit s-a dovedit a fi una copiată după reţetele de partid şi de stat, desigur ale lor. Şi de unde ştia Bahnaru că va fi în echipa câştigătoare a licitaţiei înainte cu şase luni până la organizarea licitaţiei?! Iată că înainte de a-şi cere insolenţa şi falimentul firmei sale, el şi-a retras firma din asociere contra unui bilet la ordin în valoare de 600.000 de lei, ne relatează cei lăsaţi în pielea goală sub cerul liber.

Florentina Gălățanu, agent imobiliar

Firmele din Piatra Neamţ care au cumpărat cesiunea sunt SC Aqua Parc şi Mavgo Holding SRL, ambele controlate de Vasile Gheorghe, care este cumătru cu Ionel Arsene, cel care în 2018 petrecea Crăciunul în Maldive alături de puşcăriaşul Liviu Dragnea, de ţiitoarea acestuia, Irina Tănase, şi de puşcăriabilul Darius Vâlcov, triste figuri care au scufundat şi pesedeul şi ŢARA. Pe facebook, fruntaşii pesede din judeţul Neamţ au postat şi dovezi în imagini, Crăciunul din Maldive fiind prelungit cu revelionul în Dubai.
În asocierea edificării centurii au mai rămas, pe lângă nemţeni, Hydrostroy A.D. Sofia – Bulgaria şi SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi.

Blocul Ideal Windows din str. Științei

 

Procurorul General al PCAP Galaţi i-a tras de sub picioare şi lucrările de la sediu

Sursele noastre ne-au mai relatat că Bahnaru şi-a cam curăţat firma de obligaţii înainte de a-şi declara insolvenţa, sau de a i se cere insolvenţa, cesionând toate lucrările finanţate din bani publici.
În schimb, lucrarea de refacere şi de amenajare a sediului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, situat pe strada Basarabiei, i-a fost trasă de sub picioare lui Bahnaru de către procurorul general, Marcel-Gabriel Enciu. Acesta l-a convocat pe S.I. Bahnaru pe care l-a determinat să declare în scris că renunţă la lucrările de reparaţii capitale ale sediului instituţiei, din cauză că firma acestuia este în insolvenţă. Păi, domnule procuror general, dacă a-ţi ştiut să apăraţi banii statului de mâna lungă a unor astfel de patroni, de ce nu daţi curs plângerilor depuse încă de acum şase luni de către cei cărora li s-au luat sute de mii de euro în schimbul a nimic?
Împotriva lui Bahnaru şi a Ideal Windows au fost depuse declaraţii de către păgubiţi şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Desigur ele au fost îndreptate greşit, căci în hora asta a vânzării pieii ursului din pădure sunt prinşi şi doi notari publici, care nu pot fi cercetaţi penal decât de către procurori ai parchetelor curţilor de apel. Deci, e simplu să le adunaţi şi să le conexaţi, încât aceşti păgubiţi să mai poată recupera ceva din prejudiciul suferit.

Debitorul Bahnaru & Ideal Windows şi-a cerut falimentul

Iată şi lista cu un singur debitor Ideal Windows şi cei 15 creditori, persoane fizice şi juridice, publicată pe portalul Tribunalului Galaţi, în dosarul de faliment. Dosarul are nr. 1705/121/2020, se află pe rolul Tribunalului Galaţi, Secţia a II-a Civilă, având ca materie falimentul şi ca obiect cererea debitorului.
Redăm lista cu creditorii, căci debitor este doar unul singur. Ideal Windows, reprezentată de administratorul judiciar Sergiu Oancea, despre care vom vorbi în ediţia viitoare.
Lista:
• SC IDEAL WINDOWS SRL
• AVA CONSTRUCT SRL
• EL MARP COMPANY SRL – PRIN ADMIN. MARIUS AXINIA
• CHIRILA CRISTINA
• CARCIUG MARICELA
• SC IDEAL WINDOWS SRL – PRIN ADM. JUD. OANCEA SERGIU
• TERMOGLAS COMPANY SRL
• ARABESQUE SRL
• PORSCHE BANK ROMANIA SA CU SEDIUL ALES LA CAB DE AVOCATURA CRIANA MACARESCU
• SC FORTIREKO SRL
• METALURGIC 21 PLAN SRL
• CREATIV INVEST SRL
• MGM CHINA CONSTRUCTION COMPANY SRL
• SC DARIUS LUCA SRL
• DIMA EMILIAN COSMIN – CU SEDIUL PROCESUAL ALES LA CI AV.
• BALAN IULIA
• SC VEGA 93 SRL – PRIN ADM. JUD. CITR FILIALA GALATI SPRL BUCURESTI ROBU FLAVIAN PFA
• VASILE MIRCEA
• SC LIVIONART SRL CU SEDIUL PROCESUAL ALES LA IORDACHE LIVIU

Vom reveni în forţă în ediţiile viitoare cu poveştile aiuritoare ale lui Marius Vasilache, patron al fostului RBX, devenită EL MARP, implicat şi el în încasări pentru apartamentele rămase la stadiul de ciorbă de limbă, despre notarii Crăciun, despre administratorul judiciar Sergiu Oancea, care îi abureşte pe cotizanţii cu sutele de mii de euro cum că va găsi un constructor care să continue blocul de pe strada Ştiinţei, precum şi cu dialogul telefonic dintre un preot, prezbitera sa şi Silviu – Ionuţ Bahnaru, pe fondul lipsei de utilităţi în apartamentul pe care l-au achitat integral.
Vă avertizăm că limbajul celor trei protagonişti, pe care îl vom transcrie, nu-l mai întâlniţi decât la clanurile interlope, mie ofilindu-mi deja urechile după o primă ascultare.

Gelu CIORICI 4 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...