logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Triunghiul malefic: Rimar Doina, Ţîru Luminiţa şi Lupu Lina Florentina au plănuit totul!

Doina Rimar a luat potul cel mare: 4.506.907 lei!

 

Scurt remember

La finele lunii ianuarie 2020 v-am dezvăluit faptul că inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Constanţa au depistat o fraudă de peste 4 milioane de lei la o serie de societăţi comerciale gălăţene. Asta au constatat inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Constanţa, cu ocazia unui control la finele anului 2019. Nu a fost un control de rutină, cum s-ar crede, ci mai degrabă unul bine ţintit, urmare a unor sesizări cu repetiţie. Control la societăţile respective pe aceeaşi temă s-a mai făcut şi în 2016, dar nu am reuşit să aflăm prea multe informaţii la vremea respectivă. Obiectivul controlului făcut în perioada 28 octombrie 2015- 2 martie 2016, ca şi cel din noiembrie-decembrie 2019, l-a constituit circuitul unor transporturi masive de mobilă din Piteşti către societăţi comerciale cunoscute din Galaţi, majoritatea aflate pe platforma comercială Galgros. Marele perdant, principala victimă în tot acest circuit infracţional, a fost în primul rând producătorul mobilierului, respectiv Alprom SA Piteşti, firmă aflată deja de ani buni în faliment, mai precis din anul 2014. Aceasta a livrat mobilerul, a plătit şi transportul, dar nu a încasat banii cuveniţi. Iată circuitul mobilierului de 4.506.398,94 lei:

CIRCUITUL MOBILIERULUI


Toate aceste firme au primit mobilier din lemn masiv, de super clasă, provenind de la firma Alprom din Piteşti, mobilier facturat către firma Terifal SRL Galaţi, care la rândul ei l-a facturat către firmele gălăţene menţionate, toate facturile însumând 4.506.398,94 lei, după cum urmează: Fricom 1.470.178 lei, Galatex 999.273lei, Comat 735.326 lei, Amattis 800.256 lei, Debrocons 501.364 lei. Mobilierul respectiv s-a constatat că a fost livrat direct la beneficiarii amintiţi, conform înţelegerii, transportul efectuându-se de către o firmă din Piteşti, Auto Transpeed Line AG SRL. Plata pentru transportul mobilierului la beneficiari s-a făcut de către Alprom SA Piteşti. Controlul încrucişat, efectuat de echipa de control antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă 2 Constanţa, a constatat printre multe alte nereguli şi cel mai important aspect: Alprom SA Piteşti, producătorul şi vânzătorul mobilierului amintit, nu a primit contravaloarea mobilierului livrat către SC Terifal SRL Galaţi, deşi aceasta a încasat banii pentru marfa achiziţionată de la producător.

Cine este SC Terifal SRL Galaţi?

Firma respectivă a fost înfiinţată în octombrie 2009, având un capital social de 200 lei şi ca asociaţi două persoane obscure: Panaite Tinel şi Orac Ghiţă, ambii gălăţeni, fără „antecedente” în lumea afacerilor din Galaţi. Administrator al societăţii a fost desemnat Panaite Tinel, deţinător a 95% din părţile sociale. Organele de control au constatat că această firmă figura cu sediul în strada Fraternităţii nr. 9, adresă la care mai figurau vreo 39 de societăţi comerciale, toate înfiinţate de grupul de persoane din anturajul lui Chelu Cătălin. Firma Terifal SRL Galaţi (J17/1082/2009), nu se ştie cum, zic unii, a intrat în relaţii comerciale cu Alprom SA Piteşti, a luat marfă de la aceasta, a livrat-o către diverşi beneficiari şi a dispărut în ceaţă, cum s-ar zice. Controlul a constatat că societatea gălăţeană deţine situaţii financiare doar pentru anul 2009 şi 2010, apoi a dispărut, fiind radiată. Controlul a concluzionat că singurile operaţiuni comerciale ale acestei firme au fost doar cu mobilierul „extras” de la Alprom şi neachitat, livrarea acestuia către firmele gălăţene, încasarea banilor şi depunerea acestora în contul unei terţe firme. Cum a fost posibil, cine este Panaite Tinel, administratorul „malefic”, zic unii, cine a pus în scenă totul?

Panaite, de la om de curte la …administrator

Panaite Tinel este un personaj modest din toate punctele de vedere, gospodar şi bun la toate prin fostul Cony Sat SA Galaţi. Era om de casă la firmă, mai dădea cu mătura, bătea un cui, repara vreo poartă, mai făcea ceva cumpărături pentru şefi, o curăţenie prin ograda acestora etc. Acesta era numai bun de folosit în combinaţia ce avea să urmeze şi care avea să aducă o sumă uriaşă de bani unora.
Iniţial, s-a zis că cel care ar fi demarat combinaţia a fost răposatul Chelu Cătălin, numai că pe parcurs au intervenit femeile, cele care au afectat atât de mult viaţa şi finanţele acestuia. Se spune că, prin anii 2008-2010, Rimar Doina, mama răposatului, Tîru Luminiţa şi Lupu Lina Florentina se ocupau de multe operaţiuni economice şi financiare prin zecile de firme înfiinţate de gruparea Chelu. Cătălin Chelu, preocupat de marile combinaţii şi tranzacţii financiare în care se implicase în piaţa bursieră, a lăsat în seama celor trei persoane multe din operaţiunile comerciale la vremea respectivă. Dacă iniţial s-a dorit achiziţionarea unei cantităţi mari de mobilier de la Alprom SA, urmând ca plata să se facă ulterior, această situaţie a luat o altă turnură. Personajele de sex feminin amintite, persoane care controlau evidenţele contabile, au reuşit un plan diabolic prin care l-au cam păcălit pe Cătălin Chelu.

Triunghiul malefic: Doina Rimar, Ţîru Luminiţa, Lupu Florentina

                 

Lupu Florentina – Rimar Doina – Ţîru Luminiţa

Acestea au fost cele care au realizat un plan malefic de a obţine o sumă fabuloasă, se pare fără ştirea lui Chelu Cătălin, care la vremea respectivă îşi propusese doar achiziţionarea mobilierului şi distribuirea acestuia către diferite destinaţii, dar fără a efectua plata către intermediarul Terifal SRL, implicit la producătorul şi vînzătorul de drept, Alprom SA. Planul celor trei personaje diabolice, realizat cu ajutorul contabililor societăţilor implicate, a constat în a distribui marfa către destinaţiile stabilite, nu neaparat către cele reieşite din facturile întocmite. Practic vorbim de un furt, în condiţiile în care marfa este facturată către o firmă, se semnează de primire, se plăteşte marfa, dar… o mare parte dispare către anumite destinaţii, doar de anumite persoane cunoscute. Mai mult, mobilierul a fost plătit de societăţile beneficiare (cel puţin în scripte), către intermediarul Terifal, care, după cum am precizat, nu a livrat banii către vânzătorul Alprom, care a fost principalul păgubit în această maşinaţie. Ţinând cont de cine sunt firmele care au plătit mobilierul dispărut în neant, putem conchide că au fost înşelaţi mulţi acţionari ai firmelor respective, persoane cărora nici prin cap nu le-a trecut ce maşinaţii fac acţionarii majoritari împreună cu cei numiţi de aceştia la conducere. Vorbim concret de cazul SC Fricom SA Galaţi, SC Galatex SA Galaţi, SC Comat SA Galaţi, societăţi privatizate prin aşa zisa Cuponiadă. Iată care a fost circuitul banilor în urma combinaţiei uluitoare de care am făcut vorbire:

CIRCUITUL BANILOR

După cum se vede din reprezentarea grafică, într-un final, banii pe mobilierul luat fără plată de la Alprom Piteşti de firma Terifal, a fost facturat către firmele sus-menţionate, s-a încasat contravaloarea facturilor emise, s-au făcut deducerile de TVA corespunzătoare.

Rimar Doina a încasat 4.506.907 lei!

Banii încasaţi de Terifal SRL Galaţi de la firmele gălăţene, prin administratorul Panaite Tinel, au fost transferaţi în contul unei firme din Bârlad, Pexalfin SA, care, aparent nu avea nicio legătură cu firmele lui Cătălin Chelu. Transferul sumelor amintite s-a făcut fără a avea o motivaţie reală, plata unor bunuri, servicii, etc. Banii au fost încasaţi în 6 tranşe de Pexalfin SA, respectiv suma totală de 4.582.007 lei, sume care au fost transferate mai departe, în aceeaşi zi în care au fost primite, respectiv tot în 6 tranşe, în contul personal al doamnei Rimar Doina, fără nicio justificare. Consecinţa imediată, la vremea respectivă, a acestei maşinaţii, a fost aceea că, bossul, Cătălin Chelu, aflând de operaţiunea respectivă, s-a certat cu beneficiara sumei, mama sa, Rimar Doina, cu care de altfel a încetat relaţiile de orice fel până la sfârşitul prematur al acestuia. Colaboratoarele de nădejde ale beneficiarei Rimar Doina: Ţîru Luminiţa şi Lupu Lina Florentina, au dat-o cotită în faţa şefului şi au scăpat de furia răposatului Chelu. Cele două „colaboratoare” au fost şi sunt în continuare răsplătite regeşte, dar nu dezinteresat, de Rimar Doina. Acestea figurează ca angajate, fictiv, în diverse firme aparţinând grupului de interese şi au primit anual sute de mii de lei. Dar despre multe alte maşinaţii ale acestor 3 (trei) personaje malefice vom reveni. Aşteptăm modul în care se va finaliza cercetarea, dacă există o cercetare pentru fraudele amintite, cum se va finaliza şi cum se va recupera prejudiciul de la cei vinovaţi. Vom reveni cu detalii despre acest caz, dar vom dezvălui şi alte matrapalzâcuri similare ale acestor trei personaje de poveste.

Leo IANCULESCU 21 - august - 2020

9 Responses so far.

 1. Simona spune:

  Din ce am înţeles acest mobilier livrat către firmele la care faceţi referire, a fost achitat de acestea, dar mobilierul a ajuns la alte destinaţii fără a se încasa banii pentru ele. În atare situaţie nu avem de a face cu un furt ci de infracţiunea de delapidare, fiind vorba de mărfuri aflate în gestiunea unei societăţi comerciale. În cazul de faţă nu înţeleg de ce organele de control care au făcut inspecţia fiscală nu au sesizat infracţiunea de delapidare. Acţionarii societăţilor au aflat de aceste escrocherii sau nu? Aceasta este o problemă deosebită, întrucât nu au fost informaţi corect, nu li s-a adus la cunoştinţă de actele de control şi ca atare nu aveau cum să cunoască că cifrele din bilanţ sunt mincinoase. Trebuie ca unul sau mai mulţi acţionari să sesizeze Poliţia, DIICOT, fiind vorba de un grup infracţional format din cei aflaţi la conducere, gestionarul de la fiecare societate, cenzorul societăţii.

 2. Stefan spune:

  Greşit se spune triunghiul malefic, este un triunghi infracţional, jaf au făcut aceste femei
  de ani de zile prin zecile de societăţi. De ce nu sunt cercetate? Mai există acea instituţie numită DIICOT? Cum este posibil să delapidezi asemenea sume şi nimeni să nu răspundă. Este vorba de mari complicităţi în primul rînd cu inspectorii fiscali.

 3. Andrei spune:

  Pai si cum nu este nici un dosar penal la aceasta ora pe numele acestor personaje feminine?
  Daca politia economica nu investigheaza macar se poate autosesiza sa verifice aceste informatii👍

 4. Kati spune:

  Deci beneficiara sumei este doamna Doina foarte frumos…si copii lu chelu mor de foame si in testament isi ia angajamentul ca va avea grija de ei..cum?

  Mare excroaca ea si cu fiisu!!!!

 5. Somiofact spune:

  la fel s-a intamplat cu Romlotus, l-au falimentat, i-au falsificat conturile bancare

 6. Alexa spune:

  Informaţiile nu sunt complete privind frauda cu acest mobilier. Mare parte din mobilier s-a vîndut către terţi prin firma Unisales Distribution SRL Galaţi unde director economic era Lupu Florentina. Ea şi-a tras cele mai mari comisioane de la vînzările respective. Aşa a procedat cu mare parte din mobilierul de la Fricom unde este administrator şi director Tîru Luminiţa, la Comat unde este director financiar. Cu ce bani şi-a tras Tîru ditamai vilă în spate la Dedeman, cu ce bani şi-a tras ea şi bărbatsu jeepuri. Lupu Florentina şi-a tras şi ea miliarde, şi-a luat apartamente, terenuri, dar nu pe numele ei multe din aceasta, a cumpărat acţiuni pe numele lui maică-sa, Stoica Paraschiva şi nu mai pun miliardele băgate în fică-sa pe care o vrea mare artistă.

 7. S.C. spune:

  Oare de ce nu se spune mai mult despre filiera dispariţiei acestui mobilier, nu se ştie sau se ascund informaţii? Vă dau o informaţie, anume implicarea unui anume Bogdan Culeaşcă, patron firma Karenowa, chiriaş la Fricom şi Comat. Acesta cu complicitatea lui Lupu Florentina, administrator Fricom unde Culeaşcă era chiriaş, a vîndut vreo 15 canapele de piele şi vreo 10 fotolii, toate de lux, luate de la Fricom, cu comisionul de rigoare pentru conducerea societăţii. De relaţia acestuia cu şefii de la Fricom vă pot spune că acest Culeaşcă a plătit în vreo 7 ani chirie la Fricom fără ca sumele să fie evidenţiate în contabilitatea Fricomului. Acesta a băgat firma sa în faliment şi Fricomul a rămas cu buzele umflate dar cu buzunarele pline Tîru Luminiţa şi Lupu Florentina. Se pot scrie romane despre escrocheriile acestor personaje.

 8. Marin spune:

  Un tir de mobilă a plecat la Moldova la o firmă făcută de Comrimet acolo, Mondoimpex, ştie Luminiţa Tîru cum a ajuns mobila acolo şi cum a fost treaba cu banii.
  Da mobila luată de Ţîru, Mihaela Bădoiu, de Patrichi Giulio, nu se ştie nimic?

 9. Mihai spune:

  Ce nu se ştie de mulţi şi nu se spune este faptul că este vorba şi de spălare de bani. Suma care s-a perindat de la diversele societăţi enumerate către Terifal, sînt sume împrumutate anterior de către Chelu Cătălin acestor firme şi figurau în contul 455, sume împrumutate de la asociaţi, acţionari. Ştie foarte bine Lupu Florentina care este băgată pînă peste cap în aceste escrocherii. Pe ea trebuie să o ia procurorii şi poliţiştii DIICOT la întrebări şi se vor afla uriaşe escrocherii.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF