logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Mînjineanu Edy, din nou la conducerea societăţii.

Miercuri, 29 aprilie 2020, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la Comat SA Galaţi, fostul BJATM Galaţi. A fost o şedinţă de prezentare şi supunere spre aprobare a  Bilanţului contabil, a Raportului administratorului şi auditorului privind anul financiar 2019. Din datele transmise de conducere către AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ şi publicate pe site-ul Bursei de Valori am aflat ce s-a hotărât în cadrul respectivei şedinţe. Din informaţiile furnizate şi de unii participanţi, am aflat că a fost o şedinţă cu dezbateri furtunoase, întrebări din partea acţionarilor şi mai puţine răspunsuri pertinente din partea directorului economic Lupu Lina Florentina, cea care a întocmit situaţiile financiare. Este de reţinut că în ultimii ani se constată existenţa a două tabere în cadrul acţionariatului societăţii şi care se confruntă în multe probleme, una fiind aceea a instalării unor persoane la conducerea societăţii. Una din tabere, cea controlată de Edy Mînjineanu, a avut câştig de cauză, la mustaţă cum se spune, aprobând situaţiile financiare, raportul administratorului şi a auditorului. Un punct fierbinte aflat la ordinea de zi a fost acela al revocării consiliului de administraţie şi alegerea unuia nou. Deşi nu s-a motivat în niciun fel revocarea înainte de termen a fostului consiliu de administraţie, acesta a fost schimbat, fiind ales unul nou pentru un mandat de 4(patru) ani, având următoarea componenţă: Mînjineanu Edy-Gabriel, Dumitraşcu Viorel şi Padină Valerica. Director general şi preşedinte al consiliului de administraţie a fost ales Mînjineanu Edy-Gabriel, acesta ocupând acest post mai mulţi ani la rând în cadrul societăţii începând cu anul 2007. Un lucru este clar: nemulţumirile multor acţionari sunt legate în primul rând de modul în care a fost gestionat patrimoniul societăţii în ultimii 10-12 ani, perioadă în care societatea a avut rezultate dezastruoase, chiar fiind în insolvenţă în perioada 2012-2015. Mai mult, societatea în prezent este din nou în pragul insolvenţei, pe rolul Tribunalului Galaţi fiind înregistrat dosarul asociat 5012/121/2019, având ca obiect solicitarea din partea a trei societăţi de intrarea în procedura de insolvenţă. Întâmplător sau nu, chiar în ziua de 29 aprilie 2020, data ţinerii şedinţei, a avut loc un termen de judecată în acest dosar, dată la care instanţa a suspendat temporar judecarea cauzei ţinând cont de starea de urgenţă declanşată în ţară de virusul ucigaş. Despre situaţia tulbure de la această societate, despre confictele existente, modul în care se va soluţiona solicitarea de intrare în insolvenţă, vă vom ţine la curent.

Leo IANCULESCU 2 - mai - 2020

3 Responses so far.

  1. Panait spune:

    Mai produce ceva societatea asta de se tot cearta astia pe ea?

  2. Vio spune:

    Minjineanu nu este din nou la conducere domnule ziarist. Minjineanu a fost în permanenţă la conducere de vreo zece ani, perioadă în care a făcut ce a vrut muschii lui şi a dus Comatul de rîpă. Va veni vremea să plătească.

  3. Daniel spune:

    Minjineanu a distrus Comat-ul de cînd l-a păcălit pe Chelu de la pus director. Cu banii furaţi de la Chelu si-a tras mosie la Schela ce n-a văzut Galatiul. Stie cineva cîti chiriasi are, cîti bani încasează si ce face cu banii? A făcut el ce a făcut si a cumpărat pe numele nevestei vreo 20% si acum taie si spînzură. Chiar nimeni nu sesizează jaful făcut de el? Locul lui este la pîrnaie.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...