logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

SIF Transilvania transmite nota de plată

După lovitura primită în iunie 2017 din partea SIF Moldova, lovitură ce a creat o gaură de 2.044.214,56 lei în vistieria Galgrosului, iată că la început de an această firmă mai primeşte o sentinţă ce va goli substanţial buzunarul societăţii. De astă dată este vorba despre SIF Transilvania, cea care a solicitat şi obţinut în instanţă retragerea din societate şi plata contravalorii acţiunilor deţinute, respectiv 2.030.906 lei. Observăm că sarabanda retragerilor din firma de casă a lui Cătălin Chelu, Galgros SA (fostă ICRA, locul în care s-a plănuit şi demarat o megaescrocherie la nivel naţional al grupului infracţional constituit de acesta), continuă într-un ritm alarmant.

SIF Muntenia stă şi ea la pândă pe puşculiţa Galgrosului

De ce? Simplu! Pe 9 aprilie 2018 Tribunalul Galaţi va preciza suma datorată către acest SIF de către Galgros ca urmare a solicitării şi de către SIF Muntenia a ieşirii din acţionariat. Această solicitare a făcut obiectul dosarului 3749/121/2017 Tribunalul Galaţi.
Problema care frământă pe unii acţionari ai SIF Transilvania şi SIF Muntenia ar fi aceea al modului de implicare a acestor SIF-uri în acţionariatul Galgrosului. Ce i-a determinat pe cei de la butoanele acestor SIF-uri să cumpere acţiuni la această societate ce nu acorda dividente? Şi ar mai fi o problemă. De unde au cumpărat acţiunile şi cu ce preţ. Gurile rele vorbesc că preţul de achiziţie a fost foarte mare iar vânzătorul a fost Chelu Cătălin. Cineva trebuia să-l finanţeze pe săracul Cătălin…

Galgrosul a virat în contul SIF Moldova 2.044.214 lei

Dacă anul trecut SIF Moldova obţinuse dreptul de a obţine contravaloarea acţiunilor deţinute şi anume 2.044.214 lei, am aflat din comunicatul dat de SIF Moldova la finele lunii februarie 2018 că suma respectivă a fost încasată, dar ar mai fi de plată încă 292.895 lei, sumă ce reprezintă dobânda calculată până la data plăţii efective a sumei datorate. Banii au fost daţi (se pare) dintr-o vânzare efectuată la începutul acestui an şi anume blocul din strada Crizantemelor nr.161, fostul cămin de nefamilişti achiziţionat de Chelu de la UNICOM, construcţie ce a făcut ulterior obiectul unor maşinaţii ,,made Chelu Cătălin”. Cu ce sumă a fost vândut acest bloc cu mari belele şi cine este fericitul cumpărător, vom afla şi vă vom informa. Despre istoria acestei megaescrocherii cu acest cămin vom reveni cu detalii într-un număr viitor.

Plăţi făcute pe …furiş?

Ce nu ştiu mulţi, este faptul că actuala conducere a Galgrosului, conducere implicată în mai toate maşinaţiile lui Chelu, încearcă să acopere cât mai multe din fraudele comise de gruparea Chelu de-a lungul timpului. Una din fraudele comise de grupul Chelu a vizat SC UNIVERS SA Râmnicu Vâlcea, căruia Chelu i-a băgat pe gât acţiuni la preţuri astronomice la societăţi de-ale lui, Galgros, Vulturul Comarnic, Spit Bucovina, Altur SA Slatina. Binefăcătorul, investitorul dispus să facă un bine nu putea fi decât Chelu Cătălin, care a tras un tun de vreo 4.390.940,80 lei (fix!) în detrimentul firmei vâlcene. Ăsta este punctul de vedere al comisiei de cenzori de la SC UNIVERS şi nicidecum al nostru. Mai zice aceeaşi comisie că ar fi implicat un personaj din conducerea SIF Oltenia şi întâmplător şi doi oameni de-ai lui Chelu, unul Mihalcea şi altul Munteanu Cătălin, acesta se pare că a şi semnat ordinele de cumpărare. Cert este un fapt: pe 21 iunie 2017, Galgrosul a virat discret către SC UNIVERS SA suma modică de 126.838,80 lei, asta aşa ca să-i mai îndulcească pe bieţii acţionari ai SC UNIVERS şi mai ales pe cei din SIF Oltenia, acţionari majoritari ai respectivei societăţi, dar care nu au fost străini de acest prejudiciu.
Cu noi detalii şi ce alte minuni s-au mai petrecut pe la fosta ICRA Galaţi vom mai reveni.

Analistul de serviciu 6 - aprilie - 2018

2 Responses so far.

  1. Radu g spune:

    Hai să vă actualizez eu articolul. S-a pronunţat instanţa în 11 aprilie şi în privinţa SIF Muntenia. Mai are Galgrosul de plată vreo 2.800.000lei, dacă adunăm cu sumele datorate către SIF Moldova , SIF Transilvania şi paralele de la acel Univers din Vâlcea, se pare că sau uşurat de vreo 6 milioane de lei, adică vreo 1,4 milioane euro. La acest Galgros multe matrapazâcuri sau făcut de cînd a intrat acest Cătălin Chelu în firmă.

  2. Sergiu spune:

    Am mai comentat eu ceva acum cîteva luni despre ce şi cum cu grupul lui Chelu instalat pe platforma de la aşa zisele depozite. Pe această platforma şefă este Tîru Luminiţa, nimeni alta decît mîna stîngă a lui Chelu, dreapta fiind Gabriel Constantinescu, cel care l-a făcut pe Chelu la propriu şi la figurat.Revin cu precizările de la articolul cu Cutremurul de la Electroargeş. Cunosc foarte bine situaţia multor din acest grup de indivizi. Stăpîna inelelor pe platforma de la Galgros este Ţîru Luminiţa. Cît a trăit Chelu asculta şi semna orice cerea el, parcă era robot. Aceasta este implicată într-o groază de societăţi. Ani de zile a fost administrator la FAVIL Vâlcea, a fost şi este de ani buni administrator la Galgros, ALTUR Slatina, Galfinband Galaţi, COMRIMET SA Galaţi, GALATEX SA Galaţi, SERVOLINE SRL Galaţi, CCC BLUE TELECOM SA Galaţi, SIGMATRUST SRL, C.I.T.TECUCI SA, PNEU SERVICE SA Galaţi , MECANICA ROTES Târgovişte, FRICOM SA Galaţi, MOBILA RADAUTI SA, CELULE ELECTRICE SA Băileşti, FARTEXIM SRL Galaţi, CONY SAT SA Galaţi etc. Jaf a făcut peste tot. Banii au orbit-o. Să vedeţi ce vilă şi-a tras în spate la DEDEMAN, ce jeep bengos şi-a luat, ce BMW i-a luat şi lui bărbat-su, care bineînţeles este înfipt bine la GALFINBAND Galaţi. A fost implicată în tranzacţiile frauduloase de la CCC BLUE TELECOM cu clădiri şi reţeaua de cablu, acele vânzări către Fricom şi Galatex, aspecte despre care s-a scris şi în Viaţa Liberă, cu acel prejudiciu de vreo 700.000 lei. Cercetează poliţia de atunci şi până când? Ca de obicei dosarele trenează până se uită total de ele, toată lumea mulţumită. Oare?
    Se pare că noul ministru de interne trebuie să ia taurul de coarne la Galaţi, şi nu numai, în ce priveşte dosarele acestui grup de indivizi. Nea Fătuloiu ne-a promis marea cu sarea în 2010 cu dosarele lui Chelu din ţară, dar a plecat şi ne-a lăsat ca-n târg. Despre sumele uriaşe încasate de aceasta de la chiriaşii de pe plarforma Galgros împreună cu Brânză şi cu Lupu Florentina vă trimit un material cuprinzător, cu date concrete, despre şpăgi şi alte asemenea lucruri, spaţiul acesta fiind mult prea mic. O să vă cruciţi! Toate măgăriile făcute de această grupare pot fi uşor rezolvate dacă sunt strînşi cu uşa cele două maini ale lui Chelu, dreapta, Gabruel Constantinescu, mîna stîngă Luminiţa Tiru şi personajul aparent nevinovat, Lupu Florentina. Revin cu o întrebare. Aţi primit materialul pe care vi l-am trimis la cutia poştală?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...